Mediation in Maastricht

Ons kantoor in Maastricht

088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Op zoek naar een mediator in Maastricht?

Een mediator in Maastricht helpt jullie door je scheiding heen. Scheiden is een vervelende gebeurtenis in ieders leven. Je wilt er niet in zitten, maar wel zo goed mogelijk uitkomen. Zorgeloosch Scheiden heeft ervaren mediators die jullie helpen hier op een goede en professionele manier uit te komen. Met aandacht voor de praktische én emotionele kant van de scheiding.

De rol van een mediator bij echtscheiding

Niemand wil in een scheiding belanden. Of het je nu overkomt, of dat één of beide partners ervoor kiezen, het blijft een moeilijke periode. Een waar jullie beiden doorheen moeten. Als dit in goed overleg kan zal dit voor jullie allebei bijdragen aan een nieuwe start. Onze mediator Maastricht helpt je dit voor elkaar te krijgen. Door de gesprekken tussen jullie te begeleiden in een professionele en veilige sfeer. Samen maak je afspraken over de belangrijkste zaken, de mediator legt dit voor jullie vast in het convenant. Hij zorgt voor overzicht en helpt spanningen op te lossen zodat jullie knopen kunnen doorhakken.

Voordeel van Zorgeloosch Scheiden in Maastricht

Een scheiding is een allesomvattende situatie. Niet alleen je relatie eindigt, vaak ook een gezin en de (financiële) zekerheden die je samen had. En tenminste één van jullie moet op zoek naar een nieuwe woning. Daarom bieden we een alles-in-één scheidenoplossing.
Naast mediation krijg je hulp van een financieel adviseur. In het eerste, vrijblijvende gesprek kijkt de financieel adviseur naar een woonoplossing voor jullie beiden. Kan een van jullie in het huis blijven? Samen met de mediator vertelt hij  wat je van ons kunt verwachten.

In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we:

 • Plan van aanpak: Wat zijn de belangrijkste onderwerpen van jullie scheiding?
 • Woonoplossing: wie gaat waar wonen en hoe realiseren we dat?
 • Kinderen: Hoe gaan jullie straks het ouderschap invullen?
 • Kosten: Jullie krijgen een all-in tarief gebaseerd op jullie situatie, geen verrassingen achteraf.
 • Vragen: Wat kunnen jullie van ons verwachten en natuurlijk ruimte voor vragen.

Wat kost een mediator Maastricht?

Om de kosten van een scheiding te vergelijken, moet je weten waar je op moet letten. Zodra je online gaat zoeken kom je vele ‘goedkope’ scheidingen tegen, maar ook hier blijkt goedkoop vaak duurkoop. Zo komen er vaak nog allerlei verborgen kosten achteraf. Bij Zorgeloosch Scheiden krijg je een all-in tarief zonder verborgen kosten.
Dat is mediation inclusief:

 • Opstellen echtscheidingsconvenant
 • Opstellen ouderschapsplan
 • Hypotheekadvies
 • Juridische controle van alle documenten
 • Afhandeling bij rechtbank en gemeente incl. griffiekosten

Het enige wat jullie zelf nog betalen zijn de vaste kosten voor de notaris om bijvoorbeeld de woning op 1 naam te zetten. Zo krijg je van te voren direct duidelijkheid over de kosten van mediation in Maastricht.

Mediation Maastricht: Als ouders goed uit de scheiding komen

Ook nadat jullie uit elkaar zijn blijft de zorg voor jullie kinderen door gaan. Een scheiding heeft altijd impact op kinderen, en je wilt dit natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Ondanks het feit dat jullie wegen scheiden, blijf je beide ouder en wil je het beste voor je kind. Hierin is het extra belangrijk dat jullie goed blijven communiceren. Dat is waar mediation bij helpt. De mediator helpt jullie in goed overleg afspraken te maken voor de toekomst. Samen maken jullie een ouderschapsplan waar jullie beiden achter kunnen staan. De mediator blijft onpartijdig en helpt het belang van de kinderen voorop te stellen.

De afspraken over de zorg voor de kinderen komen in het ouderschapsplan:

 • Gaan jullie voor co-ouderschap of een andere omgangsregeling?
 • Hoe verdelen jullie de kosten en is er sprake van kinderalimentatie?
 • Hoe communiceren jullie over belangrijke onderwerpen?

Je kunt met al je vragen terecht bij onze mediator in Maastricht, Wil je nu al meer weten, lees hier meer over het ouderschapsplan en de verschillende omgangsvormen.

Mediation Maastricht mét financieel hypotheekadvies

 • Bij Zorgeloosch Scheiden weten we hoe belangrijk het is om snel helderheid te krijgen over jullie woonsituatie. Er moet immers voor jullie allebei een woning komen, en het liefst nog snel ook. Daarom is er vanaf het eerste gesprek een financieel echtscheidingsadviseur bij.

Met onze unieke SnelWonenScan kijkt hij of jullie woonwensen haalbaar zijn. Hij geeft advies over de huidige hypotheek, een nieuwe hypotheek en helpt jullie beiden aan een passende woning.

 • Samenwerking met ING en Rabobank
 • Jarenlange expertise in verdelen van hypotheek
 • Grotere kans dat een van de partners in huidige woning kan blijven

Mediator aanvragen in Maastricht

Willen jullie een kennismaking aanvragen met onze mediator in Maastricht? Laat je gegevens achter en we bellen je zo snel mogelijk terug. Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek brengt de mediator jullie vragen in kaart en legt uit wat hij voor jullie gaat doen. De financieel adviseur bespreekt jullie woonsituatie en -wensen. Zo weten jullie direct waar jullie aan toe zijn. Het gesprek kan gemakkelijk bij jullie thuis of op de locatie van de mediator in Maastricht.

Zorgeloosch Scheiden heeft altijd een mediator bij jou in de buurt, in de omgeving van Maastricht hebben we ook locaties in Sittard, Heerlen en Roermond

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10
“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8