Mediation in Leeuwarden

Leeuwarden mediation

Ons kantoor in Leeuwarden

Polluxweg 20
8938AZ Leeuwarden
088 - 16 61 553
contact@zorgeloosch.nl
Stuur een WhatsApp bericht
Openingstijden
Voor al je vragen zijn wij telefonisch bereikbaar op de volgende momenten:
Ma t/m do: 09.00 - 20.00 uur
Vrijdag: 09.00 - 17.00 uur

Mediator in Leeuwarden, jouw hulp bij je scheiding.

Een scheiding is een moeilijke situatie. Er gaat vaak een lange weg aan vooraf, maar nu heb je besloten te gaan scheiden. Dan is het belangrijk dat je de juiste hulp zoekt. Zorgeloosch Scheiden heeft ervaren mediators die jullie helpen om dit tot een goed einde te brengen. We zijn er voor je bij elke stap om ervoor te zorgen dat alles zo soepel mogelijk verloopt.

De alles in één Scheidenoplossing van mediation Leeuwarden

Een scheiding gaat niet slechts om één ding. Het omvat meer dan het beëindigen van een huwelijk. Het is een gezin dat uit elkaar gaat, waarbij er voor iedereen weer een (nieuw) thuis moet komen, en een nieuw toekomst plaatje. Bij Zorgeloosch weten we dat het impact heeft op alle aspecten van je leven. En uit ervaring weten we dat je het beste alles in één keer kan oplossen.

Daarom bieden wij de alles-in-één scheidenoplossing aan. Dat is mediation plus financieel advies. De mediator in Leeuwarden begeleid bij de scheiding, hij is er voor jullie en jullie kinderen. De financieel adviseur helpt jullie met de hypotheek en een woonoplossing voor beide partners.

In het gratis kennismakingsgesprek bespreken we:

 • Plan van aanpak: Wat zijn de belangrijkste onderwerpen van jullie scheiding?
 • Woonoplossing: Wie gaat waar wonen en hoe realiseren we dat?
 • Kinderen: Hoe gaan jullie straks het ouderschap invullen?
 • Vragen: Wat kunnen jullie van ons verwachten en natuurlijk ruimte voor vragen.
 • Kosten: Jullie krijgen een all-in tarief gebaseerd op jullie situatie, geen verrassingen achteraf.

Mediation Leeuwarden: Zorg voor de kinderen goed geregeld

Als ouders wil je altijd het beste voor jullie kinderen. Ook als je uit elkaar gaat. Want na de scheiding blijft de zorg voor de kinderen doorgaan, en je blijft allebei ouders. Om de impact op de kinderen zoveel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat jullie goed blijven communiceren. Dat is waar mediation jullie in helpt. De mediator helpt jullie in goed overleg afspraken te maken over de toekomst. Onpartijdig begeleidt hij de gesprekken en helpt het belang van de kinderen voorop te stellen. Zo creëren jullie een ouderschapsplan waar jullie beiden achter kunnen staan.

De afspraken over de kinderen zet je in het ouderschapsplan:

 • Kiezen jullie co-ouderschap of een andere omgangsregeling?
 • Wie draagt welke kosten, en is er daarbij sprake van kinderalimentatie?
 • Hoe communiceren jullie over school, vakantie en bijvoorbeeld de dokter?
 • Hebben jullie kinderen onder de 18, dan is een ouderschapsplan verplicht

Onze mediator in Leeuwarden kan je antwoord geven op al je vragen. Hier kun je alvast meer lezen over het ouderschapsplan, omgangsregeling, hoe je het je kinderen vertelt en alles over scheiden met kinderen. Je kunt ook alvast dit ouderschapsplan voorbeeld van Zorgeloosch inzien.

Wat doet een mediator bij echtscheiding

Niemand trouwt met het idee ooit weer te gaan scheiden. Of het je nu overkomt, of dat één van beide partners ervoor kiest, het blijft een ingewikkelde tijd. Als je in goed overleg uit elkaar kan, zal dit voor beide partners bijdragen aan een nieuwe start. Ook is dit voor de kinderen veel fijner. Met mediation in Leeuwarden ga je samen het gesprek aan, waardoor je in goed overleg afspraken maakt. Zo kun je ook na de scheiding nog samen door één deur. De mediator begeleidt de gesprekken en zorgt voor een neutrale en veilige sfeer. Hij houdt overzicht en stelt het echtscheidingsconvenant op met de door jullie gemaakte afspraken.

