Wat kost een mediator?

Ga je binnenkort scheiden en wil je daarbij begeleiding krijgen van een mediator? Dan ben je vast geïnteresseerd in de kosten van een mediator. Hoeveel moet je betalen voor deze begeleiding? Kortom: wat kost een mediator? We zetten alle kosten van een mediator hier voor je op een rij.

downloads

Wat kost mediation?

Hoe duur een mediator scheiding is hangt af van het uurtarief van de mediator. Gemiddeld is het tarief van een mediator zo’n €150 per uur (excl. btw). Maar dit kan natuurlijk verschillen bij de mediator die jij kiest.

Daarnaast hangt het ook af van hoeveel gesprekken jullie nodig hebben samen om de scheiding succesvol af te ronden. Hoe ingewikkelder jullie scheiding is, hoe meer gesprekken jullie waarschijnlijk nodig hebben en hoe hoger de rekening bij de mediator wordt. De kosten van mediation zijn in ieder geval lager dan wanneer je kiest voor een advocaat. Hier vind je meer informatie over het kiezen tussen een advocaat en mediator.

Verder zijn er ook mogelijkheden om minder geld te betalen voor mediation. Zelfs wanneer je in aanmerking komt voor een subsidie, moet je nog een minimaal bedrag betalen van €59. De kosten van een mediator zullen dus nooit €0 zijn.

Gesubsidieerde mediation aanvragen

Heb je zelf geen geld hebt om de mediation kosten te betalen, maar wil je wel gebruik maken van deze dienstverlening bij een echtscheiding? Dan kun je gesubsidieerde rechtsbijstand of mediation krijgen. Daar hangen wel een aantal voorwaarden aan vast. Zo wordt er gekeken naar je inkomen en vermogen van twee jaar geleden. Ook de gegevens van je partner worden bekeken. Bekijk deze pagina van Rijksoverheid voor de exacte inkomens- en vermogensgrens.

Is mediation verzekerd?

Bij de meeste rechtsbijstandsverzekeringen zit mediation in het pakket. Het is dan ook belangrijk om bij je eigen verzekeraar na te gaan of dit het geval is.

Wie betaalt de kosten van een mediator?

Wanneer jullie samen een mediator in de arm nemen, draaien jullie beiden op voor de mediation kosten. Dat scheelt uiteraard dan wanneer je het in je eentje moet betalen.

Is mediation aftrekbaar?

Zijn de mediation kosten aftrekbaar bij de inkomstenbelasting van de Belastingdienst? Het antwoord is: bij de meeste gevallen niet. Maar er is één uitzondering. Alleen het bedrag van de uren die een mediator bezig is om de partneralimentatie te berekenen en vast te stellen mag je aftrekken van de inkomstenbelasting.

Deze zijn alleen aftrekbaar voor degene die de partneralimentatie gaat ontvangen. Ben jij degene die juist partneralimentatie gaat betalen? Dan kun je deze gemaakte kosten door de mediator niet aftrekken en moet je daar gewoon belasting voor betalen. Vaak is het dus zo dat de kosten van een mediator niet aftrekbaar zijn.

De mediator kosten bij Zorgeloosch Scheiden

Weten wat de mediator kosten zijn wanneer je kiest voor de begeleiding van Zorgeloosch Scheiden? Dan zit je hier goed. De kosten van mediation bepalen wij niet aan de hand van een uurtarief. Waarom niet? Omdat we naast mediation veel meer voor je regelen. Van het indienen van het echtscheidingsverzoek door een advocaat bij een rechter tot aan het opstellen van het echtscheidingsconvenant. Wij bieden volledige ondersteuning.

Daarom vind je geen losse kosten mediator scheiding, maar een alles-in-één pakket waarin wij voor je de scheiding regelen. Hebben jullie meer afspraken nodig dan verwacht? Geen probleem. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht. De kosten zijn wel afhankelijk van jullie situatie. Hebben jullie bijvoorbeeld twee huizen, een eigen bedrijf en kinderen, dan ligt het tarief hoger dan wanneer jullie geen kinderen hebben en een huurhuis. Het kost ons dan meer tijd om alles goed te regelen.

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek, en onze mediator geeft jullie direct helderheid over de kosten. Ook kunnen jullie al jullie vragen kwijt en vertelt de mediator wat zijn aanpak is en welke stappen er volgen. Ontdek ook meer over onze scheiding kosten.

“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10