Financieel adviseur scheiding

Bij een scheiding verandert er financieel veel. Hoe zit het bijvoorbeeld met de hypotheek of de huur van jullie huis? Kun je de hypotheek gemakkelijk dragen in je eentje en oversluiten of moet er toch nog meer gebeuren? Een deskundige financieel adviseur van Zorgeloosch geeft jou financieel advies.

Financieel adviseur mediation bij scheiden

Een financieel adviseur inschakelen bij je scheiding

Bij een scheiding komt heel wat kijken. Meestal zijn dat niet de meest fijne zaken. Vanzelfsprekend spelen emoties een grote rol, maar er moeten ook veel zaken geregeld worden en beslissingen worden genomen.

Waar gaan jullie bijvoorbeeld wonen? Blijft één van jullie in de koop- of huurwoning wonen of zetten jullie het huis te koop? Hebben jullie kinderen en kiezen jullie voor co-ouderschap?

De voordelen van een financieel adviseur scheiding

Om alle zaken rond de scheiding in goede banen te leiden, is het verstandig om Zorgeloosch in te schakelen. Wij bieden een unieke dienstverlening aan, die enerzijds bestaat uit mediation en anderzijds uit financieel advies bij een scheiding.

Bij Zorgeloosch Scheiden werken de scheidingsbemiddelaar en de financieel adviseur namelijk nauw samen. Samen zorgen zij ervoor dat alle zaken op elkaar worden afgestemd, zodat de bank zeker weten akkoord gaat.

Sterker nog, we geven de garantie af dat de bank en de rechtbank de afspraken in het convenant in één keer goedkeuren. Fijn voor jullie, want dan hoeven jullie niet af te wachten of de bank misschien wel misschien niet akkoord gaat met de opzet. Hoe dit kan? We kennen het beleid van binnen en van buiten van veel samenwerkende hypotheekverstrekkers en hebben goede banden en afspraken met ze.

Financieel advies bij scheiding van Zorgeloosch

Bij Zorgeloosch hebben we onze eigen financieel experts die niets anders doen dan adviseren op het gebied van scheiden en hypotheken. Dit doen we zelfs zo goed dat Rabobank en ING hun klanten in scheiding naar onze adviseurs doorverwijzen.

Bij de meeste banken kun je pas over de hypotheek komen praten, wanneer het convenant klaar is. De afspraken over de scheiding zijn dan al gemaakt en staan op papier. Het is mogelijk dat je te horen krijgt, dat de bank jullie afspraken over de financiële verdeling niet accepteert.

Jullie mogen dan opnieuw om tafel om nieuwe afspraken te maken. Als je kiest voor Zorgeloosch, hoef je daar niet bang voor te zijn. Wij weten namelijk precies wat er kan en mag. En we spreken continu hypotheekverstrekkers om te kijken hoe we samen jou als klant het beste kunnen helpen. Die kennis nemen we mee in de financiële afspraken die jij en je partner maken.

Dit doet een financieel adviseur van Zorgeloosch

Een financieel adviseur speelt een belangrijke rol tijdens een scheiding. Hij helpt namelijk met de verschillende financiële aspecten waar jij en je partner mee te maken hebben. En onze adviseur kan in het eerste gesprek al antwoord geven op de vraag ‘kan ik de woning overnemen?’

Waar helpt hij mee

  • Vermogensverdeling: Een financieel adviseur helpt bij het in kaart brengen en verdelen van de gezamenlijke bezittingen en schulden. Dit kan onder andere het huis, spaargeld, pensioenen, investeringen en schulden omvatten.
  • Financiële planning: Een scheiding kan grote gevolgen hebben voor iemands financiële situatie. Een financieel adviseur kan helpen bij het opstellen van een nieuw financieel plan voor de toekomst, rekening houdend met veranderingen in inkomen, uitgaven en financiële doelen.
  • Belastingadvies: Een scheiding kan ook belastingimplicaties hebben. Een financieel adviseur kan advies geven over hoe deze belastingveranderingen het beste kunnen worden aangepakt. Hierbij moet wel gezegd worden dat een hypotheekadviseur geen fiscalist is, maar in grove lijnen kan hij de gevolgen van bepaalde beslissingen schetsen.
  • Pensioenplanning: In veel gevallen moeten pensioenrechten worden verdeeld bij een scheiding. Een financieel adviseur kan helpen bij het begrijpen van de implicaties hiervan en bij het plannen voor de toekomst.
  • Hypotheekadvies: Als er een gezamenlijke woning is, kan een financieel adviseur advies geven over hoe om te gaan met de hypotheek na de scheiding. Dit kan onder andere het overnemen van de hypotheek, het verkopen van het huis of het herfinancieren van de hypotheek omvatten.
  • Ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid: Voor de vertrekkende partner moet er een ontslag hoofdelijke aansprakelijkheid geregeld worden. Tenminste, als het huis en de bijbehorende hypotheek op beide namen staan. Een OHA zorgt ervoor dat de vertrekkende partner niet langer verantwoordelijk is voor de hypotheeklasten van het huis.

Een financieel adviseur die financieel advies bij een scheiding geeft, is altijd onpartijdig en dient het belang van beide partijen.

