Mediation in Roosendaal

Roosendaal mediation

Ons kantoor in Roosendaal

Markt 54a
4701PH Roosendaal
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Onze bemiddelaar(s) in Roosendaal

Heb je een mediator in Roosendaal nodig?

Als je gaat scheiden wil je dat je professioneel en goed begeleid wordt. De ervaren mediators van Zorgeloosch weten wat de impact van een scheiding is. Ze weten ook hoe je die impact zo klein mogelijk kunt houden. Want ook al blijft een scheiding altijd een heftige periode, met mediation is het mogelijk om op een goede manier uit elkaar te gaan.

scheiden bij een geregistreerd partnerschap

Je scheiding goed regelen met mediation Roosendaal

Scheiden op zich is al vervelend genoeg. Daar komen in korte tijd ook nog veel dingen bij die geregeld moeten worden. Terwijl je het verdriet van de scheiding een plekje moet geven, loop je rond met vele vragen.

 • Kan ik in het huis blijven wonen?
 • Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen?
 • Hoe sta ik er financieel voor na de scheiding?

De mediator in Roosendaal gaat deze vragen gestructureerd met jullie aanpakken. Hij gaat met jullie in gesprek om de scheiding zorgvuldig te begeleiden. Hij blijft neutraal en zorgt dat de wensen en behoeften van jullie beiden tot uiting komen. In goed overleg kom je zo tot afspraken die makkelijker standhouden in de toekomst.

Wat doet een mediator in Roosendaal?

Een mediator is er voor jullie beiden. Vanaf de eerste gesprekken over hoe jullie uit elkaar gaan en het bemiddelen bij het maken van afspraken, tot de administratieve afhandeling bij rechtbank en gemeente. Zo worden jullie volledig ontzorgd in deze hectische periode.

Een scheidingsmediator doet het volgende voor jullie:

 • Bespreken welke stappen er bij de scheiding komen kijken.
 • Opstellen van een ouderschapsplan.
 • Vastleggen van de afspraken in het echtscheidingsconvenant.
 • Helderheid creëren over jullie toekomstige financiële situatie.
 • Regelen van een woonoplossing voor ieder.

Scheiden vanuit goed contact dankzij mediation Roosendaal

Tijdens een scheiding komt er veel op je af en is het logisch als je behoefte hebt aan helderheid en rust. Echter vragen veel zaken aandacht en moeten jullie keuzes maken die impact hebben op jullie eigen toekomst en die van je kinderen.
De mediator in Roosendaal weet dankzij zijn ruime ervaring welke moeilijkheden er bij een scheiding komen kijken. Hij helpt om alles op een rijtje te zetten zodat het de aandacht krijgt die het nodig heeft. Daarbij is er extra aandacht voor het belang van de kinderen. Vanuit een professionele en neutrale positie zorgt hij dat de wensen van beide partners aan bod komen. Ook helpt hij op bepaalde momenten knopen door te hakken. Zodat jullie verder kunnen.

De alles-in-één scheidenoplossing van Zorgeloosch

De mediators van Zorgeloosch Scheiden weten dat een scheiding een allesomvattend probleem is. Niet alleen je relatie eindigt. Ook je thuisplek, de relatie met je kinderen, de zorg voor je kinderen, en je financiën staan op zijn kop. Wij geloven dat je alleen goed uit een scheiding komt als je alles in één keer oplost. Daarom bieden wij de Alles-in-één scheidenoplossing in Roosendaal.

1. Hoe regel je de zorg voor de kinderen?

 • Hoe ga je verder als gescheiden ouders? 
 • Hoe vertel je het de kinderen?
 • Co-ouderschap of omgangsregeling?

Als je als ouders uit elkaar gaat is dit vaak een van de moeilijkste dingen. Onze mediators geven tips over hoe je het de kinderen verteld, en wat de mogelijkheden zijn met bijvoorbeeld co-ouderschap. Samen gaan jullie in gesprek om een ouderschapsplan te maken, waarin je vastlegt hoe jullie het ouderschap na de scheiding gaan inrichten. Zie ons ouderschapsplan voorbeeld voor meer informatie over het plan.

