Drukte op de vliegvelden: Vergeet de papieren van de kinderen niet!

De zomervakantie zorgt voor een drukte van jewelste op de vliegvelden. Op 30 juli had Schiphol nog extreme drukte met meer dan 230.000 reizigers. Naast dat het voor de vliegvelden drukke tijden zijn, zorgt het thuis ook voor wat stress. Hebben we alles bij? Paspoorten check, pinpas op wereldwijd check, zonnebrand check…. In de drukte zou je bijna vergeten dat je extra papieren nodig hebt als je alleen met je zoon of dochter reist.

 

Zorgeloos reizen

Ga je lekker op vakantie met je zoon of dochter, zonder de andere ouder, dan heb je onder andere een toestemmingsformulier meenemen. Dit geldt overigens niet alleen voor ouders, maar ook opa’s en oma’s die met hun kleinkinderen reizen.

Waarom?

Vandaag de dag horen we helaas steeds vaker over internationale kindontvoeringen. Om dit te voorkomen, is er toestemming nodig van beiden ouders.

scheidingsarrangement

Welke papieren nog meer?

Naast het toestemmingsformulier moet je ook een geboorteakte van het kind/ de kinderen meenemen, een actueel uittreksel gezagsregister, het ouderschapsplan (als je gescheiden bent), een kopie van het identiteitsbewijs van de thuisblijvende ouder, gerechtelijke uitspraak met betrekking tot gezag en omgang en alle adresgegevens van jullie verblijven in het buitenland.

Ben je een weduwe of weduwnaar, dan moet er op je paspoort staan dat je weduwe of weduwnaar bent. Staat dit niet in jouw paspoort? Neem dan een akte van overlijden mee.

 

Oeps… vergeten

Heb je de papieren niet bij je? Dan wordt je begeleidt naar een kantoortje, waar alsnog de papieren ingevuld moeten worden. Er zal dan contact opgenomen worden met de afwezige ouder om vast te stellen dat het hier niet gaat om een kindontvoering.

Dit wil je natuurlijk voorkomen. Het kost extra tijd (en stress) en kan ervoor zorgen dat je je vlucht mist. Zorg dus dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Fijne vakantie!

Kinderalimentatie na een scheiding

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Bemiddelaar:
9
“In een tijd van onzekerheid, emoties en verandering kregen we professionele maar ook inlevende begeleiding en steun waar nodig en werd er gekeken naar de totale situatie maar zeker ook individueel. De kinderen waren goed in beeld en door adviezen en begeleiding goed betrokken bij het proces.”
Bemiddelaar:
Shabnam Gangadien
10