Ouderschapsplan

Gaan jullie scheiden en hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zijn jullie verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Als ouders zijn jullie verplicht actief na te denken over de (nabije) toekomst van jullie kinderen.

Zorgeloosch Scheiden kan jullie begeleiden in het maken van afspraken. Ook hebben we tips en adviezen voor jullie. En kunnen we aangeven wat anderen hebben gekozen/ afgesproken in een vergelijkbare situatie. Daarnaast kunnen we de gemaakte afspraken vastleggen in het ouderschapsplan.

Een ouderschapsplan opstellen is verplicht

Ouderschapsplan opstellen: wat houdt het precies in?

Sinds 2009 is het opstellen van een ouderschapsplan verplicht voor partners die uit elkaar gaan met minderjarige kinderen. Het maakt daarbij niet uit of je getrouwd bent, een geregistreerd partnerschap hebt of dat jullie samenwonen. In dit plan zijn alle afspraken over de zorg en opvoeding, bezoekregeling en kinderalimentatie opgenomen. Een ouderschapsplan biedt duidelijkheid en rust. Dat geldt voor jullie en voor de kinderen.

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Wat houdt het ouderschapsplan precies in?

In het plan staan verschillende zaken omschreven:

  • De verdeling van zorg- en opvoedtaken
  • De verdeling van de kosten van zorg- en opvoedtaken (kinderalimentatie)
  • De wijze waarop de omgang is geregeld (jullie kind heeft recht op omgang met beide ouders)
  • Hoe informatieoverdracht over de ontwikkeling van jullie kind
  • Hoe jullie elkaar informeren en hoe je overlegt over belangrijke zaken

Vrijblijvend en gratis intakegesprek: ouderschapsplan voorbeeld

Willen jullie een voorbeeld van het ouderschapsplan zien? Dan kunnen jullie een afspraak maken met Zorgeloosch Scheiden voor een vrijblijvend en gratis intakegesprek. In zo’n intakegesprek bespreken we jullie situatie. We laten zien hoe een ouderschapsplan eruit ziet of stellen een voorbeeld op van een plan dat bij jullie zou passen.

Willen jullie een afspraak maken? Bel dan naar 088 1661 553, mail naar contact@zorgeloosch.nl of vul het contactformulier in via de link hieronder.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen