Mediation in Utrecht

utrecht

Ons kantoor in Utrecht

Winthontlaan 200
3526KV Utrecht
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator Utrecht helpt je bij je scheiding

Ga jij binnenkort scheiden van je partner en wil je zorgen dat de communicatie tijdens dit emotionele proces op een goede manier blijft verlopen? Plan dan nu een gratis kennismakingsgesprek in bij onze mediator Utrecht. Benieuwd naar de eerste te nemen stappen als je weet dat je wil scheiden? Lees dan ons artikel ‘scheiden en dan‘.

Blijf met elkaar in gesprek

Tijdens je scheiding komen er hevige emoties om de hoek kijken. Je bent verdrietig en er gaat een hoop veranderen voor jou, je partner en je gezin. Je wil op dit moment vooral dat je met elkaar in gesprek blijft. Dat je ondanks alle emoties samen rond de tafel kunt om belangrijke afspraken te maken. Een mediator Utrecht van Zorgeloosch kan je hierbij helpen.

Als ervaren bemiddelaar gaat de mediator Utrecht met jullie de afspraken vastleggen voor de scheiding. Deze afspraken vormen de basis voor een nieuwe toekomst voor ieder van jullie. Plan vandaag nog een gratis kennismakingsgesprek in om te ontdekken of een mediator scheiding past in jouw unieke situatie.

Is een mediator Utrecht iets voor jou?

Wanneer is mediation in Utrecht interessant voor jou? We zetten het hier voor je op een rij.

 • Wanneer jij en je partner graag onderling goede afspraken willen maken zonder dat daar direct een advocaat voor nodig is;
 • Wanneer jij in de buurt van Utrecht woont;
 • Wanneer jij de scheiding in harmonie wil afronden;
 • Wanneer je graag wil dat een onafhankelijke partij meekijkt en meedenkt bij het maken van de nodige afspraken over bijvoorbeeld de woning en de kinderen;
 • Wanneer het je geruststelt wanneer een expert meekijkt naar de financiën;
 • Wanneer jij je scheiding in goede banen wil laten leiden;
 • Wanneer jij en je partner in een redelijk korte periode de scheiding juridisch willen afhandelen.

Is dit herkenbaar voor jou? Dan heb jij wellicht baat bij mediation Utrecht. Onze mediators in Utrecht helpen jou en je partner graag bij een soepel verloop van de echtscheiding. Nieuwsgierig hoe zo’n proces er in de praktijk uit ziet? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in met onze experts. Daarnaast beantwoorden wij graag al je vragen via de telefoon.

De voordelen van mediation Utrecht

Waarom zou je kiezen voor een mediator Utrecht? Omdat je tijdens je scheiding te maken krijgt met vraagstukken waar je hopelijk nog niet eerder mee te maken hebt gekregen. Daarnaast komen er ook heel veel emoties los (verdriet, woede, spijt) die het maken van duidelijke afspraken bemoeilijken. Een mediator Utrecht is een onafhankelijke partij die jullie tijdens de gesprekken begeleidt zodat er wederzijdse afspraken gemaakt kunnen worden. Maar er zijn meer voordelen, namelijk:

 • Je weet zeker dat alles wordt behandeld (je slaat geen belangrijke zaken over);
 • Je hebt tijdens het gesprek alle ruimte om op de inhoud in te gaan;
 • Je krijgt afspraken waar jullie het allebei mee eens zijn (die daardoor makkelijker stand te houden zijn in de toekomst);
 • De mediator Utrecht is onpartijdig en behartigt de belangen van jou en je partner;
 • Er is alle aandacht voor de kinderen;
 • Er wordt gekeken naar alle opties, zoals scheiden van tafel en bed;
 • Door mediation loopt het scheidingsproces snel en soepel waardoor je weer kosten voor een advocaat bespaart;
 • Er wordt nagedacht over een woonoplossing voor beiden;
 • Je krijgt uitgebreid advies over de financiën (iets wat je anders zelf moet uitzoeken);
 • Met mediation van Zorgeloosch regel je alles voor je scheiding (van juridische afhandeling tot aan een nazorgpakket).

Dit kun je verwachten van het kennismakingsgesprek

Het eerste gesprek met de professionals van Zorgeloosch is altijd gratis. Dit is wat je van zo’n vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt verwachten:

 • Het in kaart brengen van de woonwensen (kan één van jullie in de huidige woning blijven of niet?);
 • Het behandelen van afspraken die per direct belangrijk zijn voor de kinderen (bijvoorbeeld: bij wie wonen ze tijdelijk?);
 • Hoe vertel je het aan je kinderen? In dit blog geven we al een aantal handige tips;
 • Een inkijk in de huidige financiële situatie.

