De kosten van een scheiding

De alles-in-één scheidenoplossing

 1. Mediation mét financieel advies
 2. Oplossing voor jullie hypotheek
 3. Al het regelwerk uitbesteed
 4. All-in tarief: geen verrassingen achteraf
Financiën scheiding

Wat zijn nu precies de kosten bij een scheiding?

Goedkoop scheiden. Snel scheiden. Online scheiden. Scheiden en zo min mogelijk alimentatie betalen. Ja, zelfs grátis scheiden. Op internet zie je het allemaal voorbijkomen. Maar wat is waar? En zijn de kosten van een scheiding aftrekbaar? Zorgeloosch Scheiden legt het je graag uit.

Kosten scheiding: goedkoop is duurkoop

Natuurlijk is het belangrijk te kijken naar de kosten bij een scheiding, maar goedkoop en snel scheiden gaat totaal voorbij aan de emotie. Terwijl een scheiding één van de meest ingrijpende gebeurtenissen is in iemands leven. Het is niet alleen een af te werken lijstje met praktische en zakelijke onderwerpen. Emoties spelen een rol, altijd. Het is dan ook belangrijk je goed te laten informeren over alles omtrent het scheiden, bijvoorbeeld over kinderalimentatie of over je huis en hypotheek. Dat de Nederlandse taal een aantal gezegden kent, die sterk samenhangen met onze liefde voor de koopjesjacht, is niet voor niets. Maar een paar geven ook een waarschuwing mee. Denk maar aan ‘goedkoop is duurkoop’, of ‘je kan geen twee ruggen uit één varken snijden’.

Hier moet je op letten bij het vergelijken van de kosten van je scheiding

Bij scheiden is het altijd verstandig de kosten goed in de gaten te houden. En je wilt natuurlijk goed geïnformeerd worden over alles omtrent scheiden, bijvoorbeeld of de kosten van scheiden aftrekbaar zijn. Wie voor het dubbeltje op de eerste rang gaat, neemt het volgende boodschappenlijstje mee;

 • Vraag of alle gesprekken in het tarief zitten
 • Is de prijs voor jullie beiden (en niet per persoon)?
 • Komen er verplichte, apart af te nemen ‘modules’ bij? Denk bijvoorbeeld aan kosten voor het opmaken van een ouderschapsplan.
 • Bedenk vooraf of u met de dienstverlening nog andere partijen nodig heeft (lees: kosten moet maken);
 • Is de rechtbankprocedure in het bedrag inbegrepen, of betaalt u daarvoor apart alsnog een advocaat of griffierecht?
 • Zijn de kosten fiscaal aftrekbaar of is er een vergoeding mogelijk in jullie situatie?

Kosten scheiding

Als je uit elkaar gaat, dan wil je weet wat je moet regelen, hoe je dat doet en wat de kosten zijn. Begrijpen we.

Daarom hebben we een korte scan ontwikkeld zodat je precies weet wat je moet regelen en welke kosten je kunt verwachten.

Specifiek voor jullie situatie.

Wil je weten wat jouw scheiding kost?

Doe de scheidenscan en weet

 1. Wat moet ik regelen?
 2. Wat zijn de kosten?

Scheiden kosten: mediator of advocaat

Bij een scheiding krijg je te maken met een aantal kostenposten. Bij een scheiding aanvragen staan sommige scheiding kosten al vast, zoals de kosten voor de notaris en rechtbank, maar het merendeel is afhankelijk van jullie persoonlijke situatie. Je kunt de scheiding regelen via een advocaat, als jullie er samen niet meer uit kunnen komen. Of via een mediator scheiding, waarbij jullie samen in gesprek gaan én de kosten delen. Ook is het uurtarief van een mediator gemiddeld een stuk lager dan dat van een advocaat. Hebben jullie een koophuis, dan krijg je ook te maken met de kosten van een financieel adviseur voor het aanpassen van jullie hypotheek. De uiteindelijke prijs hangt af van de manier waarop jullie samen tot afspraken komen, en de bijkomende vaste kosten.

Scheiden & kosten: een alles-in-één scheidenoplossing met vast tarief

Bij Zorgeloosch Scheiden hanteren we een All-In tarief voor mediation en financieel (hypotheek-) advies. Hebben jullie meer afspraken nodig dan verwacht? Geen probleem. Er worden geen extra scheiden kosten in rekening gebracht. De kosten zijn wel afhankelijk van jullie situatie. Hebben jullie bijvoorbeeld twee huizen, een eigen bedrijf en kinderen? Dan ligt het tarief hoger dan wanneer jullie geen kinderen hebben en een huurhuis. Het kost ons dan meer tijd om alles goed te regelen.

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, en onze mediator geeft jullie direct helderheid over de scheiden en kosten. Ook kunnen jullie al jullie vragen kwijt en vertelt de mediator wat zijn aanpak is en welke stappen er volgen.

Meer weten over mediation?

Zorgeloosch Scheiden is dé formule voor mensen die op een goede manier uit elkaar willen gaan met een koopwoning.

“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Mediator:
9
“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
8