Mediation in Deventer

Deventer

Ons kantoor in Deventer

Keulenstraat 12
7418ET Deventer
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator Deventer helpt je bij je scheiding

Ben je op zoek naar een mediator Deventer om jullie scheiding op professionele wijze te begeleiden? De mediators van Zorgeloosch Scheiden helpen jullie in deze periode met raad en daad. Als ervaren bemiddelaars gaan zij samen met jullie de afspraken vastleggen voor de scheiding. Deze vormen de basis van een nieuwe toekomst voor ieder van jullie.

Waarom mediation bij scheiding helpt

Bij mediation is het belangrijk dat jullie samen kunnen overleggen. Onze MfN register mediator in Deventer neemt jullie mee langs alle vraagstukken die bij een scheiding komen kijken. Daarbij begeleidt hij het gesprek op neutrale wijze, zodat jullie tot wederzijdse afspraken kunnen komen. Je kunt erop vertrouwen dat alles behandelt wordt, en jullie hebben de ruimte je te richten op de inhoud. Zo krijg je afspraken waar je beide achter staat, en die makkelijker stand houden in de toekomst.

Zorgeloosch Scheiden mediation: 

 • Onpartijdig: Behartigt de belangen van jullie allebei in plaats van één van jullie
 • Kinderen: Aandacht voor de kinderen en jullie verdeling als gescheiden ouders
 • Woning: Een woonoplossing voor ieder van jullie
 • Financiën: Advies over hypotheek, financiën, belastingaangifte en verzekeringen
 • Geregeld: Van de juridische afhandeling tot een nazorgpakket

Mediation Deventer: de alles-in-één scheidenoplossing

Bij Zorgeloosch Scheiden helpen we je van A tot Z met alles wat bij een scheiding komt kijken. We hebben de alles-in-één scheidenoplossing ontwikkeld. Onze mediator in Deventer helpt jullie op professionele wijze het huwelijk af te sluiten. Naast de mediator krijg je hulp van een financieel adviseur. Deze kijkt met jullie naar de hypotheek en zorgt voor alles omtrent financiën en hypotheek bij scheiden.

Wat kost een mediator Deventer?

Een scheiding kun je regelen via een advocaat of een mediator. Als je beiden een advocaat in de arm neemt lopen de kosten snel op, en zelfs met een gezamenlijke advocaat ben je vaak duurder uit. Het uurtarief van een mediator ligt gemiddeld namelijk een stuk lager.

Bij Zorgeloosch hanteren we een all-in tarief, zodat je van te voren precies weet waar je aan toe bent. Tijdens het eerste gratis kennismakingsgesprek bespreken we jullie situatie en de kosten van de meditation, zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Mediation in Deventer? De voordelen van Zorgeloosch Scheiden

Onze mediator in Deventer weet als geen ander dat een scheiding complexer is dan je zou willen. Het is een emotionele achtbaan waarbij je afscheid neemt van een liefde die ooit was. Tegelijkertijd komen er financiële en praktische zaken op je af die gevolgen hebben voor je meest essentiële levensbehoeften. Je woning, de zorg en tijd voor je kinderen, je financiële situatie. Een mediator kent de moeilijkheden van een scheiding en helpt je aan oplossingen met oog voor beide partners én jullie kinderen.

Dit is wat je van onze mediator kan verwachten:

 • Ieder een woning na de scheiding

Als je duidelijkheid hebt over je woning, heb je meer rust en aandacht over. Daarom creëren we in het eerste gesprek duidelijkheid over jullie woonwensen. Onze financieel adviseur bespreekt de mogelijkheden en regelt alles omtrent de huidige en nieuwe hypotheek. Vanwege onze uitgebreide ervaring en samenwerking met verschillende banken krijgen we meer voor elkaar dan via een gewone hypotheekadviseur. Zo kan een van jullie vaak toch in de echtelijke woning blijven, terwijl je zelf misschien niet weet of dit gaat lukken.

 • Goede afspraken, beter voor de kinderen

Als je uit elkaar gaat wil je de impact op de kinderen natuurlijk zo klein mogelijk houden. Het behouden van de vertrouwde omgeving van het ouderlijk huis is al een grote plus. Minstens zo belangrijk is hoe jullie na de scheiding met elkaar in contact blijven. Dankzij mediation hebben jullie gelijkwaardig overleg en komen de standpunten en wensen van jullie beiden op tafel. Dit komt jullie toekomstige contact als gescheiden ouders ten goede, wat natuurlijk fijner is voor de kinderen.