Geïnteresseerd? Plan dan vandaag nog een gesprek in met onze mediators in de regio Utrecht.

Mediator Utrecht echtscheiding nodig? Kies voor Zorgeloosch

Nu je weet waarom een mediator Utrecht zo interessant is, wil je weten waarom het zo verstandig is om te kiezen voor Zorgeloosch. Een goede vraag, want mediation in Utrecht is immers een investering. Bij Zorgeloosch helpen we je van A tot Z tijdens een scheidingsproces. Het houdt niet op bij bemiddeling tussen jou en je partner. We gaan namelijk ook dieper in op de financiën, kijkt onze financiële adviseur naar de hypotheek bij scheiden, geven we woonzekerheid voor beide partijen en regelen we ook alle juridische documenten die bij een scheiding aanvragen verplicht zijn.

Zorgeloosch zorgt ervoor dat je tijdens je scheiding niks vergeet. We heten niet voor niets Zorgeloosch, want tijdens dit emotionele proces kun je alles aan ons zorgeloos uitbesteden. Ideaal, want wij weten hoe complex een scheiding kan zijn.

Wat kost een mediator Utrecht?

Een scheiding kun je regelen via een advocaat of een mediator. Als je beiden een advocaat in de arm neemt lopen de kosten snel op, en zelfs met een gezamenlijke advocaat ben je vaak duurder uit. Het uurtarief van een mediator Utrecht ligt gemiddeld namelijk een stuk lager.

Bij Zorgeloosch hanteren we een all-in tarief, zodat je van tevoren precies weet waar je aan toe bent. Tijdens het eerste gratis kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie en de kosten van de mediation, zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Mediation bij jou in de buurt

Zulke ingewikkelde gesprekken voer je het liefst op neutraal gebied. Je wil je comfortabel voelen en de drempel moet zo laag mogelijk zijn voor jou en je partner. Dat kan het best op een locatie in de buurt. Woon je in de buurt van Utrecht? Kies dan voor een mediator Utrecht. De gesprekken vinden plaats op een van de locaties van de mediator in Utrecht of Amersfoort en omgeving. Lukt het je niet om op locatie af te spreken? Dan komen we graag bij je thuis langs.

Wist je dat onze mediator Utrecht altijd in de buurt zit? Rondom Utrecht kunnen we je ondersteunen met:

Zie hier al onze mediators in provincie Utrecht.

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een scheiding aanvragen in Utrecht?

Hoe het aanvraagproces van een scheiding er precies uitziet, is afhankelijk van jouw situatie. Zo verschilt het proces bijvoorbeeld als je kinderen hebt of als je een eenzijdige scheiding wil aanvragen.

Er zijn globaal gezien drie situaties die we onderscheiden:

 1. Geen kinderen en gezamenlijk verzoekschrift
 2. Kind(eren) en een gezamenlijk of eenzijdig verzoekschrift
 3. Eenzijdige scheiding zonder kinderen

Op deze pagina leggen we je alles uit over hoe een scheiding aanvragen werkt per situatie.

Wat is de rol van een mediator scheiding in Utrecht?

Een mediator bij scheiding in Utrecht heeft als taak om beide partners te begeleiden bij het maken van afspraken en het oplossen van conflicten tijdens het scheidingstraject. De mediator helpt jullie bij het vinden van oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn en bevordert de communicatie.

Bij Zorgeloosch werken we als enige in Nederland met de slimme oplossing om mensen te helpen met een mediator en een financieel echtscheidingsadviseur die vanaf het eerste moment samen aan de scheiding werken.

De mediators van Zorgeloosch zorgen er allereerst voor dat het gesprek tussen beide partijen vlotjes blijft verlopen en dat er afspraken worden gemaakt waar jij en je ex beiden achter staan. In de meeste gevallen kan daarmee een vechtscheiding worden voorkomen. Daarnaast zorgt onze mediator ervoor dat er geen belangrijke (juridische) zaken worden overgeslagen en dat je aan alle regels en wetgeving voldoet.

Wat zijn de voordelen van mediation bij een scheiding in Utrecht?
 • De scheiding is sneller rond, want met een mediator komen jullie sneller tot een gezamenlijke oplossing.
 • Door gezamenlijk afspraken te maken, blijft jullie relatie na de scheiding beter (en dus beter voor de kinderen).
 • Je bespaart geld: het is over het algemeen een stuk duurder wanneer je een scheiding uit de hand laat lopen en uiteindelijk een advocaat moet inschakelen.
 • Het gaat bij de gesprekken met de mediator niet alleen over juridische zaken, er is genoeg ruimte voor de menselijke kant van een scheiding en al die praktische zaken eromheen.
 • De omgeving is vertrouwd, we kunnen eventueel thuis afspreken.
 • Jullie hebben allebei invloed op de uitkomst.
 • Je voorkomt een vechtscheiding.
 • Je hebt minder stress.
Kan ik in mijn huis blijven wonen na een echtscheiding in Utrecht?