2. Een woonoplossing voor beide partners

Naast de mediator worden jullie bijgestaan door een financieel hypotheekadviseur van Zorgeloosch. Deze gaat met jullie kijken naar een woonoplossing voor jullie beiden. Hij regelt alles met de verdeling van de huidige hypotheek, zodat één van jullie in het huis kan blijven. En vervolgens een nieuwe hypotheek voor de vertrekkende partner. Dankzij onze jarenlange ervaring en samenwerking met banken als ING en Rabobank zijn we specialist in hypotheken bij scheidingen. Zo vinden we de beste oplossingen en kunnen we jullie helpen aan een nieuwe start.

 

3. Financiële helderheid voor na de scheiding.

Hoe sneller je helderheid hebt over je toekomstige situatie, hoe meer rust je hebt tijdens de rest van de scheiding. Samen met onze partners geeft de mediator in Roosendaal jullie helderheid over alle financiële zaken die bij een scheiding komen kijken:

 • Verdelen van jullie eigendommen
 • Kinder- en partneralimentatie
 • Verzekeringen: denk aan de auto-, woning-, maar ook een levensverzekering
 • Pensioen na scheiding
 • Toeslagen en belastingaangifte bij scheiding
 • Advies bij eigen bedrijf of als ZZP-er

Op deze manier geven we een zo duidelijk mogelijk beeld van jullie toekomstige situatie en nemen we een hoop werk uit handen.

4. Administratie op orde

Met hulp van onze binnendienst leveren jullie gemakkelijk al het benodigde papierwerk aan. Onze afdeling legal zorgt dat alle juridische documenten kloppen, zodat deze meteen juist worden ingediend. Dat scheelt tijd en onnodige extra kosten bij de notaris, bank en rechtbank. En je voorkomt dat je achteraf weer dingen moet aanpassen.

Wat kost een mediator Roosendaal

Hoeveel kost een mediator in Roosendaal nu eigenlijk? En hoe ben ik het voordeligst uit?Dat zijn vragen die we vaak horen. je hebt te maken met een aantal vaste kosten voor notaris en rechtbank. Hebben jullie een eigen huis, dan komt daar ook een hypotheekadviseur bij kijken.

De scheiding zelf kun je regelen met een advocaat of met een mediator. Het uurtarief van een advocaat ligt gemiddeld een stuk hoger dan dat van een mediator. Ook kan het bij een advocaat langer duren, omdat deze het onderste uit de kan wil halen voor zijn cliënt. Een mediator zoekt juist de beste oplossing voor beide partijen. Om verrassingen te voorkomen hanteren we bij Zorgeloosch Scheiden daarom een vast all-in tarief, hoeveel gesprekken jullie ook nodig hebben.

Een mediator aanvragen in Roosendaal

Willen jullie mediation in Roosendaal aanvragen? Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan met de mediator en financieel adviseur. In het eerste gesprek leggen we uit hoe we werken en wat je van ons kan verwachten. Daarbij doen we gelijk onze SnelWonenScan, om te achterhalen of jullie woonwensen haalbaar zijn. Dat geeft  rust voor de rest van het traject. Tijdens dit vrijblijvende gesprek komen de mediator en financieel adviseur bij jullie thuis, of op locatie van Zorgeloosch Scheiden in Roosendaal.

Mediator Roosendaal aanvragen:

 • Eerste gesprek altijd gratis en vrijblijvend.
 • Makkelijk: laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
 • Direct advies van mediator en een SnelWonenScan door onze financieel adviseur


Wist je dat onze mediators door het hele land zitten? In Noord-Brabant kunnen we je onder andere ook ondersteunen als:

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

gesprek met partner over scheiden
“Nina en haar team hebben ons goed ontzorgd in deze stress volle periode.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Prima gesprekken gehad, zou het iedereen die in deze situatie terechtkomt aanbevelen.”
Mediator:
Marco van Nus
9