SnelWonenScan

Kan één van jullie na de scheiding in de koopwoning blijven wonen? En kan de ander een huis kopen? De SnelWonenScan zorgt ervoor jullie meteen weten of jullie woonwensen haalbaar zijn.

Boedelscheiding SnelWonenScan

Hypotheekscan: weet of jij de woning over kan nemen

Veel mensen weten niet dat er vaak veel meer mogelijk is met de woning als je uit elkaar gaat. Wist je bijvoorbeeld dat als je de woning wilt overnemen, je vaak een veelvoud kunt lenen van wat je normaal kunt lenen bij een hypotheekverstrekker?

Dagelijks spreken wij stellen die niet weten wat er allemaal mogelijk is met de hypotheek. Het is essentieel dat je je goed laat voorlichten over de mogelijkheden.

Doe de scan en weet

  1. Of je de woning kan overnemen
  2. Toegang tot een gratis consult van onze hypotheekspecialist
  3. Inzicht in jouw situatie

De verdeling van jullie woning en/of hypotheek bij een scheiding is onderdeel van jullie totale financiële plaatje. Alleen als dit geheel in beeld is kunnen jullie goede afspraken maken over de verdeling. Wij weten dat mensen tot betere afspraken komen als er rust is over de financiën en als er meteen duidelijkheid is over wat de woonoplossingen voor jullie allebei kunnen zijn. Zeker als er kinderen in het spel zijn. Snel zekerheid over wat de gevolgen zijn voor financiën, woning en zorg is essentieel. Daarom geven wij jullie die rust al gelijk in het eerste kennismakingsgesprek.

Tijdens dit gesprek sluit behalve een mediator, ook een financieel adviseur aan. De financieel adviseur laat jullie al gelijk tijdens het eerste gesprek weten of jullie woonwensen haalbaar zijn. Hiervoor past de adviseur onze SnelWonenScan toe. Hiermee kijken we onder andere of één van jullie de woning over kan nemen op basis van het salaris. Maar er zijn meer factoren die van invloed zijn. De hoogte van de partneralimentatie bijvoorbeeld of de mogelijkheid/wens om meer te gaan werken. Ook de woonwens van de woningverlater speelt een rol.

Zorgeloosch samen met je partner in gesprek met een mediator

We zoeken samen met jullie naar twee nieuwe woonoplossingen. Stel dat één van jullie in het huis kan blijven wonen en je partner moet iets anders zoeken, dan helpen wij bij het overzetten van de hypotheek op één naam en helpen we bij het regelen van een nieuw (koop)huis voor de vertrekkende partner.

Doordat wij de ‘spelregels’ van alle banken kennen en door onze jarenlange ervaring met diverse vindingrijke oplossingen, kunnen we jullie optimaal adviseren over de mogelijkheden. Door hier meteen inzicht in te geven, krijgen jullie meteen rust en duidelijkheid.

Wat zijn jouw opties als je uit elkaar gaat met een koophuis?

Veel mensen weten niet dat er vaak veel meer mogelijk is met de woning als je uit elkaar gaat. Wist je bijvoorbeeld dat als je de woning wilt overnemen, je vaak een veelvoud kunt lenen van wat je normaal kunt lenen bij een hypotheekverstrekker? Meer dan de uitkomst van een online tool wat je maximaal kunt lenen en vaak ook meer dan wat een hypotheekmedewerker van jouw bank je kan vertellen.

Dagelijks spreken wij stellen die niet weten wat er allemaal mogelijk is met de hypotheek. Het is essentieel dat je je goed laat voorlichten over de mogelijkheden.

Doe de hypotheekscan!

  1. Inzicht in jouw situatie
  2. 3 eenvoudige vragen
  3. Toegang tot gratis consult van een financieel echtscheidingsadviseur
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10