Scheiden en kinderen

Gaan jullie scheiden en hebben jullie kinderen samen? Dan moeten jullie samen veel regelen. Want hoewel je straks geen partners meer bent; je blijft altijd samen ouders. Hoe gaan jullie de zorgtaken verdelen? Wat is een ouderschapsplan en hoe zit het met de kinderalimentatie? En het allerbelangrijkste: wat is het beste voor jullie kinderen?

Op onderstaande pagina’s lees je alles wat je wilt weten over scheiden en kinderen.

Scheiden met kinderen
Kinderalimentatie na een scheiding

Begeleiding

Een scheiding veroorzaakt emoties en vragen bij kinderen. Belangrijk dus om je kind te begeleiden tijdens en ook na de scheiding. Veel ouders begeleiden hun kind zelf, maar ook een mediator kan hierin een rol spelen.

Co-ouderschap

Gaan jullie scheiden en hebben jullie kinderen samen? Dan zullen jullie een omgangsregeling of zorgregeling moeten treffen. Een populaire zorgregeling is het co-ouderschap. In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over co-ouderschap

Ouderschapsplan

De afspraken die jullie onderling maken over de opvoeding van en de zorg voor de kinderen worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Dit document is verplicht als je minderjarige kinderen hebt. Al je vragen over het ouderschapsplan beantwoorden we hier.

Rechten ouders

Er bestaan veel vragen over de rechten van ouders bij een scheiding. Veel mensen denken onterecht dat de moeder altijd de meeste rechten heeft. Het is echter zo dat de vader vaak evenveel rechten heeft als de moeder

nieuwe huwelijksregels

Voogdij en ouderlijk gezag bij scheiden

Jullie gaan scheiden en hebben kinderen samen. Dan is er een hoop te regelen en er komen ineens allerlei termen op je af. Ouderlijk gezag, voogdij, een ouderschapsplan. Als jij en je partner op een prettige manier uit elkaar gaan, is dit vaak prima te regelen. Maar hoe maak je afspraken over de zorg voor de kinderen als je in een vechtscheiding ligt? Wij beantwoorden al je vragen over ouderlijk gezag en voogdij

kind scheiding

Gevolgen voor kind

Waar kies je voor Een scheiding heeft een grote impact op kinderen. De exacte gevolgen van een echtscheiding voor een kind zijn o.a. afhankelijk van de leeftijd, maar ook bepaalde karaktertrekken. Hier gaan we uitgebreid in op de vraag: wat zijn de gevolgen van een echtscheiding voor kinderen? je scheiding? Neem je een advocaat in de arm of kies je voor mediation? Dit artikel somt alle verschillen voor je op.

Zorgeloosch moeder omhelst haar kind

Kinderalimentatie

Na een scheiding blijven beide ouders verplicht om financieel voor hun kinderen te zorgen. Daarom moet de niet-verzorgende ouder een bijdrage voor het levensonderhoud van de kinderen betalen aan de verzorgende ouder. Dit heet kinderalimentatie. Er bestaan veel vragen over dit onderwerp die we in dit artikel uitgebreid behandelen

scheidingsarrangement

Hulp voor kinderen bij scheiding

Een echtscheiding heeft impact op het hele gezin en dus ook op de kinderen. Kinderen ervaren een scheiding meestal een gevoel van verlies. Merk je dat jouw kind hulp kan gebruiken om om te gaan met de scheiding? Dan zijn er diverse instanties en programma’s die hulp bieden aan kinderen tijdens en na een scheiding.

Zorgeloosch Scheiden verzorgt mediation en financieel advies bij scheidingen. Ook zorgen we ervoor dat alles omtrent de kinderen goed geregeld wordt. Dat er voor beide ouders een prettige oplossing komt en altijd in het belang van de kinderen zelf. Onze specialisten hebben tevens kennis en ervaring in het begeleiden van kinderen tijdens de scheiding. Wil jij verzekerd zijn van een scheiding die van A tot Z geregeld wordt? En dat de scheiding zo vlot mogelijk rond komt zodat jullie verder kunnen? Neem vrijblijvend contact met ons op of plan een kennismaking in.

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9
“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8