Werkwijze

Zorgeloosch Scheiden, hoe werkt dat? Ontdek hoe wij, samen met jullie, de best mogelijke oplossingen vinden en jullie zo veel mogelijk ontzorgen.

Hoe werkt Zorgeloosch Scheiden?

Scheidingsbemiddeling & financieel advies, samen in één klantvriendelijke dienstverlening. Of het nu gaat om jullie kinderen, de woning of jullie financiële zaken, alles wordt Zorgeloosch geregeld. Maar hoe zorgen we ervoor dat ook alles Zorgeloosch verloopt? Daarvoor houden we ons aan de volgende werkwijze:

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste, gratis en vrijblijvende gesprek maken jullie kennis met de bemiddelaar. Hij/zij peilt jullie verwachtingen en vertelt wat jullie precies van hem/haar kunnen verwachten. Natuurlijk hebben jullie ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Om een goede inschatting te kunnen maken, gaan we in op jullie situatie. Hebben jullie een koophuis? Zijn er kinderen in het spel (en wat is de leeftijd)? Hebben jullie een eigen bedrijf? Jullie situatie bepaalt wat er allemaal moet gebeuren. Moet er bijvoorbeeld een ouderschapsplan opgesteld worden?

Tijdens het eerste gesprek sluit er ook een financieel adviseur bij aan. Door het gebruik van de Snelwonenscan weten jullie dan al meteen of jullie woonwensen haalbaar zijn.

Gratis kennismakingsgesprek

De vervolgafspraken

Na het kennismakingsgesprek plannen we een vervolgafspraak in die gaat over jullie wensen wat betreft de woning en de omgang met de kinderen. Tijdens het tweede gesprek neemt de mediator jullie mee door alle belangrijke punten die te bespreken zijn.  De financieel adviseur start ondertussen met de uitwerking van berekeningen om de hypotheek bijvoorbeeld op één naam te kunnen zetten.

We bepalen vervolgens samen hoeveel gesprekken er nodig zijn. Jullie bepalen namelijk het tempo. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het.

Gratis kennismakingsgesprek

Afspraken en convenant

Als jullie het eens zijn over de gemaakte afspraken, worden ze opgenomen in het echtscheidingsconvenant en het daarbij behorende ouderschapsplan. Hier wordt eerst een concept van gemaakt. Als jullie het beiden eens zijn (dan wel na verschillende aanpassingen), wordt het definitief gemaakt.

Meer informatie

Juridische afhandeling

Als alle documenten ondertekend zijn, wordt de juridische procedure in werking gezet. Op dat moment zit voor jullie het werk erop. Onze afdeling Legal gaat het echtscheidingsconvenant indienen bij de rechtbank en na de beschikking wordt de scheiding ingeschreven in het register van burgerlijke stand.

Meer informatie

Akkoord van beide partijen

Als jullie scheiding ingeschreven staat in het register van de burgerlijke stand, is de scheiding definitief. Jullie zijn officieel niet meer getrouwd en kunnen gaan beginnen aan jullie nieuwe leven, apart van elkaar.

Gratis kennismakingsgesprek

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest:

  • Mediation + financieel advies + juridische afhandeling + nazorg

  • Garantie dat de rechtbank en de bank jullie afspraken in 1 keer goedkeuren

  • Afspraak aan huis of op locatie, door heel Nederland

  • Eén aanspreekpunt, alles in één keer goed geregeld

  • All-in -tarief: geen verrassingen achteraf

  • Gratis kennismakingsgesprek

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Scheiden en mediation

Een mediator begeleidt jullie gesprekken, zorgt dat de alle onderwerpen aan bod komen en verwerkt alle afspraken in een echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan). Door de kennis er ervaring van de mediator, is hij/zij ook in staat om jullie advies te geven en aan te geven wat anderen kozen in een vergelijkbare situatie. Hij/zij behartigt de belangen van jullie beiden en streeft er dus ook naar om de best mogelijke afspraken voor jullie beiden te realiseren.

Door gebruik te maken van mediation, zorg je ervoor dat jullie in gesprek blijven. Hiermee wordt een vechtscheiding voorkomen. Vooral als er kinderen in het spel zijn, is dit erg belangrijk!

Voorkom een vechtscheiding

Scheiden en Hypotheek

Bij Zorgeloosch Scheiden hebben we een unieke combinatie van een scheidingsbemiddelaar en een financieel adviseur. De financieel adviseur kan al tijdens het eerste gesprek aanwezig zijn. Door gebruik te maken van de Snelwonenscan weten jullie dan al meteen of de woonwensen haalbaar zijn. Naast het aangeven van de haalbaarheid, helpt de financieel adviseur ook met het realiseren van een woonoplossing voor jullie beiden.

Door te kiezen voor het duo van Zorgeloosch Scheiden, wordt niet alleen de scheiding, maar wordt ook de financiële kant meteen geregeld. Bij veel banken kun je namelijk pas komen praten over de mogelijkheden wat betreft jullie (koop)woning, als jullie echtscheidingsconvenant klaar is. Hierdoor komt het vaak voor dat afspraken rondom de woning, helemaal niet uitvoerbaar zijn voor de bank. Bij ons wel!

Huis & Hypotheek

Snelwonenscan

Zoals onder het kopje ‘scheiden en hypotheek’ aangegeven, wordt er gebruik gemaakt van de Snelwonenscan. De Snelwonenscan zorgt ervoor jullie meteen weten of jullie woonwensen haalbaar zijn. Kan één van jullie na de scheiding de koopwoning wel overnemen? In de Snelwonenscan wordt er onder meer bekeken of één van jullie de woning over kan nemen op basis van het salaris. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn, de hoogte van de partneralimentatie bijvoorbeeld.

Doordat wij de ‘spelregels’ van alle banken kennen, kunnen we jullie optimaal adviseren over de mogelijkheden. De uitkomsten van de Snelwonenscan zijn daarnaast gegarandeerd financieel mogelijk. Door hier duidelijkheid over te geven, krijgen jullie meteen rust en duidelijkheid.

Huis & Hypotheek

GeWoon Zeker Garantie

Door gebruik te maken van ons duo; de scheidingsbemiddelaar en financieel adviseur, zijn de afspraken die jullie maken over de woning gegarandeerd uitvoerbaar. De financieel adviseur kent de regels van de vele banken, berekent jullie mogelijkheden en adviseert jullie hierin.

Bij anderen komt het vaak voor dat de afspraken over de woning niet uitvoerbaar zijn voor de bank. Zij moeten dus opnieuw gaan zitten om nieuwe afspraken hierover te maken. Bij Zorgeloosch niet! Jullie hebben de garantie dat het echtscheidingsconvenant niet herzien hoeft te worden. Dat scheelt stress, tijd en geld.

Huis & Hypotheek

Zorgeloosch Team

Naast de eerder genoemde financieel adviseurs en bemiddelaars, die zich bevinden door heel Nederland, staan er nog vele andere medewerkers voor jullie klaar. Onze binnendienst bijt zich in jullie dossier vast en schakelt met alle betrokken partijen. Zij zorgen ervoor dat jullie scheidingsproces soepel verloopt.

Ook onze afdeling Legal staat voor jullie klaar. Zij zorgen voor de juridische afhandeling. Ze checken de afspraken op juridische correctheid en dienen de scheiding in bij de rechtbank en de gemeente.

Alle hens aan dek dus!

Bekijk onze reviews

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen