Mediation in Arnhem

arnhem

Ons kantoor in Arnhem

Meander 251
6825MC Arnhem
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator Arnhem

Als jullie uit elkaar gaan dan wil je goede begeleiding. Een professionele mediator helpt jullie om in goed overleg te komen tot afspraken. Deze afspraken worden door de mediator vastgelegd in een convenant en vormt de basis voor jullie nieuwe leven. Zorgeloosch Scheiden biedt jullie mediation in Arnhem in combinatie met financieel advies bij scheiding.

Scheiden in Arnhem, afspraken maken met de mediator

Het is gek geregeld in het leven: als je wereld tijdelijk op z’n kop staat moet je juist belangrijke, zakelijk beslissingen maken. Een mediator helpt jullie bij het maken van de juiste besluiten. Als jullie besluiten een afspraak te maken dan is dit de eerste keer geheel gratis. Een voorwaarde om te starten met de mediation is dat jullie bereid zijn om afspraken met elkaar te maken. In het eerste gesprek vormen jullie wensen en verhaal de basis:

 • Hoe willen jullie uit elkaar?
 • Wat zijn de belangrijkste punten om te bespreken?
 • Wat zijn de grootste financiële uitdagingen?
 • Hoe willen jullie koopwoning verdelen en waar gaan jullie wonen?
 • Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen?
 • We plannen jullie scheiding

Zo kun je de volgende stap zetten en de regie nemen over je leven.

Kies voor Zorgeloosch Scheiden, jouw mediator in Arnhem

Als je een mediator in Arnhem zoekt dan kunnen wij je helpen. Zorgeloosch Scheiden heeft door heel Nederland professionele mediators die jou kunnen helpen bij het zorgvuldig uit elkaar gaan.

Dit is waarom je voor Zorgeloosch Scheiden kiest:

 

1. Alles rond je scheiding goed geregeld

Scheiden betekent ook heel veel dingen regelen, zeker als je ook een huis te verdelen hebt. Je moet bijvoorbeeld samen afspraken maken met een mediator of via een advocaat, je hebt een notaris nodig, verzekeraar, pensioenuitvoerders, belastingdienst, bank en financieel adviseur: allemaal niet eenvoudig om zelf te regelen. Zorgeloosch is al die loketten in één. Bovendien ondersteunen we je eventueel met therapeutische zorg of een coach voor jullie kinderen. 

2. Oplossing voor het huis en hypotheek

Vaak wil één van jullie in het huis blijven wonen en kijken of dit ook financieel ook mogelijk is. De hypotheek en ook eventueel de aankoop van een nieuwe woning voor één van jullie is een zorg. Bij Zorgeloosch hebben jullie naast een mediator in Arnhem ook een financieel adviseur tot je beschikking. Hij kan meteen in het eerste gesprek al antwoord geven op de belangrijkste vragen en met jullie de woonwensen verkennen.

3. Eerste gesprek gratis en waar jij wilt

Het eerste kennismakingsgesprek is altijd voor onze rekening. Zo kunnen we kijken hoe we jullie scheiding vorm kunnen geven. Het eerste gesprek met de mediator en adviseur kan bij ons op kantoor, bij jullie thuis of eventueel via een videoverbinding. 

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Vrouw aan de telefoon

Scheiden Arnhem: advocaat of mediator?

Scheiden via een mediator verschilt van het scheiden via een advocaat. De mediator is een neutrale derde partij die jullie begeleidt bij het maken van afspraken over zorg van de kinderen en bijvoorbeeld alimentatie. Hij of zij kiest geen partij en bewaakt alleen jullie proces. Op basis van de uitkomsten stelt hij een convenant op of vaststellingsovereenkomst. Scheiden via een advocaat betekent dat deze voor het belang van één van jullie opkomt. Daardoor duurt een scheiding via deze weg vaak langer en is ook kostbaarder.

Wat kost een mediator Arnhem?

Wat zijn nu de kosten voor mediation in Arnhem? Dat is niet algemeen te zeggen en hangt van jullie situatie af. Je kunt je echtscheiding laten regelen door een advocaat of door een mediator. Beiden werken met een uurtarief, maar advocaten kosten gemiddeld een stuk meer dan mediators. Zijn jullie nog in staat te overleggen over de praktische zaken? Dan heeft mediation vele voordelen. Is dat niet meer mogelijk, dan kun je naar een advocaat stappen. Sowieso kom je een aantal vaste kosten tegen, zoals het griffierecht voor de behandeling van jouw zaak door de rechtbank. Hebben jullie een eigen huis te verdelen? Dan maak je ook kosten voor de notaris, en een aparte hypotheekadviseur.

