Echtscheiding

Een echtscheiding is één van de meest emotionele momenten uit iemands leven. Goede hulp is dan ook erg belangrijk. Zorgeloosch Scheiden biedt professionele hulp bij het maken van afspraken over alle zaken die komen kijken bij een echtscheiding, zoals alimentatie, hypotheek bij een eigen huis/woning en de zorg voor kinderen.

papieren scheiding eigen onderneming

Die zaken beïnvloeden elkaar en vaak kan het daardoor heel lastig zijn om goede afspraken te maken. Vaak heb je het overzicht niet meer, of weet je niet precies hoe je bepaalde zaken moet aanpakken. Schakel je Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat je goede en vakkundige hulp ontvangt. Onze scheidingsbemiddelaars helpen je graag, bijvoorbeeld met mediation bij een echtscheiding zonder advocaat. Zij zijn de onpartijdige mediator bij een echtscheiding én ze hebben ruime kennis van zaken. Meer lezen over de eerste te nemen stappen bij een scheiding? Lees dan ons artikel ‘scheiden en dan‘.

Echtscheiding: eigen huis/woning

Wanneer je te maken krijgt met een echtscheiding en je samen een eigen huis/woning hebt, dan moet je dat wat je samen hebt opgebouwd vaak weer verdelen. Vaak spreken jullie zelf af wie wat krijgt. Bij een echtscheiding waarbij er sprake is van een eigen huis/woning kunnen jullie drie dingen doen:

 • Jullie kunnen de woning verkopen en de opbrengst delen;
 • Jullie kunnen afspreken dat een van jullie in de woning blijft, die de ander uitkoopt;
 • Jullie kunnen de woning in voorlopige onverdeeldheid behouden.

Het is belangrijk dat je altijd goede afspraken maakt en dat je die afspraken ook laat vastleggen, wellicht door een onafhankelijke derde partij. Dat geldt met name wanneer jullie besluiten de woning samen aan te houden. Natuurlijk kun je je goed laten adviseren over de voor- en nadelen van een bepaalde keuze. Bij Zorgeloosch Scheiden zorgen wij voor deskundig juridisch advies.

Woning verdelen scheiding

Zorgeloosch scheiden

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Echtscheiding en de hypotheek

Als je gaat scheiden, dan heeft dat dus financiële gevolgen, ook voor de eigen woning. Krijgen jullie te maken met een echtscheiding en staat de hypotheek op naam van jullie beiden? Dan ben je samen verantwoordelijk voor de betaling van hypotheeklasten. Ook dan is het goed duidelijke afspraken te maken over hoe die lasten onderling worden verdeeld. Kiezen jullie ervoor het huis te verkopen? Dan kun je te maken krijgen met restschuld, wanneer de woning minder opbrengt dan de hypotheekschuld. Die schuld moet dan ook onder beiden worden verdeeld. Bij een echtscheiding komt dus veel kijken wanneer het gaat om een eigen huis/woning en de hypotheek van die woning. Onderlinge afspraken kun je laten vastleggen door een specialist als Zorgeloosch Scheiden. Maar wij voorzien je ook van advies, bijvoorbeeld over het vinden van een geschikte en betaalbare plek om te gaan wonen. Dit kan een huurhuis zijn of een koophuis, maar ook een sociale huurwoning, verblijf bij familie of vrienden, Airbnb, anti-kraak woning of oppassen op een woning die leeg staat. Zorgeloosch Scheiden helpt je bij het vinden van een passende oplossing voor beide partijen.

Mediation met partner bij scheiding

Echtscheiding mediator Zorgeloosch Scheiden: mediation bij echtscheiding zonder advocaat

Omdat een echtscheiding zeer emotioneel is, kan het lastig zijn praktische en juridische zaken goed te regelen. Zeker wanneer communicatie erg moeizaam verloopt tussen jullie als partners. Bij een echtscheiding doe je er daarom verstandig aan een mediator scheiding als Zorgeloosch Scheiden in te schakelen. Juist omdat je samen in gesprek moet gaan en dat moeilijk is, is mediation van groot belang. Bij Zorgeloosch Scheiden bieden wij je mediation bij een echtscheiding zonder advocaat. Wat zijn de redenen om te kiezen voor mediation bij een echtscheiding?

 • De beste afspraken worden gemaakt in onderling overleg. Bij een echtscheiding zonder advocaat worden de wensen van beide partijen gehoord.
 • Alle opties, zoals scheiden van tafel en bed worden besproken.
 • Je voorkomt een vechtscheiding.
 • Je doorloopt het scheidingstraject bij een echtscheiding zonder advocaat sneller dan bij een echtscheiding met advocaat.
 • Het is een stuk goedkoper.

Zorgeloosch scheiden zorgt als mediator voor rust tijdens het traject van de echtscheiding.

“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10
“Niets anders dan een 10 voor Shabnam! Bewondering hoe Shabnam weet te schakelen tussen empathie en zakelijk. Ze heeft daar precies de juiste balans in. Shabnam reageerde altijd snel op vragen, wist ze juist en duidelijk te beantwoorden en nam daar de tijd voor. Je merkt duidelijk dat je hart hebt voor je werk. Bedankt dat je een fijne bijdrage hebt kunnen leveren in een minder leuke situatie.”
10