Uit elkaar met samenlevingscontract en koophuis

Wat gebeurt er als je uit elkaar gaat met een samenlevingscontract en je samen een koophuis hebt?

Dit kan een ingewikkeld verhaal zijn. Veel hangt af van factoren, zoals wie de eigenaar van het huis is en de voorwaarden van het samenlevingscontract.

Wat gebeurt er met het koophuis?

Uit elkaar met een samenlevingscontract, wat gebeurt er met het koophuis?

Wie krijgt het koophuis wanneer jullie besluiten uit elkaar te gaan met een samenlevingscontract? Dat hangt voornamelijk af van wie er in het Kadaster staat ingeschreven als de eigenaar. Zo kan het zijn dat er slechts één eigenaar ingeschreven staat. In dat geval heeft hij of zij het volledige recht op het huis en staat de ander op straat. Ook is het mogelijk dat jullie allebei als eigenaar van het huis staan ingeschreven. Soms staat er in het samenlevingscontract wat jullie met het koophuis moeten doen wanneer jullie uit elkaar gaan. Zo niet, dan kunnen jullie overwegen het huis samen te verkopen. Ook kan de één de ander uitkopen.

Wij geven je advies!

Wanneer je uit elkaar gaat met een samenlevingscontract kan dat een ingewikkelde situatie zijn. Onze experts van Zorgeloosch Scheiden kunnen jullie hierin begeleiden met mediation. Plan daarom vrijblijvend een gratis intakegesprek in. Hierin bekijken we jullie persoonlijke situatie en maken we een persoonlijk plan van aanpak. Hierbij geven wij jullie een advies dat past bij jullie situatie. Plan je gesprek nu en bel ons op 088 1661 553.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen