Mediator scheiding

Blijf met elkaar communiceren, juíst in deze emotionele tijd.

Scheiden is een emotioneel en pijnlijk proces waar beide partners doorheen gaan. Of de scheiding nu een gezamenlijke beslissing of eenzijdige beslissing is geweest: je wil het proces zo soepel en fijn laten verlopen. Dat kan met een mediator scheiding van Zorgeloosch.

Wil jij:

 • Met elkaar blijven communiceren, juíst wanneer het om gevoelige afspraken gaat zoals de financiën of de kinderen?
 • Wil je er in harmonie samen uitkomen?
 • Wil je gezamenlijk in gesprek, maar wel onder begeleiding van een derde onafhankelijke partij?
 • Relatief snel tot een gezamenlijke oplossing komen?

Dan is het een goed idee om meer onderzoek te doen naar een scheiding mediator. Mediation kan je namelijk goed helpen om de scheiding zo soepel en harmonieus mogelijk te laten verlopen voor beide partijen.

Zorgeloosch stel in mediation

Over mediator scheiding van Zorgeloosch

Zorgeloosch is de alles-in-één scheidenoplossing. Onze mediators zijn een neutrale partij in jouw unieke situatie. Wij begeleiden alle gesprekken tussen jou en je partner en zorgen voornamelijk dat de communicatie goed blijft verlopen. Bij Zorgeloosch staan jullie kinderen, wanneer jullie deze hebben, op de eerste plek. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor zaken waar een advocaat aan te pas moet komen, staan we je bij, bij het financiële proces en streven we naar een soepel proces waar iedere partij tevreden op terug kijkt.

Checklist scheiden

Wat doet een mediator bij scheiding?

Je vraagt je misschien af: wat doet een mediator bij een scheiding? Een scheiding mediator helpt jullie op weg tijdens het hele scheidingsproces. De mediator scheiding maakt geen afspraken voor jullie, maar helpt als onafhankelijke en professionele bemiddelaar bij het maken van afspraken. De mediator handelt naar de belangen van jou en je partner. Dat is dus een groot verschil tussen een advocaat en mediator.

En een scheidingsbemiddelaar, wat doet hij/zij dan? Een scheidingsbemiddelaar is meer dan een mediator scheiding. Onze bemiddelaars zijn allemaal MfN Register mediators. Ze helpen je niet alleen om samen goede afspraken te maken voor de toekomst, maar onze scheidingsbemiddelaars geven jullie ook inhoudelijke informatie en inzichten. Dat is dus meer dan een mediator scheiding alleen. Ze helpen jullie om weloverwogen beslissingen te nemen, zodat de gevolgen van jullie keuzes te overzien zijn.

Wat is mediation?

Tijdens een echtscheiding is het belangrijk dat je op een gezonde en rustige manier met elkaar blijft communiceren, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in een tijd waar emoties de bovenhand hebben en je allerlei ingewikkelde afspraken moet maken over zaken waar je liever niet over nadenkt, kan echtscheiding mediation een uitkomst bieden. Wil je meer weten over mediation scheiding van Zorgeloosch? Lees dan verder op: wat is mediation?

Waarom een scheiding mediator inschakelen?

Je wil een mediator bij een scheiding inschakelen wanneer je er zeker van wil zijn dat de communicatie tussen jou en je partner soepel blijft verlopen. De mediator informeert je daarnaast over alle juridische, fiscale, financiële én emotionele zaken waar je tijdens de scheiding over na moet denken. Een mediator scheiding inschakelen is dus vooral interessant wanneer je liever niks over het hoofd wil zien en in harmonie het huwelijk of geregistreerd partnerschap wil ontbinden.

Een ander groot voordeel is dat over het algemeen mediation de processen sneller laat verlopen. Iets waardoor je ook kosten kunt besparen. Lees vooral verder over de voor- en nadelen van mediation bij een scheiding.

Is een mediator nodig bij een scheiding?

