Mediator scheiding

De alles-in-één scheidenoplossing

 1. Mediation mét financieel advies
 2. Oplossing voor jullie hypotheek
 3. Al het regelwerk uitbesteed
Zorgeloosch stel in mediation

Mediator scheiding: dé manier om met elkaar te blijven communiceren

Een scheiding is in de meeste gevallen pijnlijk en emotioneel. Omdat je veel zaken moet regelen, is goede communicatie enorm belangrijk. Je wilt immers alles goed regelen wat betreft de financiën, huisvesting en de kinderen. Een mediator scheiding laten begeleiden, zorgt ervoor dat je met elkaar blijft communiceren. Ook – en juist – wanneer het gevoelig wordt. Bekijk hier wat een mediator (of een advocaat) voor jullie kan betekenen. Een mediator scheiding laten regelen, heeft namelijk veel voordelen.

 

Mediation met partner bij scheiding

Wat is het verschil tussen een advocaat of een mediator bij een scheiding?

Je overweegt om hulp in te schakelen om jouw scheiding in goede banen te leiden. Je wilt dat alles goed op papier wordt gezet en dat je deze vervelende periode zo goed (en snel) mogelijk kunt aflossen. Het liefst zonder je al te veel zorgen te maken over het proces. Een advocaat of mediator scheiding inschakelen is dan een slim idee. Maar wat is nu het verschil tussen de twee?

Een mediator scheiding laten regelen, ziet er wel anders uit dan wanneer je kiest voor een advocaat. Een mediator en advocaat regelen beiden jullie scheiding op papier. Het verschil is dat een advocaat voor één partij werkt: dus voor jou of je partner. Een mediator werkt daarentegen voor jullie allebei zodat jullie er samen, in harmonie, uit kunnen komen. Wanneer je nog een goede band hebt met je partner of wanneer jullie samen kinderen hebben, is het absoluut aan te raden om een mediator scheiding in te schakelen.

Het werk van een advocaat

Een advocaat regelt de juridische afhandeling van de echtscheiding. Hij of zij vertegenwoordigt één partij en probeert het maximale eruit te halen voor deze partij. Alle communicatie gaat via de advocaten. Afspraken maken met je (ex)-partner is er dan niet meer bij. Daarnaast staan jullie in de rechtbank tegenover elkaar. Dit kan de relatie tussen jullie verslechteren. Iets wat vervelend kan zijn wanneer jullie elkaar na de scheiding nog regelmatig gaan zien, bijvoorbeeld omdat jullie samen kinderen hebben.

 

scheiden gesprek mediator Zorgeloosch

Zorgeloosch scheiden

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

De nadelen van een advocaat bij scheiding:

 • De echtscheidingsprocedure kan langer duren dan dat je een mediator scheiding laat regelen
 • De kosten van de scheiding kunnen flink oplopen
 • Kinderen moeten vaak verschijnen in de rechtbank om gehoord te worden

Mediator scheiding: de voordelen

Een scheidingsmediator is een neutrale partij die de gesprekken tussen jullie beiden begeleidt. Hij of zij maakt geen afspraken voor jullie en heeft ook geen eigen belang. Zijn of haar doel is zorgen dat de communicatie goed verloopt. Ook informeert de mediator jullie over alle juridische, fiscale, financiële én emotionele zaken die bij een scheiding aan bod komen. Jullie maken via de mediator scheiding afspraken waar jullie beiden achter staan. En wist je dat een mediator scheiding processen over het algemeen sneller laat verlopen? Zo bespaar je op de kosten van de scheiding dankzij mediation.

 

Mediator scheiding laten regelen? Dit zijn de voordelen:

 • Een scheidingsbemiddelaar wil het beste voor beide partijen
 • Beide partijen blijven on speaking terms. Dat is positief voor jullie omgang in de toekomst (zeker met kinderen)
 • Een aantal verzekeraars vergoedt de kosten van mediation
Scheiding convenant

Mediator scheiding: is het verplicht?

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap én gezamenlijke kinderen? Dan ben je verplicht je scheiding officieel te bekrachtigen via de rechtbank. Hiervoor dien je een verzoek tot scheiding in bij de rechtbank, samen met je gemaakte afspraken (het convenant). Alleen een advocaat kan dit voor je doen. Voor het maken van dat echtscheidingsconvenant kun je de hulp inschakelen van een mediator (of advocaat). Dit is zeker aan te raden, maar mediation bij scheiding is niet verplicht. Wist je dat een mediator scheiding afspraken niet kan afdwingen? Dat is voorbehouden aan de rechter.

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap én gezamenlijke kinderen? Dan ben je verplicht je scheiding officieel te bekrachtigen via de rechtbank. Hiervoor dien je een verzoek tot scheiding in bij de rechtbank, samen met je gemaakte afspraken (het convenant). Alleen een advocaat kan dit voor je doen. Voor het maken van dat echtscheidingsconvenant kun je de hulp inschakelen van een mediator (of advocaat). Dit is zeker aan te raden, maar mediation bij scheiding is niet verplicht. Wist je dat een mediator scheiding afspraken niet kan afdwingen? Dat is voorbehouden aan de rechter.

 

Mediator scheiding: dit zijn de kosten

Hoeveel kost een mediator scheiding laten regelen eigenlijk? Het is een vraag die we veel horen. Logisch, want wanneer je jouw scheiding wilt regelen met een mediator, wil je ook weten wat die mediator dan kost. Echter is het vaak niet zo simpel. De kosten van een mediator scheiding kunnen namelijk nogal uiteenlopen en verschillen per situatie.

Een mediator werkt net als een advocaat meestal met een uurtarief (het gemiddelde tarief van een mediator is gelukkig wel een stuk lager dan dat van de meeste advocaten). Hoe meer afspraken er te maken zijn, hoe meer tijd en dus geld je kwijt bent. Hebben jullie een koophuis, een eigen onderneming en kinderen? Of kunnen jullie het over sommige zaken toch niet zo makkelijk eens worden? Dan zullen de kosten voor een mediator scheiding hoger uitvallen dan bij een ‘simpele’ scheiding.

Bij Zorgeloosch Scheiden hanteren we een vast tarief gebaseerd op jullie situatie, zodat je weet waar je aan toe bent en je geen vervelende verrassingen achteraf krijgt.

Scheiding regelen met scheidingsbemiddelaar

Een scheidingsbemiddelaar is meer dan een mediator. Onze bemiddelaars zijn allemaal MfN Register mediators. Ze helpen je niet alleen om samen goede afspraken te maken voor de toekomst, maar onze scheidingsbemiddelaars geven jullie ook inhoudelijke informatie en inzichten. Dat is dus meer dan een mediator scheiding alleen. Ze helpen jullie om weloverwogen beslissingen te nemen, zodat de gevolgen van jullie keuzes te overzien zijn.

 

“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“In een tijd van onzekerheid, emoties en verandering kregen we professionele maar ook inlevende begeleiding en steun waar nodig en werd er gekeken naar de totale situatie maar zeker ook individueel. De kinderen waren goed in beeld en door adviezen en begeleiding goed betrokken bij het proces.”
10