Het verdelen van jullie gezamenlijke woning en hypotheek is een ingewikkeld vraagstuk. Het antwoord op de vraag of een van jullie in het huis kan blijven wonen na de echtscheiding is daarom compleet afhankelijk van jullie situatie.

Omdat jullie het eerste kennismakingsgesprek bij Zorgeloosch altijd voeren met een scheidingsbemiddelaar én een financieel adviseur, kunnen jullie direct afspraken maken over het huis en de hypotheek. Zij kunnen jullie in het eerste gesprek vertellen of jullie woonwensenmogelijk zijn.

We hebben zelf ook een slimme scan voor je gemaakt. Je kunt zelf dan checken of je de woning over kunt nemen.

Hoe betrek ik mijn kinderen bij scheiden in Utrecht?

Het betrekken van jullie kinderen bij de scheiding is belangrijk om hen te steunen en te begeleiden tijdens deze moeilijke periode. Dit kan onder andere door:

 • Open communicatie:Praat open en eerlijk met je kinderen over de scheiding. Wees zo duidelijk en eenvoudig mogelijk, rekening houdend met hun leeftijd en begripsniveau. Moedig hen aan om vragen te stellen en hun gevoelens te uiten.
 • Luister naar hun gevoelens:Neem de tijd om naar de gevoelens van je kinderen te luisteren en hun zorgen serieus te nemen. Moedig ze aan om hun emoties te uiten en bied een ondersteunend en luisterend oor zonder oordeel.
 • Verzeker ze van liefde en ondersteuning:Laat je kinderen weten dat de scheiding niets verandert aan jouw liefde voor hen. Benadruk dat jullie er altijd voor ze zullen zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de scheiding.
 • Houd routines intact:Probeer zoveel mogelijk de dagelijkse routines en activiteiten van je kinderen te behouden. Stabiliteit en consistentie kunnen hen helpen om zich veilig en zeker te voelen tijdens deze grote verandering.
 • Betrek ze bij beslissingen (indien passend):Als het gaat om beslissingen die van invloed zijn op je kinderen, zoals schoolkeuzes of verblijfsregelingen, betrek hen dan op een passende manier bij het proces. Laat ze weten dat hun mening gehoord en gewaardeerd wordt.
 • Vermijd conflicten:Probeer conflicten met je ex-partner te vermijden, vooral in het bijzijn van de kinderen. Houd gesprekken over de scheiding privé en vermijd negatieve opmerkingen over de andere ouder. Benadruk dat jullie altijd de ouders zullen blijven.

Een mediator kan jullie helpen en begeleiden bij het opstellen van een ouderschapsplan, waarin deze zaken worden vastgelegd.

Wat regelen bij een scheiding in Utrecht?

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Natuurlijk de emoties, maar ook op praktisch vlak moet er veel geregeld worden.

Wanneer vertel je het aan je familie bijvoorbeeld? Welke papieren moet je verzamelen? En waar leg je afspraken vast? Omdat een scheiding al moeilijk genoeg is, hebben we de scheiden checklist voor je ontwikkeld. In deze checklist vind je alle to do’s die bij een scheiding komen kijken.

Download de gratis scheiden checklist hier.

Hoelang duurt een scheidingsprocedure in Utrecht?

De duur van een echtscheidingsprocedure verschilt per situatie. Het hangt namelijk af van verschillende factoren.

Zo speelt de complexiteit van de zaak een belangrijke rol, maar ook als er kinderen in het spel zijn, kan dit de procedure verlengen wanneer er discussie is over bijvoorbeeld de omgangsregeling.

 

Ook is de mate van communicatie en samenwerking tussen jullie als (ex-)partners van grote invloed. Maken jullie goede afspraken waar jullie beiden achter staan? Dan kan dit de doorlooptijd verkorten. Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat wanneer er veel onenigheid en conflicten tussen jullie zijn, dit de procedure aanzienlijk langer kan maken.

Gemiddeld duren scheidingen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding 3 tot 4 maanden. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding is de gemiddelde doorlooptijd 9 tot 12 maanden, wat kan oplopen tot 18 maanden of langer.

“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9
“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8