Werkwijze

Het Zorgeloosche stappenplan

1

Gratis kennis- makingsgesprek

Gratis en vrijblijvend kennis maken met Zorgeloosch Scheiden

Lees meer
2

De vervolgafspraken

Alle financiën, huis, hypotheek en kinderen Zorgeloosch geregeld

Lees meer
3

Afspraken en convenant

Alle administratieve rompslomp uit handen door Zorgeloosch

Lees meer
4

Juridische afhandeling

De scheiding wordt definitief gemaakt bij de rechtbank

Lees meer

Akkoord van beide partijen

Goed uit elkaar gaan kan ècht bij Zorgeloosch Scheiden

Lees meer

Jouw scheiding ook Zorgeloosch geregeld?

1

Gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste, gratis en vrijblijvende gesprek maken jullie kennis met de bemiddelaar. Hij/ zij peilt jullie verwachtingen en vertelt wat jullie precies van hem/ haar kunnen verwachten. Natuurlijk hebben jullie ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Om een goede inschatting te kunnen maken, gaan we in op jullie situatie. Hebben jullie een koophuis? Zijn er kinderen in het spel (en wat is de leeftijd)? Hebben jullie een eigen bedrijf? Etc. Jullie situatie bepaald wat er allemaal moet gebeuren. Moet er bijvoorbeeld een ouderschapsplan opgesteld worden?

Tijdens het eerste gesprek sluit er ook een financieel adviseur bij aan. Door het gebruik van de Snelwonenscan weten jullie dan al meteen of jullie woonwensen haalbaar zijn.

Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan

De vervolgafspraken

Als er vanuit beide kanten een klik is en voldoende vertrouwen, kan er na het kennismakingsgesprek een vervolgafspraak ingepland worden. Tijdens het tweede gesprek worden alle dingen geïnventariseerd die voor jullie van toepassing zijn. Waar moeten afspraken over gemaakt worden en waar willen jullie zelf graag afspraken over maken?

Het gesprek hierna zal verder ingaan op onderwerpen als het ouderschapsplan, de verdeling van het vermogen, etc. We bepalen vervolgens samen hoeveel gesprekken er nodig zijn. Jullie bepalen namelijk het tempo. Is er meer ruimte nodig voor emoties? Heeft een bepaald onderwerp meer tijd en aandacht nodig? Jullie bepalen het!

Meer informatie
3

Afspraken en convenant

Als jullie het eens zijn over de gemaakte afspraken, worden ze opgenomen in het echtscheidingsconvenant en het daarbij behorende ouderschapsplan. Hier wordt eerst een concept van gemaakt. Als jullie het beiden eens zijn (dan wel niet na verschillende aanpassingen), wordt het definitief gemaakt.

Meer informatie

Juridische afhandeling

Als alle documenten ondertekend zijn, wordt de juridische procedure in werking gezet. Op dat moment zit voor jullie het werk erop. Onze afdeling Legal gaat het echtscheidingsconvenant indienen bij de rechtbank en na de beschikking wordt de scheiding ingeschreven in het register van burgerlijke stand.

Meer informatie

Akkoord van beide partijen

Als jullie scheiding ingeschreven staat in het register van de burgerlijke stand, is de scheiding definitief. Jullie zijn officieel niet meer getrouwd en kunnen gaan beginnen aan jullie nieuwe leven, apart van elkaar.

Start jullie nieuwe leven, apart van elkaar

Zorgeloosch Scheiden krijgt van haar klanten een

Scheiden en Mediation

Wat gebeurt er bij mediation?

Een mediator begeleid jullie gesprekken, zorgt dat de alle onderwerpen aan bod komen en verwerkt alle afspraken in een echtscheidingsconvenant (en ouderschapsplan). Door de kennis er ervaring van de mediator, is hij/zij ook in staat om jullie advies te geven en aan te geven wat anderen kozen in een vergelijkbare situatie. Hij/zij behartigt de belangen van jullie beiden en streeft er dus ook naar om de best mogelijke afspraken voor jullie beiden te realiseren.

