Klantverhalen

Verhalen van mensen die zijn gescheiden

Hoe is het om uit elkaar te gaan? We verzamelden van een aantal klanten hun persoonlijke verhaal over hun scheiding.

Het is eind 2023 als Jeffrey en zijn ex definitief besluiten uit elkaar te gaan. De koek is op, het is een besluit dat zwaar is afgewogen door beiden. Temeer omdat ze allebei niet willen dat hun minderjarige zoontje de dupe wordt van hun scheiding. Daar zijn ze het al snel over eens. In gezamenlijk overleg besluiten ze ook dat Jeffrey in hun koophuis in Uden blijft wonen als het mogelijk is. Hij zal zijn ex dan uit moeten kopen. Maar als ze hun hypotheekverstrekker contacteren geeft deze aan dat dit financieel niet haalbaar is.

Klantverhalen

Mirjam en Emilio

Emilio en ik zijn elkaars jeugdliefde. We waren al vanaf mijn 15e en zijn 16e samen. In de loop der jaren zijn we uit elkaar gegroeid. Voor mij was de liefde over. Ik hield niet meer op die manier van hem en wilde niet zo samen oud worden. Hij verdient meer dan dat.

klantverhalen

Bert en Vera

“Onze relatie is in de afgelopen jaren veranderd van man-vrouw in broer-zus”, vertelt Bert. “Ergens onderweg zijn we elkaar uit het oog verloren. We hebben nooit echt ruzie gehad.” Vera: “Dat wilden we ook voorkomen. Op een gegeven moment gingen we elkaar in de weg zitten en was het gewoon klaar…

“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10
“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10