Mediation in Zoetermeer

zoetermeer mediation

Ons kantoor in Zoetermeer

Bredewater 26
2715CA Zoetermeer
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator in Zoetermeer gezocht voor je scheiding?

Bij Zorgeloosch Scheiden vind je een ervaren mediator die jullie helpt om op een veilige en eerlijke manier uit elkaar te gaan. Dankzij onze unieke combinatie van een scheidingsmediator en financieel adviseur, begeleiden we jullie langs alle praktische en emotionele vraagstukken die een scheiding met zich meebrengt.

scheiden bij een geregistreerd partnerschap

Wat doet een mediator bij scheiding?

Een scheiding is naar en verdrietig. Je moet erkennen dat het allemaal anders is gelopen dan je wilde en bedoelde. En tegelijkertijd moet je veel dingen regelen, waar je hoofd misschien helemaal niet naar staat. Een scheidingsmediator staat jullie bij in deze periode. De mediator in Zoetermeer zorgt voor een neutraal gesprek waarin ieder zijn verhaal kwijt kan. Hij helpt jullie bij het maken van afspraken en legt dit vast in een echtscheidingsconvenant.

Waarom kiezen voor Zorgeloosch Scheiden in Zoetermeer?

De MfN geregistreerde mediator werkt volgens de Zorgeloosch methode. Dat betekent dat je tegelijkertijd met de mediation ook financieel advies krijgt. Zo pakken we zowel de emotionele, als de praktische en financiële kant van de scheiding direct aan.

In het gratis kennismakingsgesprek komen de mediator en financieel adviseur bij je thuis, of op een locatie van Zorgeloosch mediation in Zoetermeer. Dit gesprek is meer dan een kennismaking, we behandelen gelijk de eerste stappen.

Zo ziet het eerste gesprek met mediation Zoetermeer eruit:

 • We bespreken de belangrijkste onderwerpen en maken een plan van aanpak voor jullie situatie.
 • Wat zijn jullie wensen, en wat kun je van ons verwachten?
 • Hoe verdelen jullie de zorg voor de kinderen?
 • Wie blijft er in het huis wonen? We kijken naar een woonoplossing voor jullie allebei.
 • Je krijgt een all-in tarief gebaseerd op jullie situatie, zo weet je van te voren waar je aan toe bent.

Wat zijn de kosten van een Mediator in Zoetermeer?

De kosten van een scheiding zijn vaak moeilijk te voorspellen. Als je even googelt wordt er online volop vergeleken. Dit is echter vaak misleidend, aangezien hierin lang niet alle kosten van een scheiding worden meegenomen. Je hebt te maken met het uurtarief van de mediator, maar ook een aantal vaste kosten, zoals de notaris en griffiekosten van de rechtbank. Daarbij komen er vaak nog (verborgen) kosten achteraf. Bij Zorgeloosch Scheiden hebben we gekozen voor een duidelijk all-in tarief voor mediation en financieel advies. In het kennismakingsgesprek laten we je weten wat de kosten zijn van mediation in Zoetermeer. Zo weet je van te voren precies waar je aan toe bent.

Mediation Zoetermeer: Kom als ouders beter uit de scheiding

De zorg voor jullie kinderen gaat altijd verder. Ook nu jullie niet langer als partners door het leven gaan. Je blijft gezamenlijk ouders van je kinderen, en je wilt het beste voor hen. Jullie willen immers niet dat zij de dupe zijn van de scheiding. Dat maakt het nog belangrijker om met elkaar te blijven communiceren, ook nadat jullie uit elkaar zijn. De mediator in Zoetermeer helpt jullie in goed overleg afspraken te maken over de toekomst. De mediator heeft oog voor de belangen van de kinderen. Als neutrale derde stelt hij een ouderschapsplan op met afspraken waar jullie beiden achter staan.

In het ouderschapsplan komen de afspraken over de zorg voor de kinderen.

 • Kiezen jullie voor co-ouderschap of een andere regeling?
 • Kinderalimentatie: hoe verdelen jullie de kosten? Is er wettelijk sprake van alimentatie?
 • Wanneer houden jullie elkaar op de hoogte over belangrijke onderwerpen?

Samen met het echtscheidingsconvenant vormt dit de basis voor een nieuw hoofdstuk.

Direct financieel advies bij mediator Zoetermeer

De mediator begeleidt jullie om in goed overleg afspraken te maken voor het ouderschapsplan en convenant. Vanuit daar kunnen jullie je toekomstige leven opnieuw gaan inrichten. Hij weet als geen ander dat helderheid in financiën en woning hierbij van essentieel belang zijn. Samen met de financieel echtscheidingsadviseur en verschillende partners helpen we jullie het complete financiële plaatje op orde te krijgen.

 • Verdelen van jullie huidige hypotheek.
 • Een nieuwe woonoplossing voor allebei, incl. de hypotheek.
 • Berekenen hoeveel alimentatie jullie gaan betalen/ontvangen.
 • Inzicht in jullie toekomstige financiële situatie.
 • De belastingaangifte in het jaar van de scheiding.

Makkelijk een mediator Zoetermeer aanvragen

Gemakkelijk een gratis kennismakingsgesprek aanvragen met onze mediator in Zoetermeer? Bel naar 085 0514 772, of vul het formulier hieronder in en we bellen je terug om een vrijblijvende afspraak in te plannen. De gratis kennismaking met de mediator en financieel adviseur kan bij jullie thuis, of op locatie van Zorgeloosch Scheiden in Zoetermeer.

De mediators van Zorgeloosch Scheiden zitten altijd in de buurt. In de buurt van Zoetermeer vind je ons onder andere ook in:

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Checklist scheiden
“Niets anders dan een 10 voor Shabnam! Bewondering hoe Shabnam weet te schakelen tussen empathie en zakelijk. Ze heeft daar precies de juiste balans in. Shabnam reageerde altijd snel op vragen, wist ze juist en duidelijk te beantwoorden en nam daar de tijd voor. Je merkt duidelijk dat je hart hebt voor je werk. Bedankt dat je een fijne bijdrage hebt kunnen leveren in een minder leuke situatie.”
10
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10