Echtscheiding

Een echtscheiding is één van de meest emotionele momenten uit iemands leven. Goede hulp is dan ook erg belangrijk. Zorgeloosch Scheiden biedt professionele hulp bij het maken van afspraken over alle zaken die komen kijken bij een echtscheiding, zoals alimentatie, hypotheek bij een eigen huis/woning en de zorg voor kinderen.

Die zaken beïnvloeden elkaar en vaak kan het daardoor heel lastig zijn om goede afspraken te maken. Vaak heb je het overzicht niet meer, of weet je niet precies hoe je bepaalde zaken moet aanpakken. Schakel je Zorgeloosch Scheiden in, dan weet je zeker dat je goede en vakkundige hulp ontvangt. Onze scheidingsbemiddelaars helpen je graag, bijvoorbeeld met mediation bij een echtscheiding zonder advocaat. Zij zijn de onpartijdige mediator bij een echtscheiding én ze hebben ruime kennis van zaken.

Echtscheiding: eigen huis/woning

Wanneer je te maken krijgt met een echtscheiding en je samen een eigen huis/woning hebt, dan moet je dat wat je samen hebt opgebouwd vaak weer verdelen. Vaak spreken jullie zelf af wie wat krijgt. Bij een echtscheiding waarbij er sprake is van een eigen huis/woning kunnen jullie drie dingen doen:

  • Jullie kunnen de woning verkopen en de opbrengst delen;
  • Jullie kunnen afspreken dat een van jullie in de woning blijft, die de ander uitkoopt;
  • Jullie kunnen de woning in voorlopige onverdeeldheid behouden.

Het is belangrijk dat je altijd goede afspraken maakt en dat je die afspraken ook laat vastleggen, wellicht door een onafhankelijke derde partij. Dat geldt met name wanneer jullie besluiten de woning samen aan te houden. Natuurlijk kun je je goed laten adviseren over de voor- en nadelen van een bepaalde keuze. Bij Zorgeloosch Scheiden zorgen wij voor deskundig juridisch advies.

Het is belangrijk dat je altijd goede afspraken maakt en dat je die afspraken ook laat vastleggen.

Echtscheiding en de hypotheek

Als je gaat scheiden, dan heeft dat dus financiële gevolgen, ook voor de eigen woning. Krijgen jullie te maken met een echtscheiding en staat de hypotheek op naam van jullie beiden? Dan ben je samen verantwoordelijk voor de betaling van hypotheeklasten. Ook dan is het goed duidelijke afspraken te maken over hoe die lasten onderling worden verdeeld. Kiezen jullie ervoor het huis te verkopen? Dan kun je te maken krijgen met restschuld, wanneer de woning minder opbrengt dan de hypotheekschuld. Die schuld moet dan ook onder beiden worden verdeeld. Bij een echtscheiding komt dus veel kijken wanneer het gaat om een eigen huis/woning en de hypotheek van die woning. Onderlinge afspraken kun je laten vastleggen door een specialist als Zorgeloosch Scheiden. Maar wij voorzien je ook van advies, bijvoorbeeld over het vinden van een geschikte en betaalbare plek om te gaan wonen. Dit kan een huurhuis zijn of een koophuis, maar ook een sociale huurwoning, verblijf bij familie of vrienden, Airbnb, anti-kraak woning of oppassen op een woning die leeg staat. Zorgeloosch Scheiden helpt je bij het vinden van een passende oplossing voor beide partijen.

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Echtscheiding mediator Zorgeloosch Scheiden: mediation bij echtscheiding zonder advocaat

Omdat een echtscheiding zeer emotioneel is, kan het lastig zijn praktische en juridische zaken goed te regelen. Zeker wanneer communicatie erg moeizaam verloopt tussen jullie als partners. Bij een echtscheiding doe je er daarom verstandig aan een mediator als Zorgeloosch Scheiden in te schakelen. Juist omdat je samen in gesprek moet gaan en dat moeilijk is, is mediation van groot belang. Bij Zorgeloosch Scheiden bieden wij je mediation bij een echtscheiding zonder advocaat. Wat zijn de redenen om te kiezen voor mediation bij een echtscheiding?

  • De beste afspraken worden gemaakt in onderling overleg. Bij een echtscheiding zonder advocaat worden  de wensen van beide partijen gehoord.
  • Je voorkomt een vechtscheiding.
  • Je doorloopt het scheidingstraject bij een echtscheiding zonder advocaat sneller dan bij een echtscheiding met advocaat.
  • Het is een stuk goedkoper.

Zorgeloosch scheiden zorgt als mediator voor rust tijdens het traject van de echtscheiding.

Contact opnemen

Krijg jij te maken met een echtscheiding en hebben jullie een eigen huis/woning, en wilenl jullie daarover goede afspraken maken? En willen jullie afspraken maken over de hypotheek bij een echtscheiding? Of willen jullie advies of hulp bij de uit te voeren handelingen bij een echtscheiding? Schakel dan Zorgeloosch Scheiden in. Wij helpen jullie met het maken van duidelijke afspraken en begeleiden jullie tijdens het gehele scheidingstraject. Deskundige hulp van een professional, dat is wat je bij Zorgeloosch Scheiden mag verwachten. Wil je contact met ons opnemen? Bel dan 088 1661 553 voor meer informatie. Ook kun je een gratis intakegesprek aanvragen.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen