Feestdagen na de scheiding

Hoera! De decembermaand komt er aan! Nou ja, niet zo hoera… want de feestdagen na een scheiding zijn toch anders dan die van vóór de scheiding. Tenzij jullie elkaar al jaren de tent uitvochten. Dan waren die feestdagen de laatste tijd al niet meer zo gezellig…

Zijn er kinderen bij de scheiding betrokken, dan krijg je te maken met vragen als wie waar wanneer naartoe gaat, wie welke cadeautjes voor wie koopt, welke grootouders wel of niet meer meedoen, enzovoort. Als goede ouder wil je niet dat de decembermaand een teleurstelling voor je kinderen wordt, hoe groot of hoe klein de feestjes ook altijd waren. De decembermaand is voor kinderen ontzettend belangrijk. Als ouder kom je dan een beetje op de tweede plaats.

ouder en kind scheiden

Allebei inleveren

Dus zet je trots opzij en ga vroeg met je ex in overleg. Na de zomervakantie. Klinkt idioot vroeg, maar de tijd vliegt en voor je het weet rijdt Sinterklaas alweer over het dak. Spreek samen af, als goede (co-)ouders, hoe je die feestelijke maand voor de kinderen leuk houdt. Dat betekent dat je allebei moet inleveren. Want de kinderen van hot naar haar slepen tijdens de feestdagen is niet bevorderlijk voor de rust of stemming.

Laat de kinderen bijvoorbeeld het ene jaar bij jou de kerst vieren en oud en nieuw bij je ex; het jaar daarop ruilen jullie. Zo komen ouders, grootouders, kinderen en eventueel nieuwe partners in een prettig schema te zitten, zonder elk jaar eindeloos te overleggen. Voor wat betreft Sinterklaas valt er ook wel een en ander af te spreken: bij wie, wat doen we met cadeautjes, nieuwe partner(s) er wel of niet er bij… Sinterklaas op school, ook zo’n kwestie. Wie regelt dat? En kerstfeest op school? Wie maakt het verplichte gerecht klaar?

Jaren vooruit afspreken

Er zitten hier een heleboel om-en-om-oplossingen. Het ene jaar jij, het andere jaar je ex. Bij elke gelegenheid weer. Je kunt dit voor jaren vooruit afspreken, dan weet iedereen, inclusief de grootouders, waar hij aan toe is. Het kan natuurlijk ook heel goed zijn dat jullie toch lekker samen, als oud gezin, de feestdagen vieren. Waarom ook niet? Als de sfeer er niet onder lijdt…

Nog een kleine tip: wees met je kinderen blij om de cadeautjes en gezelligheid die ze bij je ex hebben gekregen en beleefd. Nog eens dunnetjes doorgaan met hakketakken/afkammen/pruilen verpest het feest alsnog. En de feestmaand zou voor je kinderen toch echt een feestmaand moeten zijn! Elk jaar weer.

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
Bemiddelaar:
Shabnam Gangadien
10
“Niets anders dan een 10 voor Shabnam! Bewondering hoe Shabnam weet te schakelen tussen empathie en zakelijk. Ze heeft daar precies de juiste balans in. Shabnam reageerde altijd snel op vragen, wist ze juist en duidelijk te beantwoorden en nam daar de tijd voor. Je merkt duidelijk dat je hart hebt voor je werk. Bedankt dat je een fijne bijdrage hebt kunnen leveren in een minder leuke situatie.”
Bemiddelaar:
Shabnam Gangadien
10