Partner
Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: scheiden doe je samen. Hieronder vind je informatie over scheiden van je partner. Hoe vertel je je partner dat je wilt scheiden? En wat doe je als je partner dat niet wilt? We leggen uit wat je kunt doen als je wilt scheiden van een narcist, maar ook als je in een vechtscheiding zit. Zorgeloosch Scheiden biedt mediation in combinatie met financieel en juridisch advies. Dat betekent dat we onpartijdig bemiddelen tussen jou en je partner. Altijd met oog op de belangen van beide partijen. Op onderstaande pagina’s lees je alles wat je wilt weten over scheiden van je partner.
Scheiden van een narcist
Een scheiding is een emotioneel zware periode. Wanneer je wilt scheiden van iemand met narcistische trekjes, komt daar nog een extra uitdaging bovenop. Er komt veel twijfel, onzekerheid en manipulatie bij kijken. Hieronder geven we enkele handreikingen hoe je met de scheiding kunt omgaan.
Jouw partner wil niet scheiden
twee partners daar niet aan wil meewerken. Gelukkig zijn er in Nederland mogelijkheden om de scheiding tóch rond te krijgen. In dit artikel vertellen we hoe.
Vreemdgaan en scheiden
Bij een derde van alle echtscheidingen speelt vreemdgaan een rol. Niet zo gek natuurlijk als je je bedenkt dat overspel een groot gevoel van verdriet, boosheid en verraad veroorzaakt. Vreemdgaan is niet alleen een deuk in het vertrouwen, het roept ook veel vragen op.
Hoe vertel ik dat ik wil scheiden?
Jullie hebben de knoop doorgehakt dat jullie gaan scheiden. Dan komt het moment dat jullie dat nieuws aan jullie directe omgeving moeten vertellen. Veel mensen voelen zich daar erg onzeker over. Wij geven je alle handreikingen hoe je aan je omgeving vertelt dat jij en je partner gaan scheiden.
Partneralimentatie
Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap en ga je scheiden? Dan ben je verplicht om elkaar ook na de scheiding financieel te onderhouden. De bijdrage die je aan je ex-partner betaalt voor levensonderhoud heet partneralimentatie. Wij leggen dit complexe onderwerp in heldere taal aan je uit.
Vechtscheiding
Zo’n 10 tot 15% van alle scheidingen eindigt in een vechtscheiding. Een vechtscheiding kenmerkt zich door hevige ruzies en het vermijden van contact. In een vechtscheiding is het lastig om afspraken te maken en de scheiding op een goede manier te regelen. Hieronder vertellen we je wat te doen als je in een vechtscheiding zit of dreigt te raken
Geëscaleerde situatie redden
Bij een scheiding komen veel emoties kijken. Wat doe je als er veel ruzie is tijdens de scheiding? Hoe kun je verdere conflicten voorkomen? En wat doe je als je scheiding dreigt te escaleren?
Zorgeloosch scheiden
- Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
- Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
- Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
- De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
- Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
- Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
- Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing
Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.