Mediation in Alkmaar

alkmaar

Ons kantoor in Alkmaar

Berenkoog 35
1822BN Alkmaar
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Een mediator Alkmaar voor je scheiding vinden

Is het besluit om uit elkaar te gaan genomen, of zitten jullie al middenin de scheiding? En willen jullie op een positieve manier uit elkaar gaan, bijvoorbeeld omdat er kinderen in het spel zijn? Dan is mediation de oplossing om hier samen goed uit te komen. Er komt veel op jullie af en de wereld staat even helemaal op z’n kop. Onze mediator in Alkmaar helpt jullie er Zorgeloosch doorheen. Want goed uit elkaar gaan creëert rust voor jullie beide en ruimte voor een nieuwe toekomst.

Mediator in Alkmaar: samen helderheid creëren

Bij een scheiding komen veel dingen kijken, en jullie zullen ongetwijfeld veel vragen hebben. Onze mediator in Alkmaar neemt alles helder en gestructureerd met jullie door.

Met aandacht voor de praktische vragen

 • Wat gebeurt er met het huis en een woonplek na de scheiding?
 • Hoe komen de financiën na de scheiding eruit te zien?
 • Hoe berekenen we de eventuele alimentatie en wat moet er allemaal vastgelegd worden?

En de meer persoonlijke vraagstukken

 • Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen?
 • Blijven we beide in Alkmaar wonen voor de vertrouwde school en leefomgeving?
 • Hoe ziet jullie leven er straks uit, apart van elkaar?

Onze mediator in Alkmaar is erin gespecialiseerd om vanuit zijn professionele en neutrale rol te bemiddelen in afspraken die door jullie beide gedragen worden. Wij luisteren naar wat voor jullie belangrijk is.

Kinderen centraal door behoud van goed contact

Het maken van goede afspraken is extra belangrijk als jullie samen kinderen hebben. Ook na de scheiding gaat jullie rol als ouders samen verder.

Onze scheidingsmediators in de regio Alkmaar begeleiden jullie van A tot Z bij het opstellen van het ouderschapsplan, en bij het kiezen van de omgangsvorm die het beste bij jullie en de kinderen past. Het welzijn van de kinderen staat hierbij voorop. Onze mediator in Alkmaar helpt jullie om afspraken te maken waarbij alle partijen worden gehoord zodat een werkzaam ouderschapsplan ontstaat. Zie ons ouderschapsplan voorbeeld voor meer informatie.

Ieder een eigen deur en toch samen door één deur kunnen gaan.

Goed geregeld dankzij mediator én financieel adviseur

Zorgeloosch scheidingsbemiddeling biedt een unieke aanpak waarbij de mediator in Alkmaar wordt bijgestaan door een financieel adviseur. Dankzij deze combinatie van expertises krijgen jullie direct inzicht in de gevolgen van jullie keuzes op jullie financiën na de scheiding.

Samen gaan zij het gehele financiële en juridische plaatje voor jullie in kaart brengen, en leggen deze afspraken vast in het convenant. Mét de garantie dat dit in een keer goedgekeurd zal worden door de bank en de rechtbank. Dat bespaart tijd, kosten en onnodige frustraties. Zo helpen we jullie dankzij goede afspraken aan een nieuwe toekomst. Zorgeloosch geregeld.

Wat kost een mediator Alkmaar?

Wat is het tarief van een mediator in Alkmaar? En welke kosten komen er verder kijken bij een scheiding? Sommige kosten staan vast, maar de kosten van bijvoorbeeld een advocaat of mediator kunnen enorm verschillen. Hoeveel een scheiding kost is dan ook in elke situatie anders.

De kosten van een scheiding bestaan uit:

 • Vaste kosten
  • Griffiekosten voor de rechtbank
  • Notaris (bij koophuis)
 • Variabele kosten
  • Advocaat voor indienen scheidingsaanvraag
  • Mediator of advocaat voor het opstellen van het echtscheidingsconvenant
  • Hypotheekadvies (bij koophuis)

All-in tarief voor je scheiding

Onder het kopje variabele kosten kunnen er grote verschillen zijn tussen aanbieders. Het gemiddelde uurtarief van een mediator is bijvoorbeeld een stuk lager dan van een advocaat. Soms zijn er extra kosten voor het maken van een ouderschapsplan, of duurt het traject langer dan verwacht. Zo kun je voor onaangename verrassingen komen te staan.

Om deze reden hanteren we bij Zorgeloosch een all-in tarief afhankelijk van jullie situatie. Zo weet je van te voren precies wat de kosten van de mediator in Alkmaar zijn. En dat is inclusief financieel (hypotheek) advies, juridische afhandeling én nazorg.

