Waar moet ik wonen na scheiding?

Na een scheiding gaan veel mensen erop achteruit. Soms kan één van de twee personen in de woning blijven wonen. De andere persoon is dan genoodzaakt (tijdelijk) ergens anders te gaan wonen, maar heeft geen idee waar. Dus vraag je jezelf af ‘uit elkaar waar moet ik wonen’? Wij geven je 5 tips over waar je kunt gaan wonen na de scheiding.

Partner uitkopen woning

Uit elkaar waar moet ik wonen? 5 tips voor het vinden van een woning

Hoe ga je ervoor zorgen dat je een geschikte plek vindt om te gaan wonen? Dit is belangrijk voor jou of je ex-partner en voor de eventuele kinderen. Er zijn verschillende mogelijkheden om een geschikte woning te vinden, na de scheiding. We hebben onderstaande 5 tips voor je opgesomd.

Tip 1:  Sociale huurwoning

Voor sociale huurwoningen bestaan vaak behoorlijk lange wachtlijsten. Tegenwoordig is het steeds moeilijker om een urgentieverklaring te krijgen, zodat je versneld in dergelijke woningen terecht kunt. Hoe dit precies werkt, verschilt per gemeente.

Tip 2:  Familie of vrienden

In sommige gevallen is er behoefte aan een tijdelijke woning of verblijfplaats. Het is dan eventueel mogelijk om hiervoor familie of vrienden aan te spreken.

Tip 3:  Airbnb

Veel mensen gebruiken Airbnb als ze een tijdelijke woning zoeken of als ze op vakantie gaan. Het is dankzij Airbnb mogelijk om een woning gedurende een specifieke periode te huren.

Tip 4:  Anti-kraak woning

Er bestaan verschillende soorten anti-kraak woningen. Vaak zijn dit huizen die binnen een bepaalde periode gesloopt gaan worden. Soms zijn het bedrijfspanden die leeg staan. Dergelijke woningen zijn vaak goedkoper dan reguliere woningen.

Tip 5:  Oppassen op een woning die leeg staat

Het was door de recessie een periode erg moeilijk om het huis te verkopen. Om deze periode te overbruggen, bieden sommige mensen het huis tijdelijk te huur aan. Omdat er sprake is van een overbruggingsperiode, zijn de kosten hiervan vaak lager dan van een reguliere woning.

Zorgeloosch kan jullie helpen

Bij Zorgeloosch kunnen we jullie helpen om de juiste beslissing te nemen. Om te voorkomen dat jullie convenant straks niet voldoet aan de eisen van de bank of hypotheekverstrekker is financieel advies een vast onderdeel van het scheidingstraject.

Dankzij onze SnelWonenScan© weten jullie al tijdens het (gratis) intakegesprek of jullie woonwensen haalbaar zijn. Zo wordt heel snel duidelijk of een huis kopen ook tot jullie mogelijkheden behoort.

Lees hier meer over onze werkwijze of maak een afspraak voor een gratis intake.

Meer over scheiden met een huis of hypotheek

Meer informatie lezen over wat er met je huis of hypotheek gebeurt na een scheiding? Onze experts hebben ook meer informatie geschreven over:

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
8