Huis en hypotheek
Woon je samen met je partner? Dan moeten jullie bij een scheiding veel zaken regelen rondom jullie huis en hypotheek. Hebben jullie een koopwoning? Dan blijft één van jullie in het huis wonen met de bijbehorende hypotheeklasten of moet het huis verkocht worden als dat niet haalbaar blijkt. Lees hier dan meer over in ons artikel over scheiden koophuis. Woon je in een huurwoning, dan komen de huurlasten plotseling voor de rekening van één persoon en moet de ander een andere woning zoeken.
De alles-in-één scheidenoplossing
- Mediation mét financieel advies
- Oplossing voor jullie hypotheek
- Al het regelwerk uitbesteed
Hypotheekscan: weet of jij de woning over kan nemen
Veel mensen weten niet dat er vaak veel meer mogelijk is met de woning als je uit elkaar gaat. Wist je bijvoorbeeld dat als je de woning wilt overnemen, je vaak een veelvoud kunt lenen van wat je normaal kunt lenen bij een hypotheekverstrekker?
Dagelijks spreken wij stellen die niet weten wat er allemaal mogelijk is met de hypotheek. Het is essentieel dat je je goed laat voorlichten over de mogelijkheden.
Doe de scan en weet
- Of je de woning kan overnemen
- Toegang tot een gratis consult van onze hypotheekspecialist
- Inzicht in jouw situatie
Wat jullie woonsituatie ook is: bij Zorgeloosch helpen we om voor beide partners een passende woonoplossing te vinden. Naast een mediator buigt ook een financieel adviseur zich over jullie scheidingssituatie. Samen helpen zij jullie aan de beste oplossing bij jullie scheiding. Dat doen we voor duizenden stellen door heel Nederland, de verdeling van de woning bij scheiding is echt onze expertise.
Heb je zorgen over de krappe woningmarkt en hoe het verder moet tijdens en na jullie scheiding? Zorgeloosch heeft vaste samenwerkingen met banken en parken zoals EuroParcs om zelfs in deze krappe woningmarkt een woonoplossing voor jullie te vinden.
In onderstaande pagina’s lees je alles wat je wilt weten over scheiden en jullie huis en hypotheek.
Uitkopen huis partner
Blijf je na een scheiding in de gezamenlijke woning wonen? Dan bestaat de kans dat je je ex-partner moet uitkopen. De waarde (overwaarde of restschuld) van de woning is immers van jullie samen. Hier lees je alles over het uitkopen van je partner
Hoe huis verdelen
De gezamenlijke woning is misschien wel het grootste bezit dat jullie moeten verdelen bij een scheiding. Hoe je dat aanpakt, lees je hier
Hoe inboedel verdelen
Bij een scheiding moeten eigendommen, geld en schulden verdeeld worden. Dit wordt ook wel boedelscheiding genoemd. Zo’n boedelscheiding kan behoorlijk complex zijn. We vertellen je er alles over in dit artikel
Scheiden en hypotheek
Wanneer je besloten hebt te gaan scheiden, heeft dit gevolgen voor je hypotheek. Wie blijft er in het huis wonen? Kan ik mijn partner uitkopen? Kan ik wel een nieuwe woonsituatie bekostigen? We vertellen je er alles over
Woonoplossing tijdens scheiding
Door de krapte op de woningmarkt is het voor mensen die in een scheiding liggen ontzettend lastig om een tijdelijke of nieuwe woning te vinden. Zorgeloosch kan jullie hierbij helpen.
Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.
Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.
- Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
- Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
- De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.