Door gebruik te maken van mediation, zorg je ervoor dat jullie in gesprek blijven. Hiermee wordt een vechtscheiding voorkomen. Vooral als er kinderen in het spel zijn, is dit erg belangrijk!

Voorkom een vechtscheiding

Scheiden en Hypotheek

Wat doet een hypotheekadviseur?

Bij Zorgeloosch Scheiden bieden we de uniek combinatie van scheidingsbemiddelaar en financieel adviseur. De financieel adviseur kan al tijdens het eerste gesprek aanwezig zijn. Door gebruik te maken van de Snelwonenscan weten jullie dan al meteen of de woonwensen haalbaar zijn. Naast het aangeven van de haalbaarheid, helpt de financieel adviseur ook met het realiseren van een woonoplossing voor jullie beiden.

Door te kiezen voor het duo van Zorgeloosch Scheiden, wordt niet alleen de scheiding, maar wordt ook de financiële kant meteen geregeld. Bij veel banken kan je namelijk pas komen praten over de mogelijkheden wat betreft jullie (koop)woning, als jullie echtscheidingsconvenant klaar is. Hierdoor komt het vaak voor dat afspraken rondom de woning, helemaal niet uitvoerbaar zijn voor de bank. Bij ons wel!

Direct duidelijkheid over je woonwensen

Snelwonenscan

Direct duidelijkheid over jullie woonwensen

Zoals onder het kopje ‘scheiden en hypotheek’ aangegeven, wordt er gebruik gemaakt van de Snelwonenscan. De Snelwonenscan zorgt ervoor jullie meteen weten of jullie woonwensen haalbaar zijn. Kan één van jullie na de scheiding de koopwoning wel overnemen? In de Snelwonenscan wordt er onder meer bekeken of één van jullie de woning over kan nemen op basis van het salaris. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn. De hoogte van de partneralimentatie bijvoorbeeld.

Doordat wij de ‘spelregels’ van alle banken kennen, kunnen we jullie optimaal adviseren over de mogelijkheden. De uitkomsten van de Snelwonenscan zijn daarnaast gegarandeerd financieel mogelijk. Door hier meteen duidelijkheid over te geven, krijgen jullie meteen rust en duidelijkheid.

Direct duidelijkheid over jullie woonwensen

GeWoon Zeker Garantie

Woonafspraken gegarandeerd uitvoerbaar

Door gebruik te maken van ons duo; de scheidingsbemiddelaar en financieel adviseur, zijn de afspraken die jullie maken over de woning gegarandeerd uitvoerbaar. De financieel adviseur kent de regels van de vele banken, berekent jullie mogelijkheden en adviseert jullie hierin.

Bij anderen komt het vaak voor dat de afspraken over de woning niet uitvoerbaar zijn voor de bank. Zij moeten dus opnieuw gaan zitten om nieuwe afspraken hierover te maken. Bij Zorgeloosch niet! Jullie hebben de garantie dat het echtscheidingsconvenant niet herzien hoeft te worden. Dat scheelt stress, tijd en geld.

Gegarandeerd uitvoerbare woonafspraken

Zorgeloosch Team

Alle hens aan dek

Naast de eerder genoemde financieel adviseurs en bemiddelaars, die zich bevinden door heel Nederland, staan er nog vele andere medewerkers voor jullie klaar. Onze binnendienst bijt zich in jullie dossier vast en schakelt met alle betrokken partijen. Zij zorgen ervoor dat jullie scheidingsproces soepel verloopt.

Ook onze afdeling Legal staat voor jullie klaar. Zij zorgen voor de juridische afhandeling. Ze checken de afspraken op juridische correctheid en dienen de scheiding in bij de rechtbank en de gemeente.

Alle hens aan dek dus!

Bekijk onze reviews