Mediation in Houten

houten mediation

Ons kantoor in Houten

088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator Houten

Als jullie uit elkaar gaan dan wil je goede begeleiding. Een professionele mediator helpt jullie om in goed overleg te komen tot afspraken. Deze afspraken worden door de mediator vastgelegd in een convenant en vormt de basis voor jullie nieuwe leven. Zorgeloosch Scheiden biedt jullie mediation in Houten in combinatie met financieel advies.

Scheiden in Houten, afspraken maken met de mediator

Het is gek geregeld in het leven: als je wereld tijdelijk op z’n kop staat moet je juist belangrijke, zakelijk beslissingen maken. Een mediator helpt jullie bij het maken van de juiste besluiten. Als jullie besluiten een afspraak te maken dan is dit de eerste keer geheel gratis. Een voorwaarde om te starten met de mediation is dat jullie bereid zijn om afspraken met elkaar te maken. In het eerste gesprek vormen jullie wensen en verhaal de basis:

  • Hoe willen jullie uit elkaar?
  • Wat zijn de belangrijkste punten om te bespreken?
  • Wat zijn de grootste financiële uitdagingen?
  • Hoe willen jullie koopwoning verdelen en waar gaan jullie wonen?
  • Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen?
  • We plannen jullie scheiding

Zo kun je de volgende stap zetten en de regie nemen over je leven.

Kies voor Zorgeloosch Scheiden, jouw mediator in Houten

Als je een mediator in Houten zoekt dan kunnen wij je helpen. Zorgeloosch Scheiden heeft door heel Nederland professionele mediators die jou kunnen helpen bij het zorgvuldig uit elkaar gaan.

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest:

1. Alles rond je scheiding goed geregeld

Scheiden betekent ook heel veel dingen regelen, zeker als je ook een huis te verdelen hebt. Je moet bijvoorbeeld samen afspraken maken met een mediator of via een advocaat, je hebt een notaris nodig, verzekeraar, pensioenuitvoerders, belastingdienst, bank en financieel adviseur: allemaal niet eenvoudig om zelf te regelen. Zorgeloosch is al die loketten in één. Bovendien ondersteunen we je eventueel met therapeutische zorg of een coach voor jullie kinderen.

2. Oplossing voor het huis en hypotheek

Vaak wil één van jullie in het huis blijven wonen en kijken of dit ook financieel ook mogelijk is. De hypotheek en ook eventueel de aankoop van een nieuwe woning voor één van jullie is een zorg. Bij Zorgeloosch hebben jullie naast een mediator in Houten ook een financieel adviseur tot je beschikking. Hij kan meteen in het eerste gesprek al antwoord geven op de belangrijkste vragen en met jullie de woonwensen verkennen.

3. Eerste gesprek gratis en waar jij wilt

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd voor onze rekening. Zo kunnen we kijken hoe we jullie scheiding vorm kunnen geven. Het eerste gesprek met de mediator en adviseur kan bij ons op kantoor, bij jullie thuis of eventueel via een videoverbinding.

Wat kost een mediator Houten?

Wat zijn nu de kosten voor mediation in Houten? Dat is niet algemeen te zeggen en hangt van jullie situatie af. Je kunt je echtscheiding laten regelen door een advocaat of door een mediator. Beiden werken met een uurtarief, maar advocaten kosten gemiddeld een stuk meer dan mediators. Zijn jullie nog in staat te overleggen over de praktische zaken? Dan heeft mediation vele voordelen. Is dat niet meer mogelijk, dan kun je naar een advocaat stappen. Sowieso kom je een aantal vaste kosten tegen, zoals het griffierecht voor de behandeling van jouw zaak door de rechtbank. Hebben jullie een eigen huis te verdelen? Dan maak je ook kosten voor de notaris, en een aparte hypotheekadviseur.

Regel je jouw scheiding met de Zorgeloosch Alles-in-één scheidenoplossing?

Dan kun je de hypotheekadviseur overslaan. Je krijgt de beschikking over een financieel echtscheidingsadviseur, die alles omtrent jullie woning en hypotheek regelt. Om financiële verrassingen achteraf te voorkomen, hanteren we bij Zorgeloosch Scheiden ook een vast all-in tarief. Ongeacht hoeveel gesprekken jullie nodig hebben, je betaald altijd dezelfde vooraf overeengekomen kosten voor je mediation in Houten.

Scheiden Houten: advocaat of mediator?

Scheiden via een mediator verschilt van het scheiden via een advocaat. De mediator is een neutrale derde partij die jullie begeleidt bij het maken van afspraken over zorg van de kinderen en bijvoorbeeld alimentatie. Hij of zij kiest geen partij en bewaakt alleen jullie proces. Op basis van de uitkomsten stelt hij een convenant op of vaststellingsovereenkomst. Scheiden via een advocaat betekent dat deze voor het belang van één van jullie opkomt. Daardoor duurt een scheiding via deze weg vaak langer en is ook kostbaarder.

Een mediator aanvragen in Houten

Wil je een afspraak maken voor mediation Houten? De eerste afspraak is altijd voor onze rekening. Je kunt dus gerust bellen zodat we samen kunnen kijken hoe we de scheiding vorm kunnen geven. We kunnen dan meteen bekijken welke zorgen jullie hebben over bijvoorbeeld de zorgverdeling of de verdeling van de woning.

Mediator aanvragen Houten:

  • Eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.
  • Makkelijk: laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
  • Direct advies van mediator en SnelWonenScan door financieel adviseur
  • Ontvang een offerte voor een vast all-in tarief

Eerder op zoek naar een mediator of mediation locatie in de buurt? In de buurt kunnen we je onder andere ook ondersteunen als:

Klik hier voor al onze mediators in provincie Utrecht.

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Vrouw aan de telefoon
“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8