Mediation in Vlaardingen

Vlaardingen mediation

Ons kantoor in Vlaardingen

088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Op zoek naar een mediator in Vlaardingen?

Dan ben je bij Zorgeloosch Scheiden aan het juiste adres. Onze ervaren mediators helpen je om de impact van een scheiding zo klein mogelijk te houden. Een scheiding blijft altijd een heftige periode, en voor iedereen anders. Maar met de goede begeleiding kom je er op de best mogelijke manier uit. Mediation Vlaardingen helpt jullie om met elkaar in gesprek te blijven en voor iedereen de beste oplossing te vinden.

Wat doet een mediator?

Een scheidingsbemiddelaar is er om een brug te slaan tussen jullie beiden tijdens een scheiding. Daar waar een advocaat opkomt voor de belangen van één van de partijen, zorgt de bemiddelaar in Vlaardingen dat jullie allebei gehoord worden. In een serie gesprekken begeleidt hij jullie bij het maken van afspraken. Een professionele mediator neemt geen beslissingen, maar wijst de weg in de verschillende mogelijkheden. Zo kunnen jullie samen tot goede afspraken komen, zonder iets over het hoofd te zien. Van hieruit stelt hij een echtscheidingsconvenant en ouderschapsplan op. Ook regelt hij de administratieve afhandeling bij de rechtbank en gemeente, zodat jullie volledig ontzorgt worden.

Wat onze scheidingsmediator in Vlaardingen voor je doet:

 • Doornemen van de stappen die bij een scheiding komen kijken
 • Gezamenlijke afspraken maken en vastleggen in convenant
 • Regelen van alle financiële zaken inzicht geven in toekomstige plaatje
 • Met onze financieel adviseur kijken naar jullie hypotheek en woonoplossing

Mediator Vlaardingen helpt je om goed uit elkaar te gaan

Een scheiding is een ingrijpende periode. Alleen het feit van uit elkaar gaan, en alle emoties die daarbij komen kijken zijn al genoeg. Daarnaast is een scheiding ook veel praktisch regelen. Nieuwe dingen die je nooit eerder hebt meegemaakt, dus niet zo gek als je niet weet waar je moet beginnen. Waarschijnlijk heb je wel vele vragen.

 • Hoe moet dat straks met de zorg voor de kinderen?
 • Kan één van ons in het huis blijven wonen? (en de ander?)
 • Hoe kunnen we rondkomen na de scheiding ?
 • Wat moeten we allemaal regelen?

Onze professionele mediator in Vlaardingen gaat jullie helpen deze vragen te beantwoorden. Stap voor stap neemt hij jullie mee in alle dingen die je bij een scheiding moet regelen. Dankzij zijn uitgebreide ervaring weet hij wat er komt kijken bij een scheiding. Als neutrale derde begeleidt hij de gesprekken waarin jullie tot afspraken komen. Hij zorgt dat ieders wensen aan bod komen, en geeft ook ruimte aan de emotie waar dat nodig is.

Mediation Vlaardingen: de alles-in-één scheidenoplossing

Bij Zorgeloosch weten we dat tijdens een scheiding alles op z‘n kop staat. Niet alleen je huwelijk eindigt. Vaak valt de thuisplek voor één van beide partners weg. De zorg voor je kinderen, de zoektocht naar een nieuwe woning, onzekerheid over financiën, alles staat op z’n kop. Wij geloven dat je er alleen goed uitkomt als je alles tegelijk aanpakt. Daarvoor hebben we de alles-in-één scheidenoplossing bedacht. Met een mediator én financieel adviseur pakken we de grootste problemen direct aan, zodat jullie weer verder kunnen gaan.