Er is meer mogelijk dan je denkt…

Wat veel mensen niet weten, is dat je tijdens een scheiding veel ruimer kunt lenen als je de hypotheek overneemt. Er is daarom vaak veel meer mogelijk dan je misschien denkt. Bij Zorgeloosch kennen we alle regelingen en ‘trucjes’ en weten we deze maximaal te benutten.

De ondersteuning van Zorgeloosch: het stappenplan

Stap 1: Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste, gratis en vrijblijvende gesprek maken jullie kennis met de mediator financieel advies. Hij/zij peilt jullie verwachtingen en vertelt wat jullie precies van hem/haar kunnen verwachten. Natuurlijk hebben jullie ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Om een goede inschatting te kunnen maken, gaan we in op jullie situatie. Hebben jullie een koophuis? Zijn er kinderen in het spel (en wat is de leeftijd)? Hebben jullie een eigen bedrijf? Jullie situatie bepaalt wat er allemaal moet gebeuren. Moet er bijvoorbeeld een ouderschapsplan opgesteld worden? Door het gebruik van de Snelwonenscan weten jullie dan al meteen of jullie woonwensen haalbaar zijn.

Tijdens het eerste gesprek sluit er ook een mediator aan.

Stap 2: Mediator + financieel adviseur

De financieel adviseur bekommert zich om de volgende zaken:

  • Plan woonoplossing voor beide partners;
  • Hypotheekverdeling huidige woning;
  • Eventueel plan aankoop nieuwe woning;
  • Financieel plan opstellen;
  • Checkt financieel plan bij de bank.

De mediator, die nauw samen met de financieel adviseur werkt, doet het volgende voor jullie:

  • Gesprekken begeleiden;
  • Bemiddelen over afspraken en verdelingen tussen partners;
  • Afspraken vastleggen is het ouderschapsplan en convenant;
  • Berekenen en vaststellen alimentatie.

Stap 3: Back office van de financieel adviseur scheiden

‘Achter de schermen’ gebeurt er ook van alles om jullie scheiding zo soepel mogelijk te laten verlopen. De back office:

  • Is regisseur over jullie dossier;
  • Verzamelt en vraagt benodigde documenten op;
  • Heeft contact met banken, notarissen, de gemeente en andere instanties;
  • Houdt jullie op de hoogte van ontwikkelingen en vorderingen in het traject.

Stap 4: Taxateur bepaalt de waarde

Een taxateur bepaalt de officiële waarde van jullie huidige woning. Zo weten jullie en de bank exact met welke waarde het traject voortgezet kan worden.

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten van een financieel adviseur?

De kosten van een financieel adviseur variëren, afhankelijk van het pakket dat je kiest. Bij Zorgeloosch kun je kiezen uit vier verschillende pakketten:

  1. Zelf regelen
  2. Basic
  3. Woning
  4. Woning+

Bekijk hier de prijzen die bij deze pakketten horen

Werken financieel adviseurs samen met advocaten tijdens een scheiding, en waarom is dit belangrijk?

Ja, financieel adviseurs werken vaak samen met advocaten tijdens een scheiding. Dit is belangrijk om verschillende redenen:

  • Complexe financiële kwesties: Scheidingen kunnen complexe financiële kwesties met zich meebrengen, zoals de verdeling van bezittingen, pensioenrechten, belastingimplicaties en meer. Een financieel adviseur kan de financiële aspecten van de scheiding in kaart brengen en strategieën voorstellen, terwijl een advocaat kan helpen om deze strategieën juridisch uit te voeren.
  • Juridische en financiële expertise: Advocaten en financieel adviseurs hebben elk hun eigen expertisegebied. Door samen te werken, kunnen ze ervoor zorgen dat zowel de juridische als de financiële aspecten van de scheiding op de best mogelijke manier worden aangepakt.
  • Gecoördineerde aanpak: Door samen te werken, kunnen de financieel adviseur en de advocaat een gecoördineerde aanpak bieden. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat alle aspecten van de scheiding op elkaar zijn afgestemd en dat er geen belangrijke zaken over het hoofd worden gezien.
Zal een financieel adviseur rekening houden met mijn emotionele behoeften tijdens de scheiding, naast de financiële aspecten?

Ja, er sluit ook een mediator aan bij de gesprekken om jullie belangen met elkaar te bespreken en te wegen, zodat de hypotheekadviseur een plan kan maken en jullie goed kan adviseren over de gevolgen en mogelijkheden van bepaalde keuzes.

Zal een financieel adviseur onpartijdig blijven als mijn partner en ik verschillende financiële belangen hebben tijdens de scheiding?

Ja, daarom sluit er ook een mediator aan die naar jullie belangen luistert en tot een zo goed mogelijke oplossing voor jullie beiden wil komen.

Kunnen financieel adviseurs mij ook helpen bij het opstellen van een budget en financiële planning na de scheiding?

Ja, zeker. Een scheiding kan een grote impact hebben op je financiële situatie. Je kunt te maken krijgen met veranderingen in inkomen, verhoogde kosten voor zaken als huisvesting en kinderopvang, en de noodzaak om je eigen financiële doelen en strategieën te herzien. Een financieel adviseur geeft jou inzicht in de in- en uitkomsten op basis van de nieuwe situatie.

 

 

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
8
“Nina en haar team hebben ons goed ontzorgd in deze stress volle periode.”
Mediator:
Nina Tillema
10