Een mediator bij scheiding is niet verplicht. In de meeste gevallen heb je wel een advocaat nodig om bepaalde documenten in te dienen bij de rechtbank. Een mediator scheiding kan daarnaast geen afspraken afdwingen. Verplicht is het niet, handig is het wel.

Vraag jij je af of je een mediator scheiding nodig hebt voor jouw situatie? Lees dan vooral verder. In sommige gevallen kun je een scheiding ook regelen zonder mediation. Het kan zijn dat je kiest voor een advocaat die de situatie volledig vanuit jouw situatie belicht.

Een mediator scheiding is handig wanneer je:

 • Minderjarige kinderen hebt;
 • Samen een koophuis hebt gekocht;
 • Je op goede voet met elkaar verder wil;
 • Het lastig vindt om zelf onderling afspraken te maken;
 • Niet direct naar een advocaat wil stappen;
 • Het liefst zo snel mogelijk de scheiding rond wil krijgen.

Klinkt dit herkenbaar voor jou? Maak dan kennis met de mediators van Zorgeloosch. Vind een mediator bij jou in de buurt en plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. We helpen jou graag bij een Zorgeloosche scheiding.

Zorgeloosch scheiden

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Wat kost een mediator bij scheiding?

Hoeveel kost een mediator scheiding laten regelen eigenlijk? Het is een vraag die we veel horen. Logisch, want wanneer je jouw scheiding wil regelen met een mediator, wil je ook weten wat die mediator dan kost. Echter is het vaak niet zo simpel. De kosten van een mediator scheiding kunnen namelijk nogal uiteenlopen en verschillen per situatie.

Een mediator scheiding werkt net als een advocaat meestal met een uurtarief (het gemiddelde tarief van een mediator is gelukkig wel een stuk lager dan dat van de meeste advocaten). Hoe meer afspraken er te maken zijn, hoe meer tijd en dus geld je kwijt bent. Hebben jullie een koophuis, een eigen onderneming en kinderen? Of kunnen jullie het over sommige zaken toch niet zo makkelijk eens worden? Dan zullen de kosten voor een mediator scheiding hoger uitvallen dan bij een ‘simpele’ scheiding.

Bij Zorgeloosch Scheiden hanteren we een vast tarief gebaseerd op jullie situatie, zodat je weet waar je aan toe bent en je geen vervelende verrassingen achteraf krijgt.

Wat is het verschil tussen een advocaat of een mediator bij een scheiding?

Je overweegt om hulp in te schakelen om jouw scheiding in goede banen te leiden. Je wilt dat alles goed op papier wordt gezet en dat je deze vervelende periode zo goed (en snel) mogelijk kunt aflossen. Het liefst zonder je al te veel zorgen te maken over het proces. Een advocaat of mediator scheiding inschakelen is dan een slim idee. Maar wat is nu het verschil tussen de twee?

Een mediator scheiding laten regelen, ziet er wel anders uit dan wanneer je kiest voor een advocaat. Een mediator en advocaat regelen beiden jullie scheiding op papier. Het verschil is dat een advocaat voor één partij werkt: dus voor jou of je partner. Een mediator werkt daarentegen voor jullie allebei zodat jullie er samen, in harmonie, uit kunnen komen. Wanneer je nog een goede band hebt met je partner of wanneer jullie samen kinderen hebben, is het absoluut aan te raden om een mediator scheiding in te schakelen.

Plan vrijblijvend een kennismakingsgesprek in met een scheidings mediator

Elk kennismakingsgesprek met de professionals van Zorgeloosch is compleet vrijblijvend. We snappen namelijk dat je nu vol vragen zit. We staan je graag te woord en luisteren naar al je zorgen en struikelblokken. Samen bepalen we welke vervolgstappen we gaan zetten met behulp van bijvoorbeeld een mediator scheiding.

“Prima gesprekken gehad, zou het iedereen die in deze situatie terechtkomt aanbevelen.”
Mediator:
Marco van Nus
9
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8