Mediation in Helmond

helmond

Ons kantoor in Helmond

Mierloseweg 200
5707AT Helmond
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator in Helmond, jouw hulp bij je scheiding.

Een scheiding is een moeilijke situatie. Er gaat vaak een lange weg aan vooraf, maar nu heb je besloten te gaan scheiden. Dan is het belangrijk dat je de juiste hulp zoekt. Zorgeloosch Scheiden heeft ervaren mediators die jullie helpen om dit tot een goed einde te brengen. We zijn er voor je bij elke stap om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

Mediation Helmond: De alles in één Scheidenoplossing

Een scheiding gaat niet slechts om één ding. Het omvat meer dan het beëindigen van een huwelijk. Het is een gezin dat uit elkaar gaat, waarbij er voor iedereen weer een (nieuw) thuis moet komen, en een nieuw toekomst plaatje. Bij Zorgeloosch weten we dat het impact heeft op alle aspecten van je leven. En uit ervaring weten we dat je het beste alles in één keer kan oplossen.

Daarom bieden wij de alles-in-één scheidenoplossing aan. Dat is mediation plus financieel advies bij scheiding. De mediator in Helmond begeleid bij de scheiding, hij is er voor jullie en jullie kinderen. De financieel adviseur helpt jullie met de hypotheek en een woonoplossing voor beide partners.

In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we:

 • Plan van aanpak: Wat zijn de belangrijkste onderwerpen van jullie scheiding?
 • Kinderen: Hoe gaan jullie straks het ouderschap invullen?
 • Woonoplossing: Wie gaat waar wonen en hoe realiseren we dat?
 • Vragen: Wat kunnen jullie van ons verwachten en natuurlijk ruimte voor vragen.
 • Kosten: Jullie krijgen een all-in tarief gebaseerd op jullie situatie, geen verrassingen achteraf.

Wat doet een mediator bij echtscheiding

Niemand trouwt met het idee ooit weer te gaan scheiden. Of het je nu overkomt, of dat één van beide partners ervoor kiest, het blijft een ingewikkelde tijd. Als je in goed overleg uit elkaar kan, zal dit voor beide partners bijdragen aan een nieuwe start. Ook is dit voor de kinderen veel fijner. Met mediation in Helmond ga je samen het gesprek aan, waardoor je in goed overleg afspraken maakt. Zo kun je ook na de scheiding nog samen door één deur. De mediator begeleidt de gesprekken en zorgt voor een neutrale en veilige sfeer. Hij houdt overzicht en stelt het echtscheidingsconvenant op met de door jullie gemaakte afspraken.

Mediation Helmond: Zorg voor de kinderen goed geregeld

Als ouders wil je altijd het beste voor jullie kinderen. Ook als je uit elkaar gaat. Want na de scheiding blijft de zorg voor de kinderen doorgaan, en je blijft allebei ouders. Om de impact op de kinderen zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat jullie goed blijven communiceren. Dat is waar mediation jullie in helpt. De mediator helpt jullie in goed overleg afspraken te maken over de toekomst. Onpartijdig begeleidt hij de gesprekken en helpt het belang van de kinderen voorop te stellen. Zo creëren jullie een ouderschapsplan waar jullie beiden achter kunnen staan.

In het ouderschapsplan zet je de afspraken over de zorg voor de kinderen

 • Kiezen jullie co-ouderschap of een andere omgangsregeling?
 • Wie draagt welke kosten, en is er daarbij sprake van kinderalimentatie?
 • Hoe communiceren jullie over school, vakantie en bijvoorbeeld de dokter?
 • Hebben jullie kinderen onder de 18, dan is een ouderschapsplan verplicht

Onze mediator in Helmond kan je antwoord geven op al je vragen. Hier kun je alvast meer lezen over het ouderschapsplan, omgangsregeling, hoe je het je kinderen vertelt en alles over scheiden met kinderen.

Wat kost een mediator in Helmond?

