Mediation in Amsterdam

amsterdam

Ons kantoor in Amsterdam

Kiekstraat 22
1087JD Amsterdam
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator in Amsterdam of omgeving nodig voor jullie scheiding?

Bij Zorgeloosch Scheiden bieden we bij mediation ook altijd financieel advies. Met deze combinatie krijg je een alles-in-één scheidenoplossing. De mediator neemt je mee langs alle stappen van de scheiding en helpt je met het ouderschapsplan en echtscheidingsconvenant. Onze financieel echtscheidingsadviseur regelt de huidige en nieuwe hypotheek en zoekt met jullie naar de beste woonoplossing voor beide partners.

Mediation Amsterdam: Je echtscheiding goed geregeld

Als je je scheiding regelt via mediation in Amsterdam, dan weet je dat jullie scheiding professioneel en met aandacht geregeld wordt. Met mediation voorkom je een vechtscheiding, doordat jullie met elkaar in gesprek blijven onder goede begeleiding. Als je als stel echt niet meer met elkaar kan of wil praten, dan wordt vaak een advocaat ingeschakeld. Deze behartigt de belangen van één van beide partners, waardoor je een sfeer krijgt van ieder voor zich en alles langer duurt en dus meer kost. Een mediator zorgt dat jullie in goed overleg uit elkaar gaan en ieder vanuit eigen kracht verder kan.

Zorgeloosch scheiden in Amsterdam door goed contact

Tijdens een scheiding moet je veel zaken regelen en keuzes maken die impact hebben op jullie verdere toekomst. Terwijl dit een periode is waarin er veel op je afkomt en je extra behoefte hebt aan rust en overzicht. Een mediator helpt je om alles wat bij een scheiding komt kijken op een rijtje te zetten. Zodat alles de juiste aandacht krijgt. Zelf alvast meer lezen over alles wat bij een scheiding komt kijken? Lees meer in ons artikel ‘scheiden en dan‘.

De mediator in Amsterdam heeft ruime ervaring met het begeleiden van partners die uit elkaar gaan. Hij weet welke moeilijkheden erbij komen kijken. Als neutrale partij zorgt hij dat de wensen van jullie allebei aan bod komen, en jullie gezamenlijk afspraken kunnen maken.

Wat doet een mediator in Amsterdam?

Een mediator scheiding is er om jullie volledige scheiding in harmonie te laten verlopen. Hij of zij gaat met jullie om tafel om alle stappen van de scheiding door te nemen. Onze mediator in Amsterdam weet hoe belangrijk het is om samen in gesprek te blijven, alleen zo kun je samen tot goede afspraken komen die de basis vormen voor een duurzame toekomst apart van elkaar.

Jullie bepalen zelf de inhoud, wij geven advies en wij: 

 • Bespreken hoe het scheidingstraject eruit ziet
 • Hoe jullie moeten scheiden. Bijvoorbeeld scheiden via tafel en bed of ‘gewoon’ scheiden
 • Adviseren over een woonoplossing voor jullie beiden
 • Schetsen jullie toekomstige financiële situatie
 • Leggen jullie afspraken over de kinderen vast
 • Nemen het juridische regelwerk uit handen

Mediation Amsterdam: De alles-in-één scheidenoplossing

Een scheiding omvat meer dan alleen uit elkaar gaan. Je moet de woning verdelen, de zorg voor je kinderen blijft doorgaan en ook je financiën wil je op orde houden. Daarom bieden wij een alles-in-één scheidenoplossing met aandacht voor jullie complete situatie.

1. De zorg voor de kinderen

“Hoe vertel je het de kinderen?”
Onze mediators weten dat dit een van de lastigste dingen is tijdens een scheiding, en geven tips over het brengen van deze boodschap. Vervolgens maken jullie samen een ouderschapsplan, waarin staat hoe jullie de zorg voor de kinderen verdelen. Er is uitgebreid aandacht voor het vinden van een passende omgangsregeling voor jullie.

2. Een woonoplossing voor jullie allebei

 • Kan ik in het huis blijven wonen?
 • Kan ik het huis op één naam zetten?
 • Hoe verdelen we de overwaarde?

Met onze SnelWonenScan kijken we in het eerste gesprek al naar jullie woonwensen. Onze financieel adviseurs zijn gespecialiseerd in hypotheken bij scheiding en vinden woonoplossingen die anders onhaalbaar zijn.

3. Een heldere financiële toekomst

Naast de hypotheek en eigendommen, zijn er nog een aantal zaken te verdelen. Onze team van mediator en financieel adviseur helpt jullie o.a. bij:

 • Spaar- en beleggingsrekeningen en evt. schulden
 • Partner- en kinderalimentatie
 • Verzekeringen
 • Pensioen na scheiding
 • Het schetsen van jullie toekomstige financiële situatie

4. Papierwerk gecontroleerd

Onze binnendienst weet precies welk papierwerk er om de hoek komt kijken. Zij zorgen dat jij helder hebt welke juridische, fiscale en financiële documenten er moeten komen, en controleren alles zodat dit gedeelte sneller en nauwkeuriger gebeurd, dat scheelt tijd én kosten.

De kosten van mediator in Amsterdam

Uiteraard wil je ook weten wat die kosten dan zijn. Of je de scheiding nu regelt via een mediator of advocaat, in de meeste gevallen wordt de rekening gepresenteerd als uurtje factuurtje. Het gemiddelde uurtarief van een advocaat ligt aanzienlijk hoger dat van een mediator. In beide gevallen kun je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Daarom hanteren wij een all-in tarief gebaseerd op jullie situatie. Zo weet je van te voren precies wat de kosten van mediation Amsterdam zijn. En dat is inclusief financieel advies, juridische afhandeling én nazorg.

Zorgeloosch Scheiden met mediation Amsterdam

Met Zorgeloosch Scheiden kies je voor dé specialist in scheiden. We combineren onze landelijke expertise met een lokale aanpak dankzij professionele mediators door het hele land. En we gaan verder dan alleen mediation. Zo hebben we een team van juristen en service medewerkers die voor je aan de slag gaan, om ervoor te zorgen dat alle aanvragen bij bank, notaris en rechtbank vlot verlopen.

Een kennismaking met de mediator Amsterdam aanvragen?

In het gratis kennismakingsgesprek legt de mediator in Amsterdam alle stappen uit. De mediator geeft aan de hand van jullie situatie een all-in tarief. Of je nu twee of tien gesprekken nodig hebt, dat maakt niet uit. Daarbij schuift er een financieel adviseur aan, die geeft direct inzicht in jullie toekomstige woonmogelijkheden en financiële situatie. De gesprekken kunnen bij jullie thuis, of op een neutrale locatie van Zorgeloosch Scheiden in Amsterdam. Daarbij is het eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.
Doe hier je aanvraag voor een mediator in Amsterdam.

Ben je op zoek naar een locatie in de buurt van Amsterdam, we kunnen je ook ondersteunen als:

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

“Ze was heel vriendelijk erg betrokken heeft heel snel gewerkt. Ik zou haar ook aanbevelen aan iemand anders.”
10
“Het was een prettige samenwerking”