Daten na een scheiding

Je bent een tijdje gescheiden. Wanneer is het tijd voor een nieuwe liefde? Daar kunnen we heel kort over zijn: daar bestaat geen gemiddelde duur voor. Voor iedereen is dat dus verschillend. Laat je zodoende niet leiden door wat anderen zeggen en vinden. Volg je eigen gevoel. Er komt een moment dat je er gewoon opeens weer aan toe bent. Maar stel dat je er weer aan toe bent. Hoe ging dat daten toch ook alweer? We geven je vijf tips. Dan kun je weer genieten van een nieuwe datingperiode in je leven!

 

Huisdieren verdeling scheiding

Verwen jezelf

Wat is aantrekkelijker: iemand die ongelukkig is of iemand die gelukkig is? Juist. Dat laatste natuurlijk! Iemand die blij is met zichzelf beschouwt men als aantrekkelijker. Verwen jezelf dus met bijvoorbeeld een leuk weekendje weg, een nieuwe look of nieuwe spullen voor je hobby.

 

Mediation met partner bij scheiding

Heb geen partner nodig

Deze tip sluit eigenlijk aan op de vorige. Zorg ervoor dat je leven nu al leuk genoeg is zonder een partner. Dus zorg ervoor dat je die niet nodig hebt. Het moet zo zijn dat een partner je leven zou verrijken, maar niet stukjes invult. Een partner is een leuk extraatje in je leven. Wederom: mensen die gelukkig zijn met zichzelf en hun leven, zijn aantrekkelijker voor anderen.

 

Houd jezelf gezond

Ook iets wat bijdraagt aan je geluk en welzijn: fysieke gezondheid! Ga sporten als je dat nog niet deed. Niet alleen maak je dan meer dopamine aan (dat is een geluksstofje in je brein), ook ontmoet je wellicht leuke nieuwe mensen! En wie weet zit jouw toekomstige partner daar wel bij.

 

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.

Ga online daten

Wist je dat minstens één op de drie Nederlandse vrijgezellen aan online dating doet? En dat minstens één op de vijf relaties door online dating onstaan? Online daten is dus meer een regel dan uitzondering. Het voordeel hiervan is dat je mensen kunt ‘voorselecteren’. Stel dat je bijvoorbeeld echt geen relatie wilt met een roker, dan kun je de rokers op een datingsite van tevoren al uit je matches halen. Vergelijk dat maar eens met bijvoorbeeld een café: soms praat je gezellig met iemand en kom je pas na drie uur achter dat diegene een kettingroker is.

 

Richt je op je toekomst, niet op je verleden

Als je dan een leuke date hebt, praat dan niet meteen over je ex! Dat komt namelijk over alsof je nog niet over hem/haar heen bent. En dat schrikt een potentiële partner waarschijnlijk af. Richt je dus op je nieuwe, leuke toekomst en sluit je verleden emotioneel af!

 

“Duidelijke informatie, hier werd ook de tijd voor genomen. processen gingen lekker vlot, voor ik het wist was het convenant en het ouderschapsplan al opgezet met duidelijke afspraken. ik heb het als zeer prettig ervaren.”
9
“Scheiden is een emotioneel traject. In mijn geval ben ik 'wars' van alle administratieve rompslomp, omdat het emotionele de overhand neemt. De administratieve kant staat me tegen, al weet ik dat ik hier ook doorheen moet.

Met Zorgeloosch heb ik heel weinig met de administratie te maken gehad. Alles werd geregeld en uitgelegd, dus het is echt op een administratief zorgeloze manier scheiden.”
Mediator:
Nina Tillema
10