Begeleiding bij scheiden

Jullie hebben besloten om uit elkaar te gaan. Wat volgt is een fase waarin er naast alle emoties ontzettend veel geregeld moet worden. Heb je het gevoel dat jullie het niet allemaal zelf kunnen? Hulp is gelukkig mogelijk. Mediation zorgt voor een professionele begeleiding bij een scheiding.

Mediation gesprek over alimentatie

Scheiding begeleiding

Ga je scheiden, dan komt er ontzettend veel op je af. Allereerst natuurlijk alle emoties – misschien zag je de scheiding wel helemaal niet aankomen. Maar wat veel mensen misschien nog wel meer duizelt is de grote hoeveelheid regelwerk. Bij een scheiding moet er van alles geregeld worden: van grote zaken zoals het huis tot alledaagse zaken zoals wie de kinderen naar school brengt.

Heb je het gevoel dat jullie deze ogenschijnlijke oneindige to do list niet kunnen afwerken? Bijvoorbeeld omdat onderling afspraken maken moeizaam gaat of omdat jullie door de bomen het bos niet meer zien? Begeleiding bij scheiding is mogelijk. Een mediator biedt professionele begeleiding bij een scheiding.

gesprek met partner over scheiden

Mediation: professionele begeleiding bij scheiden

Veel mensen kiezen voor mediation als zij begeleiding nodig hebben bij hun scheiding. Ook om te voorkomen dat belangrijke zaken vergeten worden. Bij een mediator scheiding kun je terecht voor advies bij een scheiding en voor eerlijke informatie over de scheiding.

Daarnaast regelt een mediator – samen met jullie – alle praktische zaken omtrent jullie scheiding. Denk aan het regelen van alles omtrent de woning en hypotheek, de verzekeringen en jullie pensioen, alimentatie en de zorg voor de kinderen.

Zijn alle afspraken gemaakt? Dan legt een mediator alle afspraken voor jullie vast in een echtscheidingsconvenant en een ouderschapsplan als jullie minderjarige kinderen hebben.

Heb ik begeleiding tijdens mijn scheiding nodig?

Begeleiding bij scheiden is geschikt voor iedereen, mits beide partners willen meewerken. De redenen om hulp bij je scheiding in te schakelen kunnen heel divers zijn. Omdat je niets belangrijks wilt vergeten, omdat jullie veel complexe zaken te regelen hebben, of omdat je door de bomen het bos niet meer ziet. Bovendien heb je wettelijke verplichtingen waaraan je moet voldoen als je afspraken maakt tijdens de scheiding en je hebt echt hypotheekadvies nodig als jullie een koopwoning hebben. Zelf alimentatieberekeningen maken, financiële constructies rond de woning: het zijn echt expertises waar je professionele hulp bij wilt gebruiken.

In ieder geval is het slim om zo vroeg mogelijk in jullie scheidingstraject begeleiding in te schakelen. Zo maak je vanaf het eerste moment een goede start. Mediation zorgt ervoor dat de scheiding gestructureerd en vlot verloopt. Dat biedt veel mensen rust in de hectische en emotionele periode van een scheiding. Ook voorkomt de juiste begeleiding een vechtscheiding.

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Mijn partner wil geen begeleiding tijdens de scheiding

Voor mediation zijn twee partners nodig. Als jullie er onderling niet uitkomen en je partner niet wil meewerken aan mediation, is dat helaas geen optie meer. Jullie zullen de scheiding in dat geval moeten regelen via advocaten. Jullie advocaten proberen samen met jullie of onderling tot overeenstemming te komen. Het grote nadeel van een scheiding regelen met advocaten is dat de scheiding ontzettend lang kan duren en ook veel meer geld kost dan scheiden met een mediator.

Zorgeloos scheiden met Zorgeloosch

Zorgeloosch verzorgt mediation en financieel advies bij een scheiding. Wij ondersteunen jullie van A tot Z. Zo helpen wij jullie alles te regelen voor jullie woning en de hypotheek, het regelen van de alimentatie en het vastleggen van afspraken in een echtscheidingsconvenant. Maar we verzorgen ook het aanvragen van de scheiding bij de rechtbank, het regelen van verzekeringen en meer.

Wij zijn bovendien de enige mediator in Nederland waarbij je niet alleen een mediator krijgt toegewezen, maar ook een financieel adviseur die continu weegt of jullie wensen en afspraken financieel haalbaar zijn. Bij Zorgeloosch vind je dus alles onder één dak om jullie scheiding in goede banen te leiden. En om zorgeloos en vlot uit elkaar te gaan.

“Prettige en rustige benadering, waardoor een emotionele periode toch op een prettige manier wordt doorlopen.”
“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10