Goedkoop scheiden

Scheiden kost geld, daar kom je niet onderuit. Maar er duizenden euro’s aan uitgeven, wil je liever ook niet. Goedkoop scheiden, kan dat? Wij laten je zien dat dit wel degelijk mogelijk is. Je kunt bijvoorbeeld met subsidie vrijwel gratis scheiden.

Scheiden kost geld, in iedere situatie

Niemand wil veel geld kwijt zijn aan een scheiding. Maar dat scheiden nu eenmaal geld kost, is een feit. Het wordt echter problematisch als geld ervoor zorgt dat je niet kan of wil scheiden en daardoor misschien te lang in een situatie zit die helemaal niet goed voor je is.

Bij een scheiding heb je altijd te maken met kosten. Je krijgt te maken met vaste kosten zoals:

 • Rechtbank/griffiekosten
 • Kosten voor de notaris
 • Kosten voor aanvragen van uittreksels/aktes
 • Kosten voor het indienen van het convenant bij de rechtbank door een advocaat
 • Aflsluitkosten hypotheek

Toch hoeft de scheiding zelf niet veel geld te kosten. Er zijn wel degelijk manieren om goedkoop te scheiden of om zelfs vrijwel gratis te scheiden. We nemen de mogelijkheden met je door.

Goedkoop scheiden met Zorgeloosch: dit zijn de mogelijkheden

Wil je goedkoop scheiden, dan geldt in feite de volgende stelling:

Snel scheiden = goedkoop scheiden’.

Een scheiding komt in de basis namelijk vooral neer op onderlinge afspraken maken en daar de nodige documenten over opstellen.

Kunnen jij en je toekomstige ex-partner nog redelijk door een deur? Dan is afspraken maken vaak eenvoudiger en ben je sneller gescheiden dan wanneer jullie op slechte voet staan. Vaak is in dat laatste geval hulp van buitenaf nodig (een advocaat) en dat kost geld.

Aan de andere kant zorgt het inschakelen van een mediator scheiding er juist voor dat een scheiding sneller verloopt. Als jullie er namelijk echt niet samen uitkomen of in een vechtscheiding liggen, zorgt mediaton er tóch voor dat er afspraken worden gemaakt. Iets wat zonder mediation misschien wel een maanden- of jarenlang traject was geworden.

Goedkoop scheiden
Vrouw aan de telefoon

Zorgeloosch ZELF REGELEN

Vaak is een scheiding complex en heb je een maatwerk oplossing nodig. Maar soms is het overzichtelijk en kun je veel zelf regelen. Als je bereid bent om zelf meer te doen, dan is het logisch dat je daar ook minder voor betaalt. Daarom hebben we bij Zorgeloosch onze expertise beschikbaar gemaakt in een pakket dat je zelf online samenstelt. Je regelt je scheiding zelf online met deskundige hulp van ons.

Zelf regelen: wanneer kies je ervoor?

Zelf je scheiding regelen is verstandig als je:

 • Samen bereid bent om afspraken met elkaar te maken;
 • Zelf in staat bent het één en ander goed te regelen en uit te zoeken;
 • Een overzichtelijke persoonlijke financiële situatie hebt;
 • Meer zelf wilt doen tegen een lager tarief;
 • Samen online je scheiding wilt vormgeven;
 • Als je snel uit elkaar wilt zonder poespas.

Scheiden met subsidie

De Nederlandse Staat vindt dat iedereen moet kunnen scheiden. Daarom stelt de overheid subsidie beschikbaar als je uit elkaar gaat. Heb je een laag inkomen en weinig tot geen vermogen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand.

Ongeveer 50% van onze klanten komt hiervoor in aanmerking. De subsidie wordt toegekend per persoon, je kunt dus apart van elkaar de check doen. De overheid kijkt naar jouw financiële situatie van 2 jaar geleden. Het aanvragen van gesubsidieerde rechtsbijstand moet een mediator of advocaat voor je doen.

Na de check weet je of je in aanmerking komt voor scheiden met subsidie

Hoe werkt goedkoop scheiden met Zorgeloosch?

In het basispakket ZELF REGELEN van Zorgeloosch zit:

 • Convenant/vaststellingsovereenkomst;
 • Toegang tot het online portaal;
 • Juridische check van alle afspraken;
 • Handleidingen;
 • Alimentatie;
 • Pensioen;
 • Schulden en bezittingen;
 • Inschrijving gemeente.

Stappenplan goedkoop scheiden

Goedkoop scheiden kent globaal een viertal verschillende stappen.

Stap 1: Pakket online samenstellen

De eerste stap van goedkoop scheiden is een pakket samenstellen in onze configurator. Vervolgens bestel je gemakkelijk het pakket in de webshop. Je ontvangt een bevestiging van je bestelling en onze Zelf regel expert neemt contact met je op.

Stap 2: Jullie afspraken

Van hem of haar ontvang je alle sjablonen en documenten met een handleiding. Ook krijg je toegang tot jouw online omgeving, waarin je alle stukken moet uploaden.

Stap 3: Juridische procedure

Onze jurist checkt de afspraken vervolgens met de advocaat. Jullie tekenen en convenant en de advocaat dient jullie convenant in bij de rechtbank.

Stap 4: Uitspraak en inschrijving

De rechter spreekt de scheiding uit, waarna de inschrijving van de scheiding bij de gemeente plaatsvindt. Jullie zijn hierna officieel gescheiden.

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt het proces van scheiden met een goedkoop scheiden pakket van Zorgeloosch?

Je kan met het ZELF REGELEN pakket van Zorgeloosch binnen drie weken gescheiden zijn. Hierbij geldt wel dat je zelf ook snel (binnen enkele dagen) alle documenten aanlevert, dat de juridische check in één keer goed is en dat de rechtbank een normale doorlooptijd kent.

Dat laatste ligt buiten onze macht, maar onze ervaring is dat binnen 12 dagen een vonnis terugkomt.

Wat zijn de risico’s van goedkoop scheiden (en hoe kan ik deze vermijden)?

Goedkoop scheiden kan aantrekkelijk lijken, vooral als je financiële middelen beperkt zijn. Er zijn echter enkele risico’s verbonden aan het kiezen voor de goedkoopste optie.

 1. Onvolledige of onjuiste documentatie, omdat je het zelf aanlevert. Dit kan leiden tot problemen in te toekomst, zoals geschillen over de verdeling van eigendommen of de voogdij over kinderen. Om dit te vermijden, is het belangrijk om alle documenten zorgvuldig te controleren voordat je ze ondertekent.
 2. Gebrek aan gepersonaliseerd advies, dat je misschien wel hard nodig hebt. Dit kan namelijk betekenen dat je niet volledig op de hoogte bent van je rechten en opties. Om dit te vermijden, kun je zelf onderzoek doen of een mediator als Zorgeloosch inschakelen.
 3. Gebrek aan ondersteuning tijdens een emotioneel proces. Het kan nuttig zijn om emotionele ondersteuning te hebben. Goedkope scheidingsdiensten bieden dit vaak niet. Om dit te vermijden, kun je overwegen om ondersteuning te zoeken bij vrienden, familie of een professionele therapeut.
Wat moet ik doen als de pakketten die jullie aanbieden niet bij mij passen?

Neem contact met ons op! We helpen je graag met welke vraag of in welke situatie je ook zit.

Is goedkoop scheiden met Zorgeloosch geschikt voor alle soorten scheidingen, inclusief die met kinderen, complexe financiële situaties of grote bezittingen?

Met een koopwoning raden we dit goedkoop scheiden pakket af. Tenzij je dit samen met financieel advies afsluit. Het ZELF REGELEN pakket is voornamelijk bedoeld voor samenwoners met of zonder samenlevingscontract of voor mensen die getrouwd zijn in gemeenschap of een geregistreerd partnerschap hebben zonder koopwoning.

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

 1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
 2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
 3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
“Fijne rustige benadering, om je door dit proces heen te begeleiden.
Er komt zoveel bij kijken, ook dingen waar je helemaal niks vanaf weet.
Goede uitleg en geduld voor als je iets niet begrijpt.
Je zit al in een emotioneel moeilijke periode, en dan is het fijn als er mee gedacht wordt.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8