ING informatie

Scheiden of uit elkaar gaan.. Je wilt dit op een goede manier doen. Maar wat moet er allemaal geregeld worden? Hoe zit het met de kinderen en de koopwoning? We vinden voor elk vraagstuk een passende oplossing.

Partneralimentatie berekenen

Wat doet de hypotheekadviseur?

Hebben jullie nu een koopwoning, wil je na de scheiding een huis kopen of is één van jullie zelfstandig ondernemer? Dan luistert de hypotheekadviseur bij het eerste gesprek meteen mee. Met de SnelWonenScan© kan hij meteen duidelijkheid geven over de haalbaarheid van jullie woonwensen. Met zijn expertise aan boord weet je bovendien zeker dat de bank straks direct akkoord gaat met jullie convenant. Dat noemen we de GeWoon Zeker Garantie©. Dat geeft rust.

Voordelen van de hypotheekadviseur aan tafel

 1. Dankzij de SnelWonenScan© heb je direct duidelijkheid over de mogelijkheid van jullie woonwensen
 2. Onze adviseurs proberen de beste oplossingen te vinden, voor jullie beiden
 3. Unieke, kosteloze aankoopbegeleiding, waardoor je direct veel geld kunt besparen
 4. Restschuldfinanciering, waardoor je geen beroep hoeft te doen op je spaargeld

Scheiden met kinderen

Hoe zorg je ervoor dat je kinderen niet de dupe worden van jouw scheiding?

whitepaper scheiden en kinderen

whitepaper scheiden en kinderen

Wist je dat…

 1. De combi mediation en financieel advies onder één dak uniek is in de markt?
 2. Dit grote fiscale voordelen oplevert?

Wat gebeurt er bij mediation?

Bij mediation helpt de mediator jullie met alle benodigde afspraken en zorgt dat er ruimte is voor emoties. Bij Zorgeloosch noemen we de mediator ’scheidingsbemiddelaar’.Onze scheidingsbemiddelaars doen namelijk meer dan alleen de gesprekken in goede banen leiden. Ze denken mee, geven adviezen en stellen de documenten op. Het echtscheidingsconvenant is hierbij de basis van jullie scheiding. Daarin staan alle afspraken die jullie maken over de verdeling van spullen, de financiën en wat jullie doen met het huis. Als jullie kinderen hebben, is het ouderschapsplan een verplicht onderdeel van het convenant. Om alle afspraken te maken voor in het echtscheidingsconvenant, zijn ongeveer 4 tot 6 gesprekken met de scheidingsbemiddelaar nodig. Jullie bepalen de snelheid van het traject. Mochten er dus meer gesprekken nodig zijn, dan betalen jullie nooit meer dan ons vooraf besproken tarief.

5 Voordelen van bemiddeling bij een scheiding

 1. Jullie maken in gezamenlijk overleg afspraken die goed ‘voelen’ voor jullie allebei
 2. Er is ruimte voor emoties, zonder dat dit ten koste gaat van de communicatie
 3. Het traject van de scheiding is sneller afgerond dan wanneer je kiest voor een advocaat
 4. Je bespaart dankzij bemiddeling, op de scheidingskosten, ten opzichte van de kosten voor een vechtscheiding
 5. Een neutrale derde partij brengt rust

Alle hens aan dek

Naast financieel adviseurs en mediators hebben we ook binnendienstmedewerkers die jullie tijdens het traject zo goed mogelijk helpen. Aan elke adviseur zijn binnendienstcollega’s gekoppeld, die zich volledig aan jullie dossier wijden. Zij bijten zich als echte pitbulls vast in jullie dossier en schakelen met de diverse, bij de scheiding betrokken externe, partijen. De Binnendienstmedewerkers zijn nauwkeurig en zorgen voor een goedlopende scheidingsprocedure. Dit zorgt ervoor dat jullie aan het einde van het traject zo Zorgeloosch mogelijk zijn. Deze collega’s geven je regelmatig updates.
De afdeling ‘Legal’ tenslotte, checkt alle afspraken op juridische correctheid. Legal draagt ook zorg voor de procedure bij de rechtbank en inschrijving van jullie echtscheiding bij de gemeente.

Meer weten over mediation?

Zorgeloosch Scheiden is dé formule voor mensen die op een goede manier uit elkaar willen gaan met een koopwoning.

“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Mediator:
9
“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9