5 redenen om bij een scheiding te kiezen voor een mediator

Er komt veel kijken bij een scheiding. Weet jij wat er allemaal moet worden geregeld? Naast financiële zaken moeten er ook praktische en fiscale zaken worden geregeld.  En dat in een periode waarin je emotioneel niet op je sterkst bent. Onzekerheid, frustratie en verdriet kunnen de communicatie moeilijk maken terwijl je nu met elkaar in gesprek moet. Dat kan een heel goede reden zijn om bij je scheiding te kiezen voor mediation.

mediator gesprek

In onderling overleg worden de beste afspraken gemaakt.

Je wil je na de scheiding weer op de toekomst kunnen richten. Samen kun je de beste afspraken maken, omdat je dan rekening kunt houden met elkaar. Ben je bereid concessies te doen? Met een mediator als neutrale, derde partij worden afspraken gemaakt waar jullie allebei achter staan. In deze situatie is het beter om voor een mediator scheiding te kiezen, dan voor een advocaat. Een advocaat vertegenwoordigt namelijk alleen de belangen van de eigen cliënt. Een advocaat houdt geen rekening met het belang van de andere partij.

 

Voorkom een vechtscheiding

Uit recent onderzoek is gebleken dat mediation bij een scheiding leidt tot minder vechtscheidingen. In sommige Europese landen is mediation bij scheiding zelfs verplicht. Ook in Nederland is er een wetsvoorstel ingediend om mediation bij scheiding (met minderjarige kinderen) verplicht te stellen.

 

Doorloop het scheidingstraject sneller

Geen scheiding is hetzelfde. Er is altijd sprake van maatwerk. Bij mediation zijn er vaak 4 tot 6 gesprekken nodig. Over het algemeen duurt het hele traject niet langer dan 4 maanden. Een scheiding met advocaten neemt vaak langer dan een jaar in beslag.

 

Een mediator bij een scheiding inschakelen is goedkoper

Over het algemeen kiezen stellen die willen scheiden uit twee mogelijkheden: Scheiden met een advocaat of met een mediator. Scheiden met de hulp van een mediator is meestal sneller én goedkoper dan scheiden met wederzijdse advocaten.

 

Beter met emoties omgaan, minder stress

Door onzekerheden weg te nemen zorgt een goede mediator voor rust tijdens het scheidingstraject. Verschillende emoties kunnen de communicatie bemoeilijken. In mediation is er ruimte om deze emoties te uiten. De mediator zorgt er als neutrale derde voor dat dit niet ten koste gaat van het overleg en het maken van afspraken. Dit geeft minder spanning tijdens de scheiding.

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10