Partner

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: scheiden doe je samen. Hieronder vind je informatie over scheiden van je partner. Hoe vertel je je partner dat je wilt scheiden? En wat doe je als je partner dat niet wilt? We leggen uit wat je kunt doen als je wilt scheiden van een narcist, maar ook als je in een vechtscheiding zit. Zorgeloosch Scheiden biedt mediation in combinatie met financieel en juridisch advies. Dat betekent dat we onpartijdig bemiddelen tussen jou en je partner. Altijd met oog op de belangen van beide partijen. Op onderstaande pagina’s lees je alles wat je wilt weten over scheiden van je partner.

Ongelukkige partners

Scheiden van een narcist

Een scheiding is een emotioneel zware periode. Wanneer je wilt scheiden van iemand met narcistische trekjes, komt daar nog een extra uitdaging bovenop. Er komt veel twijfel, onzekerheid en manipulatie bij kijken. Hieronder geven we enkele handreikingen hoe je met de scheiding kunt omgaan.

Vrouw aan de telefoon

Jouw partner wil niet scheiden

twee partners daar niet aan wil meewerken. Gelukkig zijn er in Nederland mogelijkheden om de scheiding tóch rond te krijgen. In dit artikel vertellen we hoe.

Lees alles over jouw partner wil niet scheiden

Scheiding convenant

Vreemdgaan en scheiden

Bij een derde van alle echtscheidingen speelt vreemdgaan een rol. Niet zo gek natuurlijk als je je bedenkt dat overspel een groot gevoel van verdriet, boosheid en verraad veroorzaakt. Vreemdgaan is niet alleen een deuk in het vertrouwen, het roept ook veel vragen op.

mediator gesprek

Hoe vertel ik dat ik wil scheiden?

Jullie hebben de knoop doorgehakt dat jullie gaan scheiden. Dan komt het moment dat jullie dat nieuws aan jullie directe omgeving moeten vertellen. Veel mensen voelen zich daar erg onzeker over. Wij geven je alle handreikingen hoe je aan je omgeving vertelt dat jij en je partner gaan scheiden.

Scheiden via mediation

Partneralimentatie

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap en ga je scheiden? Dan ben je verplicht om elkaar ook na de scheiding financieel te onderhouden. De bijdrage die je aan je ex-partner betaalt voor levensonderhoud heet partneralimentatie. Wij leggen dit complexe onderwerp in heldere taal aan je uit.

Zorgeloosch stel in gesprek met een mediator

Vechtscheiding

Zo’n 10 tot 15% van alle scheidingen eindigt in een vechtscheiding. Een vechtscheiding kenmerkt zich door hevige ruzies en het vermijden van contact. In een vechtscheiding is het lastig om afspraken te maken en de scheiding op een goede manier te regelen. Hieronder vertellen we je wat te doen als je in een vechtscheiding zit of dreigt te raken

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10
“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9