Onder deskundige begeleiding van de mediator in Deventer stellen jullie een ouderschapsplan op.
In het ouderschapsplan komen alle afspraken over:

 • Hoe jullie de zorg voor de kinderen straks verdelen
 • Wat de hoogte wordt van de kinderalimentatie
 • Hoe jullie belangrijke beslissingen over de kinderen samen nemen

Tip: Hoe vertel je het de kinderen? Het blijft een van de lastigste dingen. Lees hier tips van onze experts.

 • Je financiën geregeld door een expert

Als je kiest voor Zorgeloosch Scheiden, kies je niet enkel voor mediation. Je wordt ook geholpen door een financieel adviseur. De financieel adviseur draagt zorg voor alles omtrent jullie hypotheek en woning. Daarnaast geeft hij inzicht in jullie toekomstige financiële situatie. Hij adviseert over het verdelen van jullie eigendommen, schulden en spaar- en beleggingsrekeningen. Maar ook dingen waar je zelf nog niet aan had gedacht, zoals verzekeringen en pensioen. En wat dacht je van de belastingdienst en eventuele toeslagen? Heeft een van jullie een eigen bedrijf of ben je zzp’er dan weet de financieel adviseur daar raad mee.

 • Snellere juridische afhandeling

Je hebt afspraken gemaakt over de woning en alles vastgelegd in een echtscheidingsconvenant, maar dit wordt niet goedgekeurd door de bank of rechtbank. En nu kun je weer opnieuw beginnen.

De zekerheid dat je documenten in orde zijn, scheelt veel tijd en daarmee ook kosten. Ons team van juristen en servicemedewerkers controleert tussentijds of alles in orde is. Wij garanderen dat de afspraken in je convenant ook echt uitvoerbaar zijn. Zo zorgen we voor een vlotte en correcte juridische afhandeling.

Mediator aanvragen in Deventer? Gratis kennismaking

Vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan voor mediation Deventer, waar en wanneer het jullie uitkomt. Het eerste gesprek is altijd gratis en kan bij jullie thuis of op een van de locaties van de mediator in Deventer of Apeldoorn en omgeving.

Wist je dat onze mediators altijd in de buurt zitten? Rondom Deventer vind je ons in:

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

gesprek met partner over scheiden

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een scheiding aanvragen in Deventer?

Hoe het aanvraagproces van een scheiding er precies uitziet, is afhankelijk van jouw situatie. Zo verschilt het proces bijvoorbeeld als je kinderen hebt of als je een eenzijdige scheiding wil aanvragen.

Er zijn globaal gezien drie situaties die we onderscheiden:

 1. Geen kinderen en gezamenlijk verzoekschrift
 2. Kind(eren) en een gezamenlijk of eenzijdig verzoekschrift
 3. Eenzijdige scheiding zonder kinderen

Op deze pagina leggen we je alles uit over hoe een scheiding aanvragen werkt per situatie.

Wat is de rol van een mediator scheiding in Deventer?

Een mediator bij scheiding in Deventer heeft als taak om beide partners te begeleiden bij het maken van afspraken en het oplossen van conflicten tijdens het scheidingstraject. De mediator helpt jullie bij het vinden van oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn en bevordert de communicatie.

Bij Zorgeloosch werken we als enige in Nederland met de slimme oplossing om mensen te helpen met een mediator en een financieel echtscheidingsadviseur die vanaf het eerste moment samen aan de scheiding werken.

De mediators van Zorgeloosch zorgen er allereerst voor dat het gesprek tussen beide partijen vlotjes blijft verlopen en dat er afspraken worden gemaakt waar jij en je ex beiden achter staan. In de meeste gevallen kan daarmee een vechtscheiding worden voorkomen. Daarnaast zorgt onze mediator ervoor dat er geen belangrijke (juridische) zaken worden overgeslagen en dat je aan de regels en wetgeving voldoet.

Wat zijn de voordelen van mediation bij een scheiding in Deventer?
 • De scheiding is sneller rond, want met een mediator komen jullie sneller tot een gezamenlijke oplossing.
 • Door gezamenlijk afspraken te maken, blijft jullie relatie na de scheiding beter (en dus beter voor de kinderen).
 • Je bespaart geld: het is over het algemeen een stuk duurder wanneer je een scheiding uit de hand laat lopen en uiteindelijk een advocaat moet inschakelen.
 • Het gaat bij de gesprekken met de mediator niet alleen over juridische zaken, er is genoeg ruimte voor de menselijke kant van een scheiding en al die praktische zaken eromheen.
 • De omgeving is vertrouwd, we kunnen eventueel thuis afspreken.
 • Jullie hebben allebei invloed op de uitkomst.
 • Je voorkomt een vechtscheiding.
 • Je hebt minder stress.
Kan ik in mijn huis blijven wonen na een echtscheiding in Deventer?