Regel je jouw scheiding met de Zorgeloosch Alles-in-één scheidenoplossing?

Dan kun je de hypotheekadviseur overslaan. Je krijgt de beschikking over een financieel echtscheidingsadviseur, die alles omtrent jullie woning en hypotheek regelt. Om financiële verrassingen achteraf te voorkomen, hanteren we bij Zorgeloosch Scheiden ook een vast all-in tarief. Ongeacht hoeveel gesprekken jullie nodig hebben, je betaald altijd dezelfde vooraf overeengekomen kosten voor je mediation in Arnhem.

Een mediator aanvragen in Arnhem

Wil je een afspraak maken voor mediation Arnhem? De eerste afspraak is altijd voor onze rekening. Je kunt dus gerust bellen zodat we samen kunnen kijken hoe we de scheiding vorm kunnen geven. We kunnen dan meteen bekijken welke zorgen jullie hebben over bijvoorbeeld de zorgverdeling of de verdeling van de woning.

Mediator aanvragen Arnhem:

 • Eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.
 • Makkelijk: laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 • Direct advies van mediator en SnelWonenScan door financieel adviseur
 • Ontvang een offerte voor een vast all-in tarief

Eerder op zoek naar een mediator of mediation locatie in de buurt? Ontdek onze mediators in Nijmegen, Doetinchem of Ede, of bekijk de locatie pagina voor een mediator bij je in de buurt.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gesprek over willen scheiden

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen om een scheiding in Arnhem te starten?

Hoe het aanvraagproces van een scheiding er precies uitziet, is afhankelijk van jouw situatie. Zo verschilt het proces bijvoorbeeld als je kinderen hebt of als je een eenzijdige scheiding wil aanvragen.

Er zijn globaal gezien drie situaties die we onderscheiden:

 

 1. Geen kinderen en gezamenlijk verzoekschrift
 2. Kind(eren) en een gezamenlijk of eenzijdig verzoekschrift
 3. Eenzijdige scheiding zonder kinderen

Op deze pagina leggen we je alles uit over hoe een scheiding aanvragen werkt per situatie.

Kun je uitleggen wat de functie van mediation is bij het scheiden in Arnhem?

De mediators van Zorgeloosch zorgen er allereerst voor dat het gesprek tussen beide partijen vlot blijft verlopen en dat er afspraken worden gemaakt waar jij en je ex beiden achter staan. In de meeste gevallen kan daarmee een vechtscheiding worden voorkomen. Daarnaast zorgt onze mediator ervoor dat er geen belangrijke (juridische) zaken worden overgeslagen en dat je aan de regels en wetgeving voldoet.

Bij Zorgeloosch werken we als enige in Nederland met de slimme oplossing om mensen te helpen met een mediator en een financieel echtscheidingsadviseur die vanaf het eerste moment samen aan de scheiding werken.

Welke voordelen biedt mediation voor scheidende stelen in Arnhem?
 • De scheiding is sneller rond, want met een mediator komen jullie sneller tot een gezamenlijke oplossing.
 • Door gezamenlijk afspraken te maken, blijft jullie relatie na de scheiding beter (en dus beter voor de kinderen).
 • Je bespaart geld: het is over het algemeen een stuk duurder wanneer je een scheiding uit de hand laat lopen en uiteindelijk een advocaat moet inschakelen.
 • Het gaat bij de gesprekken met de mediator niet alleen over juridische zaken, er is genoeg ruimte voor de menselijke kant van een scheiding en al die praktische zaken eromheen.
 • De omgeving is vertrouwd, we kunnen eventueel thuis afspreken.
 • Jullie hebben allebei invloed op de uitkomst.
 • Je voorkomt een vechtscheiding.
 • Je hebt minder stress.
Blijft mijn woning beschikbaar voor mij na een echtscheiding in Arnhem?

Of je woning beschikbaar blijft voor jou na een echtscheiding hangt af van verschillende factoren, zoals de eigendomsverhoudingen, afspraken die gemaakt worden tijdens de echtscheidingsprocedure, en of er sprake is van huur of koop.