Wil je weten wat het kost om te scheiden met mediation in Helmond? Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo vind je op internet vele ‘goedkope’ manieren om te scheiden. Maar goedkoop blijkt vaak duurkoop. Hier zit vaak namelijk geen enkele vorm van begeleiding bij, wat betekent dat jullie alles met z’n tweeën moeten doen.

 

Als je een mediator of advocaat inschakelt, weet je dat je professioneel begeleidt zult worden. De kosten van een mediator of advocaat bij scheiding is afhankelijk van het uurtarief, en dus het aantal uur. Gemiddeld is de prijs van een mediator €150 per uur, die van een advocaat tussen de €200 en €300. Een advocaat zal vechten voor het belang van zijn client, met het risico dat de scheiding een stuk langer duurt. Dat zie je terug in de uiteindelijke prijs. Een mediator aan de andere kant zoekt naar een oplossing die voor beide partijen past.

 

Waar moet je op letten bij de kosten voor een scheiding:

 • Krijg je professionele begeleiding om de afspraken te maken?
 • Is de prijs inclusief zaken als convenant en ouderschapsplan?
 • Komen er achteraf nog onverwachte ‘extra kosten’, voor bijvoorbeeld een advocaat of notaris?
 • Hebben jullie een eigen huis, dan zullen jullie de hypotheek ook moeten verdelen via een hypotheekadviseur.

Bij Zorgeloosch Scheiden werken we met een vast all-in tarief, zodat je van te voren precies weet waar je aan toe bent. Dat is inclusief het complete mediationtraject, een hypotheekadviseur en de griffiekosten bij de rechtbank

Scheiden in Helmond mét financieel hypotheekadvies

De mediators van Zorgeloosch Scheiden in Helmond begrijpen dat je snel wilt weten waar jullie straks allebei kunnen wonen. Hoe sneller dat helder is, hoe meer rust dit geeft voor de rest van het traject. Hiervoor hebben we de SnelWonenScan ontwikkeld. Al in het eerste kennismakingsgesprek komt onze financieel echtscheidingsadviseur mee met de mediator om jullie woonwensen in kaart te brengen. Hij behandelt alles omtrent de huidige hypotheek en nieuwe hypotheek zodat jullie straks allebei weer een fijne woning hebben. Zonder dat jij een externe hypotheekadviseur of bank moet inschakelen.

 • Jarenlange expertise in verdelen van hypotheek
 • Samenwerking met banken als ING en Rabobank
 • Grotere kans dat één van jullie in het huis kan blijven wonen

Mediator aanvragen in Helmond?

Vraag direct een gratis kennismakingsgesprek aan met onze mediator in Helmond! Bel 085 0514 771 of laat je gegevens achter en we bellen jou zo snel mogelijk terug om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

 • Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend
 • Met de mediator maak je een stappenplan en je krijgt antwoord op je belangrijkste vragen
 • De financieel adviseur geeft inzicht in jullie woonmogelijkheden
 • Gemakkelijk bij jullie thuis of op een locatie van de mediator Helmond

Benieuwd waar we nog meer locaties hebben? In Noord-Brabant kunnen we je onder andere ook ondersteunen met:

“Niets anders dan een 10 voor Shabnam! Bewondering hoe Shabnam weet te schakelen tussen empathie en zakelijk. Ze heeft daar precies de juiste balans in. Shabnam reageerde altijd snel op vragen, wist ze juist en duidelijk te beantwoorden en nam daar de tijd voor. Je merkt duidelijk dat je hart hebt voor je werk. Bedankt dat je een fijne bijdrage hebt kunnen leveren in een minder leuke situatie.”
10
“Scheiden is een emotioneel traject. In mijn geval ben ik 'wars' van alle administratieve rompslomp, omdat het emotionele de overhand neemt. De administratieve kant staat me tegen, al weet ik dat ik hier ook doorheen moet.

Met Zorgeloosch heb ik heel weinig met de administratie te maken gehad. Alles werd geregeld en uitgelegd, dus het is echt op een administratief zorgeloze manier scheiden.”
Mediator:
Nina Tillema
10