Mediation voorkomt een vechtscheiding

Vechtscheiding voorkomen?
De kogel is door de kerk. Jullie hebben besloten uit elkaar te gaan. Tussen dit besluit en de officiële ontbinding van je huwelijk, is waar je bepaalt hoe je scheiding er uit gaat zien. Wil je een nare vechtscheiding voorkomen? Dan is mediation de beste optie voor jou en de kinderen.

Scherpe daling aantal vechtscheidingen door mediation.

Volgens cijfers van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, daalde tussen 2012 en 2014 het aantal vechtscheidingen van 6.000 naar 4.900 per jaar. Een belangrijke oorzaak hiervan is mediation. In onze buurlanden Duitsland en België is mediation, vanwege het bewezen succes, al verplicht.

 

scheidingsarrangement

Mediation – Het beste voor jullie kinderen

Het doel is dat jij en je partner alle zaken rondom de scheiding zo goed mogelijk regelen. Het belangrijkste hierbij zijn natuurlijk de kinderen. Met een mediator scheiding gaan jullie samen gesprek. Wij hebben op een rij gezet waarom mediation zo goed is voor de kinderen en jullie.

 • Belang van je kinderen voorop: Het is een proces gericht op samenwerking, waarbij jullie je concentreren op wat het beste is voor de kinderen. Hierbij leer je je eigen belang te scheiden van het belang van je kinderen.
 • Mediator is neutraal: Jullie huren samen de mediator in. Deze heeft geen eigen agenda en kan neutraal en objectief optreden.
 • Het voorkomt en vermindert conflict: Als het moeilijk is om tot een akkoord te komen, steken ruzies al snel de kop op. De mediator zorgt dan dat jullie bij de les blijven, voorkomt scheldpartijen en andere nare zaken. Hier is jullie hele gezin bij gebaat.
 • Creëren van een win-win situatie: In bijna alle situaties is het voor een kind beter als beide ouders actief betrokken blijven bij de opvoeding. Jullie stellen samen een ouderschapsplan op, waar jullie allebei mee akkoord gaan. Hiermee leg je een sterke basis voor jouw toekomst en die van jullie kinderen.
 • Een betere relatie met je ex: Gebrek aan communicatie is vaak de reden voor een scheiding. Met mediation leren jullie weer samen te werken. Zo heb je de kans jullie relatie zo goed mogelijk te beëindigen en bovendien de best mogelijke ouders te zijn.

Jullie keuze of die van de rechter?

Een alternatief voor mediation is de juridische weg. Dit betekent dat uiteindelijk de rechter besluit wat het beste voor jullie en de kinderen is. Wat heeft uw voorkeur?

Zorgeloosch scheiden

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
8
“Fijne rustige benadering, om je door dit proces heen te begeleiden.
Er komt zoveel bij kijken, ook dingen waar je helemaal niks vanaf weet.
Goede uitleg en geduld voor als je iets niet begrijpt.
Je zit al in een emotioneel moeilijke periode, en dan is het fijn als er mee gedacht wordt.”
Mediator:
Marco van Nus
8