 1. Eigendomssituatie:Als de woning eigendom is van jou alleen, is de kans groter dat je in de woning kunt blijven wonen. Als de woning gezamenlijk eigendom is, moeten er afspraken worden gemaakt over wie er in de woning blijft wonen of dat de woning verkocht wordt.
 2. Huurwoning:Bij een huurwoning hangt het af van wie er op het huurcontract staat. Als je alleen op het huurcontract staat, kun je in de woning blijven wonen. Staan jullie beiden op het contract, dan zullen er afspraken gemaakt moeten worden over wie er in de woning kan blijven.
 3. Afspraken tijdens de echtscheiding:Tijdens de echtscheidingsprocedure worden er afspraken gemaakt over de verdeling van bezittingen, waaronder de woning. Dit kan onderling geregeld worden, maar bij geschillen kan een rechter beslissen.
 4. Financiële overwegingen:Zelfs als je het recht hebt om in de woning te blijven, moet je overwegen of je de kosten voor de hypotheek of huur alleen kunt dragen. Soms is het financieel niet haalbaar om alleen in de woning te blijven wonen.

Onze financieel adviseurs helpen je graag met je huis en hypotheek bij de scheiding.

Hoe kan ik mijn kinderen het beste betrekken bij het scheiden in Arnhem?

Het betrekken van kinderen bij een scheiding is een gevoelige kwestie. Het is daarom belangrijk dit zo zorgvuldig mogelijk aan te pakken. We delen enkele tips om je kinderen op een positieve en ondersteunende manier bij jullie scheiding te betrekken:

 • Open communicatie:Praat open en eerlijk met je kinderen over de scheiding. Wees zo duidelijk en eenvoudig mogelijk, rekening houdend met hun leeftijd en begripsniveau. Moedig hen aan om vragen te stellen en hun gevoelens te uiten.
 • Luister naar hun gevoelens:Neem de tijd om naar de gevoelens van je kinderen te luisteren en hun zorgen serieus te nemen. Moedig ze aan om hun emoties te uiten en bied een ondersteunend en luisterend oor zonder oordeel.
 • Verzeker ze van liefde en ondersteuning:Laat je kinderen weten dat de scheiding niets verandert aan jouw liefde voor hen. Benadruk dat jullie er altijd voor ze zullen zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de scheiding.
 • Houd routines intact:Probeer zoveel mogelijk de dagelijkse routines en activiteiten van je kinderen te behouden. Stabiliteit en consistentie kunnen hen helpen om zich veilig en zeker te voelen tijdens deze grote verandering.
 • Betrek ze bij beslissingen (indien passend):Als het gaat om beslissingen die van invloed zijn op je kinderen, zoals schoolkeuzes of verblijfsregelingen, betrek hen dan op een passende manier bij het proces. Laat ze weten dat hun mening gehoord en gewaardeerd wordt.
 • Vermijd conflicten:Probeer conflicten met je ex-partner te vermijden, vooral in het bijzijn van de kinderen. Houd gesprekken over de scheiding privé en vermijd negatieve opmerkingen over de andere ouder. Benadruk dat jullie altijd de ouders zullen blijven.
Wat zijn de belangrijkste stappen die ik moet ondernemen bij een scheiding in Arnhem?

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Natuurlijk de emoties, maar ook op praktisch vlak moet er veel geregeld worden.

Wanneer vertel je het aan je familie bijvoorbeeld? Welke papieren moet je verzamelen? En waar leg je afspraken vast? Omdat een scheiding al moeilijk genoeg is, hebben we de scheiden checklist voor je ontwikkeld. In deze checklist vind je alle to do’s die bij een scheiding komen kijken.

Download de gratis scheiden checklist hier.

Wat is de verwachte tijdsduur voor het afronden van een scheiding in Arnhem?

De tijdsduur van het afronden van jullie echtscheidingsprocedure verschilt per situatie. Het hangt namelijk af van verschillende factoren.

Zo speelt de complexiteit van de zaak een belangrijke rol, maar ook als er kinderen in het spel zijn, kan dit de procedure verlengen wanneer er discussie is over bijvoorbeeld de omgangsregeling.

Ook is de mate van communicatie en samenwerking tussen jullie als (ex-)partners van grote invloed. Maken jullie goede afspraken waar jullie beiden achter staan? Dan kan dit de doorlooptijd verkorten. Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat wanneer er veel onenigheid en conflicten tussen jullie zijn, dit de procedure aanzienlijk langer kan maken.

Gemiddeld duren scheidingen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding 3 tot 4 maanden. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding is de gemiddelde doorlooptijd 9 tot 12 maanden, wat kan oplopen tot 18 maanden of langer.

Bij Zorgeloosch Scheiden hebben we de optie snel scheiden. Daarmee kun je je scheiding binnen 3 weken zelf regelen.

“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”
“In een tijd van onzekerheid, emoties en verandering kregen we professionele maar ook inlevende begeleiding en steun waar nodig en werd er gekeken naar de totale situatie maar zeker ook individueel. De kinderen waren goed in beeld en door adviezen en begeleiding goed betrokken bij het proces.”
10