De alles-in-één scheidenoplossing:

 • Mediation: In goed overleg afspraken maken over de scheiding
 • Kinderen: Aandacht voor het belang van de kinderen, nu en voor de toekomst
 • Woning: Financieel adviseur voor de huidige en nieuwe hypotheek
 • Financiën: Verdelen van eigendommen, alimentatie berekenen en helderheid over jullie toekomstige financiële plaatje
 • Zorgeloosch geregeld: indienen van stukken bij notaris, rechtbank en gemeente

Scheiden in Vlaardingen: Mediator met aandacht voor kinderen

> Hoe gaat dat straks met de zorg voor de kinderen?
> Hoe vertel ik het mijn kinderen?

Als je als ouders uit elkaar gaat, zijn dit waarschijnlijk je eerste vragen. Het voelt ook vaak als een van de moeilijkste dingen om te doen. Onze mediator in Vlaardingen kan jullie tips geven over hoe je het je kinderen vertelt. Ook is het mogelijk een kindgesprek met de mediator te houden als die behoefte er is. Voor kinderen is het ook belangrijk erover te kunnen praten!

Daarnaast zal de mediator jullie helpen bij de praktische kant, het ouderschapsplan. Hierin maken jullie de afspraken over onder andere de omgangsregeling. Kiezen jullie voor co-ouderschap, of een doordeweeks / weekend verdeling? Ook spreek je af wie welke kosten gaat dragen, de kinderalimentatie, en hoe je elkaar op de hoogte houdt over belangrijke gebeurtenissen en keuzes.

Snel een nieuwe woning dankzij financieel advies

Al in het eerste gesprek worden jullie bijgestaan door een financieel adviseur. Deze kijkt met jullie naar de woonmogelijkheden. Wat zijn jullie wensen? Kan één van jullie in het huis blijven? De financieel adviseur regelt de verdeling van de huidige hypotheek én een eventuele nieuwe hypotheek. Vaak is het met de juiste opzet goed mogelijk om allebei een nieuwe hypotheek af te sluiten, zelfs met een lager inkomen. Dankzij onze samenwerking met banken als ING en Rabobank en onze jarenlange ervaring vinden we de beste hypotheek oplossingen bij scheiding.

Wat kost een mediator Vlaardingen?

Wat zijn nu de kosten voor een scheiding in Vlaardingen? Dat is niet algemeen te zeggen en hangt van jullie situatie af. Je kunt je echtscheiding laten regelen door een advocaat of door mediation. Beiden werken met een uurtarief, maar advocaten kosten meestal aanzienlijk meer dan mediators. Als jullie nog kunnen overleggen heeft mediation vele voordelen. Is dat niet meer mogelijk, dan kun je naar een advocaat stappen. Deze zal meer jouw belang voorop stellen, en minder zoeken naar een oplossing voor beide partijen. De procedure van een advocaat kan hierdoor ook langer duren.

Sowieso kom je een aantal vaste kosten tegen, zoals het griffierecht voor de behandeling van jouw zaak door de rechtbank. Hebben jullie een eigen huis te verdelen? Dan maak je ook kosten voor de notaris, en een hypotheekadviseur.

Een mediator aanvragen in Vlaardingen

Mediation in Vlaardingen aanvragen? Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Zo kun je kennismaken met de mediator én financieel adviseur. Je krijgt alles te horen over de aanpak en er is uiteraard alle ruimte voor vragen. Met de SnelWonenScan kijken we gelijk of jullie woonwensen haalbaar zijn. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op voor een afspraak bij jou thuis of op locatie van Zorgeloosch Scheiden in Vlaardingen of Rotterdam en omgeving.

 • Gratis en vrijblijvend kennismaken
 • Direct advies over mediation aanpak en hypotheek
 • Ontvang een offerte voor een vast all-in tarief

Zorgeloosch Scheiden heeft altijd een mediator bij jou in de buurt. Behalve in Vlaardingen zijn we ook actief in:

 • Delft
 • Hellevoetsluis
 • Spijkenisse
 • Schiedam

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

“Prima gesprekken gehad, zou het iedereen die in deze situatie terechtkomt aanbevelen.”
Mediator:
Marco van Nus
9
“Het was een prettige samenwerking”