Partneralimentatie berekenen

Wat kost een mediator Leeuwarden?

Wil je weten wat het kost om te scheiden met mediation in Leeuwarden? Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten. Zo vind je op internet vele ‘goedkope’ manieren om te scheiden. Maar goedkoop blijkt vaak duurkoop. Hier zit vaak namelijk geen enkele vorm van begeleiding bij, wat betekent dat jullie alles met z’n tweeën moeten doen.

Als je een mediator of advocaat inschakelt, weet je dat je professioneel begeleidt zult worden. De kosten van een mediator of advocaat bij scheiding is afhankelijk van het uurtarief, en dus het aantal uur. Gemiddeld is de prijs van een mediator €150 per uur, die van een advocaat tussen de €200 en €300. Een advocaat zal vechten voor het belang van zijn client, met het risico dat de scheiding een stuk langer duurt. Dat zie je terug in de uiteindelijke prijs. Een mediator aan de andere kant zoekt naar een oplossing die voor beide partijen past.

Waar moet je op letten bij de kosten voor een scheiding:

 • Krijg je professionele begeleiding om de afspraken te maken?
 • Is de prijs inclusief zaken als convenant en ouderschapsplan?
 • Komen er achteraf nog onverwachte ‘extra kosten’, voor bijvoorbeeld een advocaat of notaris?
 • Hebben jullie een eigen huis, dan zullen jullie de hypotheek ook moeten verdelen via een hypotheekadviseur.

Bij Zorgeloosch Scheiden werken we met een vast all-in tarief, zodat je van te voren precies weet waar je aan toe bent. Dat is inclusief het complete mediationtraject, een hypotheekadviseur en de griffiekosten bij de rechtbank.

Scheiden in Leeuwarden mét financieel hypotheekadvies

De mediators van Zorgeloosch Scheiden in Leeuwarden begrijpen dat je snel wilt weten waar jullie straks allebei kunnen wonen. Hoe sneller dat helder is, hoe meer rust dit geeft voor de rest van het traject. Hiervoor hebben we de SnelWonenScan ontwikkeld. Al in het eerste kennismakingsgesprek komt onze financieel echtscheidingsadviseur mee met de mediator om jullie woonwensen in kaart te brengen. Hij behandelt alles omtrent de huidige hypotheek en nieuwe hypotheek zodat jullie straks allebei weer een fijne woning hebben. Zonder dat jij een externe hypotheekadviseur of bank moet inschakelen.

 • Jarenlange expertise in verdelen van hypotheek
 • Samenwerking met banken als ING en Rabobank
 • Grotere kans dat één van jullie in het huis kan blijven wonen

Mediator aanvragen in Leeuwarden

Vraag direct een gratis kennismakingsgesprek aan met onze mediator in Leeuwarden! Bel 085 0134 439 of laat je gegevens achter en we bellen jou zo snel mogelijk terug om een vrijblijvende kennismaking in te plannen.

 • Het eerste gesprek is altijd gratis en vrijblijvend
 • Met de mediator maak je een stappenplan en je krijgt antwoord op je belangrijkste vragen
 • De financieel adviseur geeft inzicht in jullie woonmogelijkheden
 • Gemakkelijk bij jullie thuis of op een locatie van de mediator Leeuwarden

Benieuwd waar we nog meer locaties hebben? Onze mediators zitten ook in Drachten, Sneek, Groningen en Heerenveen.

Afspraak bij ons op locatie of bij jullie thuis.

Zoek een mediator bij jou in de buurt!

Vrouw aan de telefoon

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een scheiding aanvragen in Leeuwarden?

Hoe het aanvraagproces van een scheiding er precies uitziet, is afhankelijk van jouw situatie. Zo verschilt het proces bijvoorbeeld als je kinderen hebt of als je een eenzijdige scheiding wil aanvragen.

Er zijn globaal gezien drie situaties die we onderscheiden:

 1. Geen kinderen en gezamenlijk verzoekschrift
 2. Kind(eren) en een gezamenlijk of eenzijdig verzoekschrift
 3. Eenzijdige scheiding zonder kinderen

Op deze pagina leggen we je alles uit over hoe een scheiding aanvragen werkt per situatie.