Mediation Alkmaar: Wel uit elkaar, niet tegenover elkaar

Als je kiest voor mediation in Alkmaar, kies je ervoor om op een respectvolle en harmonieuze manier uit elkaar te gaan. Hiermee zorg je ervoor dat er gezonde communicatie mogelijk blijft na de scheiding, en het helpt bij het verwerken van de scheiding. Daarbij voorkom je een juridisch getouwtrek met advocaten en creëer je een duurzame toekomst van waaruit jullie beide verder kunnen. Als de situatie later verandert, is het makkelijker om nieuwe afspraken te maken of bestaande aan te passen.

De lokale kracht van de mensen van Zorgeloosch scheiden

Zorgeloosch scheiden is een landelijke organisatie met lokale mensen. Mediator in Alkmaar Jorn van Overschot:

“Vanuit mijn ervaring in het Sociaal Domein heb ik vaak gezien wat de consequenties zijn als er geen goede afspraken zijn gemaakt bij een scheiding. En als vader van twee kinderen weet ik dat hun geluk en welzijn voorop moet blijven staan. Dit alles heeft mij gemotiveerd om mensen te helpen dit goed voor elkaar te krijgen.”

Plan een gratis kennismaking, geheel vrijblijvend

Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend en gaat verder dan een kennismaking. We bespreken direct de belangrijkste vragen:

 • Wat verwachten jullie van het mediation traject?
 • Hoe gaat het verder met de zorg voor de kinderen?
 • Wat gaat er veranderen in de financiële situatie voor beide ex-partners?
 • Welke gevolgen heeft dit voor jullie woonsituatie?

En we geven gelijk het eerste huiswerk mee, zodat jullie op je gemak kunnen nadenken over de zaken die voor jullie persoonlijk belangrijk zijn.

Zorgeloosch Scheiden heeft meerdere locaties in de buurt van Alkmaar, je vindt ons ook in:

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen om een scheiding in Alkmaar te starten?

Hoe het aanvraagproces van een scheiding er precies uitziet, is afhankelijk van jouw situatie. Zo verschilt het proces bijvoorbeeld als je kinderen hebt of als je een eenzijdige scheiding wil aanvragen.

Er zijn globaal gezien drie situaties die we onderscheiden:

 1. Geen kinderen en gezamenlijk verzoekschrift
 2. Kind(eren) en een gezamenlijk of eenzijdig verzoekschrift
 3. Eenzijdige scheiding zonder kinderen

Op deze pagina leggen we je alles uit over hoe een scheiding aanvragen werkt per situatie.

Kun je uitleggen wat de functie van mediation is bij het scheiden in Alkmaar?

De mediators van Zorgeloosch zorgen er allereerst voor dat het gesprek tussen beide partijen vlot blijft verlopen en dat er afspraken worden gemaakt waar jij en je ex beiden achter staan. In de meeste gevallen kan daarmee een vechtscheiding worden voorkomen. Daarnaast zorgt onze mediator ervoor dat er geen belangrijke (juridische) zaken worden overgeslagen en dat je aan de regels en wetgeving voldoet.

Bij Zorgeloosch werken we als enige in Nederland met de slimme oplossing om mensen te helpen met een mediator en een financieel echtscheidingsadviseur die vanaf het eerste moment samen aan de scheiding werken.

Welke voordelen biedt mediation voor scheidende stellen in Alkmaar?
 • De scheiding is sneller rond, want met een mediator komen jullie sneller tot een gezamenlijke oplossing.
 • Door gezamenlijk afspraken te maken, blijft jullie relatie na de scheiding beter (en dus beter voor de kinderen).
 • Je bespaart geld: het is over het algemeen een stuk duurder wanneer je een scheiding uit de hand laat lopen en uiteindelijk een advocaat moet inschakelen.
 • Het gaat bij de gesprekken met de mediator niet alleen over juridische zaken, er is genoeg ruimte voor de menselijke kant van een scheiding en al die praktische zaken eromheen.
 • De omgeving is vertrouwd, we kunnen eventueel thuis afspreken.
 • Jullie hebben allebei invloed op de uitkomst.
 • Je voorkomt een vechtscheiding.
 • Je hebt minder stress.
Blijft mijn woning beschikbaar voor mij na een echtscheiding in Alkmaar?

Of je woning beschikbaar blijft voor jou na een echtscheiding hangt af van verschillende factoren, zoals de eigendomsverhoudingen, afspraken die gemaakt worden tijdens de echtscheidingsprocedure, en of er sprake is van huur of koop.

