Mediation in Lelystad

Lelystad mediation

Ons kantoor in Lelystad

088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Maurice Wolters: mediator in Lelystad

Scheidingsbemiddelaar in Lelystad, Almere, Barendrecht & Dordecht

Uit elkaar gaan, een ingrijpend proces waar veel geregeld moet worden voor jullie toekomst. Ik neem jullie stap voor stap mee naar de voor jullie best passende oplossingen. Hebben jullie kinderen? Dan hebben die een zeer belangrijke plek in jullie afspraken.

mediator Maurice Wolters

Waarom een mediator in Lelystad?

Zodra het besluit is genomen om uit elkaar te gaan, kom je in een rollercoaster terecht. Je zit waarschijnlijk vol met vragen over hoe de toekomst eruit gaat zien. Ook is het een periode waarin de emoties hoog kunnen oplopen. Want laten we eerlijk zijn, een scheiding is een nare gebeurtenis. Onze mediator in Lelystad ondersteunt jullie in deze tijd. Hij gaat met jullie in gesprek over de praktische én emotionele kant. Zo creëren jullie gezamenlijke afspraken voor een nieuwe toekomst voor jullie beiden.

Op zoek naar een ervaren mediator in Lelystad of omgeving?

Onze ervaren mediators in Lelystad helpen je om in goed overleg uit elkaar te gaan. Je hebt jarenlang lief en leed met elkaar gedeeld. Je deelt samen een stuk geschiedenis. En als jullie kinderen hebben, ook een toekomst als gescheiden ouders. Nu jullie wegen scheiden wil je dat dit in goed overleg gebeurt.

Bij Zorgeloosch Scheiden ben je in goede handen. Wij hebben MfN geregistreerde mediators in Lelystad en omgeving. Het MfN register is hét landelijke kwaliteitsregister voor mediation. Via verschillende toetsen hebben zij laten zien dat ze op professionele wijze kunnen bemiddelen bij een echtscheiding. Onze mediator Lelystad helpt jullie graag op een goede manier uit elkaar te gaan.

Wat kun je verwachten van de mediator Lelystad?

Bij Zorgeloosch Scheiden staan we voor een alles-in-één oplossing. Als je gaat scheiden heb je al genoeg aan je hoofd. We willen jullie in deze periode zoveel mogelijk uit handen nemen, zodat je niet voor elk onderwerp naar een andere instantie moet. Een mediator, hypotheekadviseur, notaris. De rechtbank, gemeente, verzekeraar. Overal moeten er zaken geregeld of ingediend worden. Onze mediator in Lelystad helpt jullie samen met het Zorgeloosch team met alles wat hierbij komt kijken.

Wat kun je van ons verwachten?

 • Mediation: Afspraken over hoe jullie uit elkaar gaan.
  inclusief opstellen van echtscheidingsconvenant en evt. ouderschapsplan.
 • Hypotheek advies: Een passende woonoplossing voor jullie beiden.
  We regelen alles omtrent de huidige hypotheek en evt. nieuwe hypotheek.
 • Financieel advies: Inzicht in jullie financiële situatie na de scheiding.
  We adviseren over alimentatie, belasting, verzekeringen, pensioen en meer.
 • Juridische afhandeling: Juridische controle van alle benodigde stukken.
  We dienen alles in bij de notaris, rechtbank, en gemeente voor een correcte en vlotte afhandeling.

Wat zijn de voordelen van mediation Lelystad?

“Wat doet een mediator bij scheiding precies? Waarom zou je kiezen voor mediation?”
Het zijn vragen die we regelmatig horen. Bij het regelen van je scheiding maken jullie een aantal afspraken. Over hoe jullie uit elkaar gaan, het verdelen van eigendommen en de financiën met mogelijke alimentatie. Ook maak je afspraken over jullie kinderen en de opvoeding na de scheiding. Dit kun je vastleggen met een advocaat of met een mediator.

Het voordeel van een mediator is dat hij of zij ook naar het emotionele proces kijkt. En, in tegenstelling tot een advocaat, de belangen van jullie beiden behartigt. Met als doel tot afspraken te komen die voor jullie beiden goed zijn. Vanuit de ervaring van tientallen scheidingen elk jaar, helpt hij jullie in alle praktische zaken.

Hij zorgt dat:

 • Er ruimte is voor de emotionele kant.
 • De standpunten van ieder van jullie gelijkwaardig aan bod komen.
 • Er aandacht blijft voor het belang van de kinderen.
 • Jullie afspraken maken die wettelijk kloppen én goed zijn voor ieder.

In een serie gesprekken wijst hij jullie op de mogelijkheden, waarbij jullie zelf de invulling én het tempo bepalen.

Wat kost een mediator in Lelystad?

Zoals je hierboven al kon lezen, kun je een scheiding regelen met een advocaat of met een mediator. Behalve het verschil in de werkwijze, heeft een mediator nog een belangrijk voordeel: de kosten. Het gemiddelde uurtarief van een advocaat ligt vaak een stuk hoger dan dat van een mediator. De uiteindelijke kosten van de scheiding zijn altijd afhankelijk van de situatie. Als alles langer duurt dan verwacht kan dit een onaangename verrassing blijken. Bij Zorgeloosch Scheiden hanteren we daarom een vast all-in tarief, of je nu 2 of 10 gesprekken hebt. Zodat je van te voren weet waar je aan toe bent.

Mediation in Lelystad mét financieel advies

Uniek aan de methode van Zorgeloosch Scheiden in Lelystad is het financieel advies. Jullie worden niet alleen begeleid door een mediator, maar ook door een gespecialiseerd financieel echtscheidingsadviseur. Hij is jullie centrale aanspreekpunt voor alle vragen omtrent financiën en hypotheek.

 • Kan een van ons in de huidige woning blijven?
 • En, wat zijn er voor nieuwe hypotheek mogelijkheden?
 • Hoe gaat het financiële plaatje voor ieder van jullie er straks uitzien?

Al in het eerste kennismakingsgesprek zal de financieel echtscheidingsadviseur met jullie de SnelWonenScan uitvoeren. Hiermee kijkt hij of jullie woonwensen haalbaar zijn. Door onze jarenlange ervaring en samenwerkingen met banken als ING en Rabobank, kunnen we snel inschatten wat er mogelijk is.

Mediation in de buurt van Lelystad

Zijn jullie op zoek naar mediation in Lelystad of op zoek naar een locatie in de buurt van Lelystad? Je vindt onze mediators ook in Almere, Harderwijk, Dronten en Kampen.

Aanvragen van jullie mediator in Lelystad

Vraag hier een gratis kennismakingsgesprek met een mediator aan. In dit vrijblijvende eerste gesprek komen de mediator en financieel adviseur bij jullie langs, of je spreekt af op de locatie van Zorgeloosch Scheiden in Lelystad. Zij nemen de situatie met jullie door en:

 • Geven aan wat je van de mediation kan verwachten.
 • Geven inzicht in jullie woonwensen met de SnelWonenScan.
 • Brengen jullie belangrijkste punten in kaart.
 • Uiteraard is er ruimte voor vragen.

Het gesprek is geheel gratis en vrijblijvend. Laat je gegevens achter en we nemen contact op om een afspraak in te plannen.

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

scheiden bij een geregistreerd partnerschap
“Het was een prettige samenwerking”
“In een tijd van onzekerheid, emoties en verandering kregen we professionele maar ook inlevende begeleiding en steun waar nodig en werd er gekeken naar de totale situatie maar zeker ook individueel. De kinderen waren goed in beeld en door adviezen en begeleiding goed betrokken bij het proces.”
10