Het verdelen van jullie gezamenlijke woning en hypotheek is een ingewikkeld vraagstuk. Het antwoord op de vraag of een van jullie in het huis kan blijven wonen na de echtscheiding is daarom compleet afhankelijk van jullie situatie.

Omdat jullie het eerste kennismakingsgesprek bij Zorgeloosch altijd voeren met een scheidingsbemiddelaar én een financieel adviseur, kunnen jullie direct afspraken maken over het huis en de hypotheek. Zij kunnen jullie in het eerste gesprek vertellen of jullie woonwensenmogelijk zijn.

We hebben zelf ook een slimme scan voor je gemaakt. Je kunt zelf dan checken of je de woning over kunt nemen.

Hoe betrek ik mijn kinderen bij scheiden in Deventer?

Het betrekken van jullie kinderen bij de scheiding is belangrijk om hen te steunen en te begeleiden tijdens deze moeilijke periode. Dit kan onder andere door:

 • Open communicatie:Praat open en eerlijk met je kinderen over de scheiding. Wees zo duidelijk en eenvoudig mogelijk, rekening houdend met hun leeftijd en begripsniveau. Moedig hen aan om vragen te stellen en hun gevoelens te uiten.
 • Luister naar hun gevoelens:Neem de tijd om naar de gevoelens van je kinderen te luisteren en hun zorgen serieus te nemen. Moedig ze aan om hun emoties te uiten en bied een ondersteunend en luisterend oor zonder oordeel.
 • Verzeker ze van liefde en ondersteuning:Laat je kinderen weten dat de scheiding niets verandert aan jouw liefde voor hen. Benadruk dat jullie er altijd voor ze zullen zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de scheiding.
 • Houd routines intact:Probeer zoveel mogelijk de dagelijkse routines en activiteiten van je kinderen te behouden. Stabiliteit en consistentie kunnen hen helpen om zich veilig en zeker te voelen tijdens deze grote verandering.
 • Betrek ze bij beslissingen (indien passend):Als het gaat om beslissingen die van invloed zijn op je kinderen, zoals schoolkeuzes of verblijfsregelingen, betrek hen dan op een passende manier bij het proces. Laat ze weten dat hun mening gehoord en gewaardeerd wordt.
 • Vermijd conflicten:Probeer conflicten met je ex-partner te vermijden, vooral in het bijzijn van de kinderen. Houd gesprekken over de scheiding privé en vermijd negatieve opmerkingen over de andere ouder. Benadruk dat jullie altijd de ouders zullen blijven.

Een mediator kan jullie helpen en begeleiden bij het opstellen van een ouderschapsplan, waarin deze zaken worden vastgelegd.

Wat regelen bij een scheiding in Deventer?

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Natuurlijk de emoties, maar ook op praktisch vlak moet er veel geregeld worden.

Wanneer vertel je het aan je familie bijvoorbeeld? Welke papieren moet je verzamelen? En waar leg je afspraken vast? Omdat een scheiding al moeilijk genoeg is, hebben we de scheiden checklist voor je ontwikkeld. In deze checklist vind je alle to do’s die bij een scheiding komen kijken.

Download de gratis scheiden checklist hier.

Hoelang duurt een scheidingsprocedure in Deventer?

De duur van een echtscheidingsprocedure verschilt per situatie. Het hangt namelijk af van verschillende factoren.

Zo speelt de complexiteit van de zaak een belangrijke rol, maar ook als er kinderen in het spel zijn, kan dit de procedure verlengen wanneer er discussie is over bijvoorbeeld de omgangsregeling.

Ook is de mate van communicatie en samenwerking tussen jullie als (ex-)partners van grote invloed. Maken jullie goede afspraken waar jullie beiden achter staan? Dan kan dit de doorlooptijd verkorten. Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat wanneer er veel onenigheid en conflicten tussen jullie zijn, dit de procedure aanzienlijk langer kan maken.

Gemiddeld duren scheidingen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding 3 tot 4 maanden. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding is de gemiddelde doorlooptijd 9 tot 12 maanden, wat kan oplopen tot 18 maanden of langer.

“Nina en haar team hebben ons goed ontzorgd in deze stress volle periode.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9