Financieel

Financieel

Mensenleven: koophuis, hypotheek, pensioen, inkomen en belastingen. En soms: een scheiding.

En dan ga je scheiden. Alles wat jullie hebben opgebouwd, moet verdeeld worden.

Wat te doen met pensioen na scheiding?

Of je nu nog niet zo lang pensioen opbouwt of bijna met pensioen gaat; scheiden kan invloed hebben op je pensioen. Wist je dat je bij echtscheiding keuzes hebt bij de verdeling van je pensioen? Hoe het precies zit met pensioen bij echtscheiding, lees je hier.

Wat gebeurt er met de woning als jullie gaan scheiden?

Kun je de hypotheek na de scheiding alleen betalen? Hoe zit het met de waarde van de woning en de hypotheekschuld? Allemaal vragen waar je niet zomaar antwoord op hebt. Meer informatie over hypotheek, koophuis en scheiding, vind je in dit artikel.

Inkomen na de scheiding

Om te kunnen leven en wonen, heb je inkomen nodig. Hoeveel inkomen je nodig en beschikbaar hebt, is van veel factoren afhankelijk. En hoe zit het nu met het recht op partneralimentatie? Op deze en veel andere vragen, vind je hier antwoord.

De belastingdienst en echtscheiding

Een scheiding heeft gevolgen voor je belastingen. Besluiten die jullie nu nemen, hebben invloed op je belastingaangifte. Denk aan de nieuwe hypotheek, de kosten van de scheiding of afspraken over alimentatie. Verstandig om dan een deskundige in te schakelen, toch?

Wist je dat…

Financieel advies bij Zorgeloosch een vast onderdeel is van het traject? Dat dit uniek is in de markt? Dit grote fiscale voordelen oplevert?

Gratis intakegesprek

Bel of mail ons voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Jullie persoonlijke situatie.
  • Eventuele vragen/wensen.
  • Onze werkwijze.
  • Voorstel voor een persoonlijk plan van aanpak.