 1. Eigendomssituatie:Als de woning eigendom is van jou alleen, is de kans groter dat je in de woning kunt blijven wonen. Als de woning gezamenlijk eigendom is, moeten er afspraken worden gemaakt over wie er in de woning blijft wonen of dat de woning verkocht wordt.
 2. Huurwoning:Bij een huurwoning hangt het af van wie er op het huurcontract staat. Als je alleen op het huurcontract staat, kun je in de woning blijven wonen. Staan jullie beiden op het contract, dan zullen er afspraken gemaakt moeten worden over wie er in de woning kan blijven.
 3. Afspraken tijdens de echtscheiding:Tijdens de echtscheidingsprocedure worden er afspraken gemaakt over de verdeling van bezittingen, waaronder de woning. Dit kan onderling geregeld worden, maar bij geschillen kan een rechter beslissen.
 4. Financiële overwegingen:Zelfs als je het recht hebt om in de woning te blijven, moet je overwegen of je de kosten voor de hypotheek of huur alleen kunt dragen. Soms is het financieel niet haalbaar om alleen in de woning te blijven wonen.

Onze financieel adviseurs helpen je graag met je huis en hypotheek bij de scheiding.

Hoe kan ik mijn kinderen het beste betrekken bij het scheiden in Alkmaar?

Het betrekken van kinderen bij een scheiding is een gevoelige kwestie. Het is daarom belangrijk dit zo zorgvuldig mogelijk aan te pakken. We delen enkele tips om je kinderen op een positieve en ondersteunende manier bij jullie scheiding te betrekken:

 • Open communicatie:Praat open en eerlijk met je kinderen over de scheiding. Wees zo duidelijk en eenvoudig mogelijk, rekening houdend met hun leeftijd en begripsniveau. Moedig hen aan om vragen te stellen en hun gevoelens te uiten.
 • Luister naar hun gevoelens:Neem de tijd om naar de gevoelens van je kinderen te luisteren en hun zorgen serieus te nemen. Moedig ze aan om hun emoties te uiten en bied een ondersteunend en luisterend oor zonder oordeel.
 • Verzeker ze van liefde en ondersteuning:Laat je kinderen weten dat de scheiding niets verandert aan jouw liefde voor hen. Benadruk dat jullie er altijd voor ze zullen zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de scheiding.
 • Houd routines intact:Probeer zoveel mogelijk de dagelijkse routines en activiteiten van je kinderen te behouden. Stabiliteit en consistentie kunnen hen helpen om zich veilig en zeker te voelen tijdens deze grote verandering.
 • Betrek ze bij beslissingen (indien passend):Als het gaat om beslissingen die van invloed zijn op je kinderen, zoals schoolkeuzes of verblijfsregelingen, betrek hen dan op een passende manier bij het proces. Laat ze weten dat hun mening gehoord en gewaardeerd wordt.
 • Vermijd conflicten:Probeer conflicten met je ex-partner te vermijden, vooral in het bijzijn van de kinderen. Houd gesprekken over de scheiding privé en vermijd negatieve opmerkingen over de andere ouder. Benadruk dat jullie altijd de ouders zullen blijven.
Wat zijn de belangrijkste stappen die ik moet ondernemen bij een scheiding in Alkmaar?

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Natuurlijk de emoties, maar ook op praktisch vlak moet er veel geregeld worden.

Wanneer vertel je het aan je familie bijvoorbeeld? Welke papieren moet je verzamelen? En waar leg je afspraken vast? Omdat een scheiding al moeilijk genoeg is, hebben we de scheiden checklist voor je ontwikkeld. In deze checklist vind je alle to do’s die bij een scheiding komen kijken.

Download de gratis scheiden checklist hier.

Wat is de verwachte tijdsduur voor het afronden van een scheiding in Alkmaar?

De tijdsduur van het afronden van jullie echtscheidingsprocedure verschilt per situatie. Het hangt namelijk af van verschillende factoren.

Zo speelt de complexiteit van de zaak een belangrijke rol, maar ook als er kinderen in het spel zijn, kan dit de procedure verlengen wanneer er discussie is over bijvoorbeeld de omgangsregeling.

Ook is de mate van communicatie en samenwerking tussen jullie als (ex-)partners van grote invloed. Maken jullie goede afspraken waar jullie beiden achter staan? Dan kan dit de doorlooptijd verkorten. Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat wanneer er veel onenigheid en conflicten tussen jullie zijn, dit de procedure aanzienlijk langer kan maken.

Gemiddeld duren scheidingen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding 3 tot 4 maanden. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding is de gemiddelde doorlooptijd 9 tot 12 maanden, wat kan oplopen tot 18 maanden of langer.

Bij Zorgeloosch Scheiden hebben we de optie snel scheiden. Daarmee kun je je scheiding binnen 3 weken zelf regelen.

“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Mediator:
9
“Nina en haar team hebben ons goed ontzorgd in deze stress volle periode.”
Mediator:
Nina Tillema
10