Haal de ex maar uit Vinex

Noemde men scheidende jonge stellen altijd in een adem met Vinex-wijken, dat ligt toch anders. Wij geven graag uitleg, want dat beeld verdient toch wel de nodige nuance.

Huis verdelen bij scheiding

Scheiden in de Vinex-wijk

Het roept bij iedereen natuurlijk de bekende stereotypen op, snelle jonge tweeverdieners in die Vinex-wijk. Niet echt meer tijd voor de kinderen, leuke sporten of hobby’s. De charme van de relatie is er af, de glans is verdwenen. En het enige wat dan overblijft, is het dure huis dat net als die hypotheek een grote molensteen om de nek is. De druk die dat brengt kan het liefdesvuur van die stellen uitblussen en ze tegenover elkaar zetten, dus lijkt een scheiding onvermijdelijk.

Vinex-stellen scheiden niet sneller

Al passen hier oorzaken en gevolg prima bij elkaar, toch is niets minder waar. Stellen in een Vinex-wijk scheiden namelijk niet sneller. Want uit statistisch onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijken zij juist eerder geneigd om bij elkaar te blijven. Nog geen 3 procent van de scheidende stellen in een Vinex-wijk besluit die knoop door te hakken, terwijl het landelijke gemiddelde juist op 3,3 staat.

 

koophuis verdelen bij scheiding

Rustiger vaarwater door Vinex-wijk

Het CBS stelde zelfs onlangs dat Vinex-stellen langer samen blijven omdat ze in rustiger vaarwater zitten. Lees hier het verslag van CBS. In de media verklaarde het statistisch bureau dat Vinex-stellen een minder turbulent leven leiden. Het wilde uitgaan in het centrum ligt achter ze en het feit dat ze samen kiezen voor een duurder nieuwbouwhuis betekent ook kiezen voor iets duurzaams. Iets voor elkaar op de lange termijn. Eigenlijk zou je best kunnen zeggen dat Vinex-stellen hierdoor veel minder snel scheiden.

 

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Koophuis en scheiden

Toch kan het de beste overkomen: waar je ook woont. Dat je het niet meer ziet zitten met elkaar en door die malle molen van een scheiding heen gaat. Je leven kan dan op zijn kop staan en zeker als je dan samen net een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan is het meest raadzaam om hier in goed overleg afspraken over te maken. Maak daarom van die echtscheiding geen vechtscheiding,

Hier kunnen wij je als Zorgeloosch bij helpen. Neem daarvoor contact met ons op.

Meer lezen over scheiden met kinderen

Meer informatie lezen over wat je moet doen als je gaat scheiden met kinderen? Onze experts hebben ook meer informatie geschreven over:

“De contactmomenten waren prettig. De uitleg helder en afspraken concreet.”
8
“Nina en haar team hebben ons goed ontzorgd in deze stress volle periode.”
Mediator:
Nina Tillema
10