De kosten van een scheiding

Wat zijn nu precies de kosten bij een scheiding?

Goedkoop scheiden. Snel scheiden. Scheiden en zo min mogelijk alimentatie betalen. Ja, zelfs grátis scheiden. Op internet zie je het allemaal voorbijkomen. Maar wat is waar? En zijn de kosten van een scheiding aftrekbaar? Zorgeloosch Scheiden legt het je graag uit.

Wat zijn de kosten van een scheiding en zijn deze kosten aftrekbaar?

Natuurlijk is het belangrijk te kijken naar de kosten bij een scheiding, maar goedkoop en snel scheiden gaat totaal voorbij aan de emotie. Terwijl een scheiding één van de meest ingrijpende gebeurtenissen is in iemands leven. Het is niet alleen een af te werken lijstje met praktische en zakelijke onderwerpen. Emoties spelen een rol, altijd. Het is dan ook belangrijk je goed te laten informeren over alles omtrent het scheiden, bijvoorbeeld over kinderalimentatie of over je huis en hypotheek. Dat de Nederlandse taal een aantal gezegden kent, die sterk samenhangen met onze liefde voor de koopjesjacht, is niet voor niets. Maar een paar geven ook een waarschuwing mee. Denk maar aan ‘goedkoop is duurkoop’, of ‘je kan geen twee ruggen uit één varken snijden’. Bij scheiden is het altijd verstandig de kosten goed in de gaten te houden. En je wilt natuurlijk goed geïnformeerd worden over alles omtrent scheiden, bijvoorbeeld over of de kosten van scheiden aftrekbaar zijn. Wie voor het dubbeltje op de eerste rang gaat, neemt het volgende boodschappenlijstje mee;

  • Vraag of alle gesprekken in het tarief zitten?
  • Is de prijs voor jullie beiden (en niet per persoon)?
  • Komen er verplichte, apart af te nemen ‘modules’ bij? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het opmaken van een ouderschapsplan.
  • Bedenk vooraf of u met de dienstverlening nog andere partijen nodig heeft (lees: kosten moet maken);
  • Is de rechtbankprocedure in het bedrag inbegrepen, of betaalt u daarvoor apart alsnog een advocaat of griffierecht?

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Zorgeloosch Scheiden

Bij Zorgeloosch Scheiden hanteren we één all-in-tarief. Hebben jullie dus meer afspraken nodig dan verwacht? Geen probleem. Er worden dan geen extra kosten in rekening gebracht.

De kosten zijn wel afhankelijk van jullie situatie. Hebben jullie bijvoorbeeld 2 huizen, een eigen bedrijf en kinderen, dan ligt het tarief hoger dan wanneer jullie geen kinderen hebben en een huurhuis.

Weten wat jullie zouden betalen voor Zorgeloosch Scheiden? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we het uitgebreid over jullie situatie en de kosten voor Zorgeloosch Scheiden. Ook kunnen jullie al jullie vragen kwijt en vertelt de mediator jullie wat zijn/haar aanpak is en hoe een traject bij ons eruit ziet.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen