Mediation in Zeist

Zeist mediator

Ons kantoor in Zeist

088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Heb je een mediator in Zeist nodig?

Bij Zorgeloosch Scheiden kun je altijd en overal terecht voor professionele hulp bij echtscheiding. Onze ervaren mediators weten wat de impact van een scheiding is. Ze weten ook hoe je die impact zo klein mogelijk kunt houden. Want ook al blijft een scheiding altijd een heftige periode, met mediation is het mogelijk om op een goede manier uit elkaar te gaan.

gesprek met partner over scheiden

Je scheiding goed regelen met mediation Zeist

Scheiden op zich is al vervelend genoeg. En daarnaast hebben jullie ook nog eens zoveel te regelen. Terwijl je het verdriet van de scheiding een plekje moet geven, heb je waarschijnlijk vele vragen.

 • Kan ik in het huis blijven wonen?
 • Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen?
 • Hoe ga ik financieel rondkomen?

De mediator in Zeist gaat deze vraagstukken met jullie aanpakken. Hij gaat met jullie in gesprek om de scheiding zorgvuldig te begeleiden. Hij blijft neutraal en zorgt dat de wensen en behoeften van jullie beiden tot uiting komen. In goed overleg kom je zo tot afspraken die makkelijker standhouden in de toekomst.

Wat doet een mediator in Zeist?

Een mediator is er voor jullie beiden. Vanaf de eerste gesprekken over hoe jullie uit elkaar gaan en het bemiddelen bij het maken van afspraken, tot de administratieve afhandeling bij rechtbank en gemeente. Zo worden jullie volledig ontzorgd in deze hectische periode.

Een scheidingsmediator doet het volgende voor jullie:

 • Bespreken welke stappen jullie samen doorlopen.
 • Vastleggen van afspraken in het echtscheidingsconvenant.
 • Begeleiden bij het maken van een ouderschapsplan.
 • Helderheid creëren over jullie toekomstige financiële situatie.
 • Regelen van een woonoplossing voor ieder.

Mediation Zeist: scheiden vanuit goed contact

Tijdens een scheiding komt er veel op je af en is het logisch als je behoefte hebt aan helderheid en rust. Echter vragen veel zaken aandacht en moeten jullie keuzes maken die impact hebben op jullie eigen toekomst en die van je kinderen.
De mediator in Zeist weet dankzij zijn ruime ervaring welke moeilijkheden er bij een scheiding komen kijken. Hij helpt om alles op een rijtje te zetten zodat het de aandacht krijgt die het nodig heeft. Daarbij is er extra aandacht voor het belang van de kinderen. Vanuit een professionele en neutrale positie zorgt hij dat de wensen van beide partners aan bod komen. Ook helpt hij op bepaalde momenten knopen door te hakken. Zodat jullie verder kunnen.

Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

De mediators van Zorgeloosch Scheiden weten dat een scheiding een allesomvattend probleem is. Niet alleen je relatie eindigt. Ook je thuisplek, de relatie met je kinderen, de zorg voor je kinderen, en je financiën staan op zijn kop. Wij geloven dat je alleen goed uit een scheiding komt als je alles in één keer oplost. Daarom bieden wij de Alles-in-één scheidenoplossing.

1. Een nieuw thuis voor jullie beiden

Naast de mediator worden jullie bijgestaan door een financieel hypotheekadviseur van Zorgeloosch. Deze gaat met jullie kijken naar een woonoplossing voor jullie beiden. Hij regelt alles met de verdeling van de huidige hypotheek, zodat één van jullie in het huis kan blijven. En vervolgens een nieuwe hypotheek voor de vertrekkende partner. Dankzij onze jarenlange ervaring en samenwerking met banken als ING en Rabobank zijn we specialist in hypotheken bij scheidingen. Zo vinden we de beste oplossingen en kunnen we jullie helpen aan een nieuwe start.

2. Zorg voor jullie kinderen

 • Hoe ga je verder als gescheiden ouders? 
 • Hoe vertel je het de kinderen?
 • Co-ouderschap of omgangsregeling?

Als je als ouders uit elkaar gaat is dit vaak een van de moeilijkste dingen. Onze mediators geven tips over hoe je het de kinderen verteld, en wat de mogelijkheden zijn met bijvoorbeeld co-ouderschap. Samen gaan jullie in gesprek om een ouderschapsplan te maken, waarin je vastlegt hoe jullie het ouderschap na de scheiding gaan inrichten. Hierbij maken we gebruik van ons ouderschapsplan voorbeeld, die we naast jullie situatie houden.

3. Duidelijkheid over de financiën

Hoe sneller je helderheid hebt over je toekomstige situatie, hoe meer rust je hebt tijdens de rest van de scheiding. Samen met onze partners geeft de mediator in Zeist jullie helderheid over alle financiële zaken die bij een scheiding komen kijken:

 • Kinder- en partneralimentatie
 • Verzekeringen: denk aan de auto-, woning-, maar ook een levensverzekering
 • Verdelen van jullie vermogen
 • Pensioen na scheiding
 • Advies bij eigen bedrijf of als ZZP-er
 • Toeslagen en belastingaangifte bij scheiding

Op deze manier geven we een zo duidelijk mogelijk beeld van jullie toekomstige situatie en nemen we een hoop werk uit handen.

4. Administratie op orde

Met hulp van onze binnendienst leveren jullie gemakkelijk al het benodigde papierwerk aan. Onze afdeling legal zorgt dat alle juridische documenten kloppen, zodat deze meteen juist worden ingediend. Dat scheelt tijd en onnodige extra kosten bij de notaris, bank en rechtbank. En je voorkomt dat je achteraf weer dingen moet aanpassen.

Wat kost een mediator Zeist

Hoeveel kost een mediator in Zeist nu eigenlijk? En hoe ben ik het voordeligst uit?
Terechte vragen uiteraard. Je kan je scheiding regelen met een advocaat of met een mediator. Het uurtarief van een advocaat ligt gemiddeld een stuk hoger dan dat van een mediator. Ook kan het bij een advocaat langer duren, omdat deze het onderste uit de kan wil halen voor zijn cliënt. Een mediator zoekt juist de beste oplossing voor beide partijen.
Daarnaast heb je te maken met een aantal vaste kosten voor notaris en rechtbank. Hebben jullie een eigen huis, dan komt daar ook een hypotheekadviseur bij kijken. Om verrassingen te voorkomen hanteren we bij Zorgeloosch Scheiden daarom een vast all-in tarief, hoeveel gesprekken jullie ook nodig hebben.

Een mediator aanvragen in Zeist

Willen jullie mediation in Zeist aanvragen? Neem dan contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. In het eerste gesprek komen de mediator en financieel adviseur scheiding bij jullie thuis, of op locatie van Zorgeloosch Scheiden in Zeist.

Mediator Zeist aanvragen:

 • Eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.
 • Makkelijk: laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 • Direct advies van mediator en een SnelWonenScan door onze financieel adviseur

Wist je dat onze mediators door het hele land zitten? In de buurt van Zeist kunnen we je ook ondersteunen als:

Klik hier voor al onze mediators in provincie Utrecht.

 

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

mediation zorgeloosch kosten
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10
“Het was een prettige samenwerking”