Wat is de rol van een mediator scheiding in Leeuwarden?

Een mediator bij scheiding in Leeuwarden heeft als taak om beide partners te begeleiden bij het maken van afspraken en het oplossen van conflicten tijdens het scheidingstraject. De mediator helpt jullie bij het vinden van oplossingen die voor beide partijen acceptabel zijn en bevordert de communicatie.

Bij Zorgeloosch werken we als enige in Nederland met de slimme oplossing om mensen te helpen met een mediator en een financieel echtscheidingsadviseur die vanaf het eerste moment samen aan de scheiding werken.

De mediators van Zorgeloosch zorgen er allereerst voor dat het gesprek tussen beide partijen vlotjes blijft verlopen en dat er afspraken worden gemaakt waar jij en je ex beiden achter staan. In de meeste gevallen kan daarmee een vechtscheiding worden voorkomen. Daarnaast zorgt onze mediator ervoor dat er geen belangrijke (juridische) zaken worden overgeslagen en dat je aan de regels en wetgeving voldoet.

Wat zijn de voordelen van mediation bij een scheiding in Leeuwarden?
 • De scheiding is sneller rond, want met een mediator komen jullie sneller tot een gezamenlijke oplossing.
 • Door gezamenlijk afspraken te maken, blijft jullie relatie na de scheiding beter (en dus beter voor de kinderen).
 • Je bespaart geld: het is over het algemeen een stuk duurder wanneer je een scheiding uit de hand laat lopen en uiteindelijk een advocaat moet inschakelen.
 • Het gaat bij de gesprekken met de mediator niet alleen over juridische zaken, er is genoeg ruimte voor de menselijke kant van een scheiding en al die praktische zaken eromheen.
 • De omgeving is vertrouwd, we kunnen eventueel thuis afspreken.
 • Jullie hebben allebei invloed op de uitkomst.
 • Je voorkomt een vechtscheiding.
 • Je hebt minder stress.
Kan ik in mijn huis blijven wonen na een echtscheiding in Leeuwarden?

Het verdelen van jullie gezamenlijke woning en hypotheek is een ingewikkeld vraagstuk. Het antwoord op de vraag of een van jullie in het huis kan blijven wonen na de echtscheiding is daarom compleet afhankelijk van jullie situatie.

Omdat jullie het eerste kennismakingsgesprek bij Zorgeloosch altijd voeren met een scheidingsbemiddelaar én een financieel adviseur, kunnen jullie direct afspraken maken over het huis en de hypotheek. Zij kunnen jullie in het eerste gesprek vertellen of jullie woonwensenmogelijk zijn.

We hebben zelf ook een slimme scan voor je gemaakt. Je kunt zelf dan checken of je de woning over kunt nemen.

Hoe betrek ik mijn kinderen bij scheiden in Leeuwarden?

Het betrekken van jullie kinderen bij de scheiding is belangrijk om hen te steunen en te begeleiden tijdens deze moeilijke periode. Dit kan onder andere door:

 • Open communicatie:Praat open en eerlijk met je kinderen over de scheiding. Wees zo duidelijk en eenvoudig mogelijk, rekening houdend met hun leeftijd en begripsniveau. Moedig hen aan om vragen te stellen en hun gevoelens te uiten.
 • Luister naar hun gevoelens:Neem de tijd om naar de gevoelens van je kinderen te luisteren en hun zorgen serieus te nemen. Moedig ze aan om hun emoties te uiten en bied een ondersteunend en luisterend oor zonder oordeel.
 • Verzeker ze van liefde en ondersteuning:Laat je kinderen weten dat de scheiding niets verandert aan jouw liefde voor hen. Benadruk dat jullie er altijd voor ze zullen zijn en dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de scheiding.
 • Houd routines intact:Probeer zoveel mogelijk de dagelijkse routines en activiteiten van je kinderen te behouden. Stabiliteit en consistentie kunnen hen helpen om zich veilig en zeker te voelen tijdens deze grote verandering.
 • Betrek ze bij beslissingen (indien passend):Als het gaat om beslissingen die van invloed zijn op je kinderen, zoals schoolkeuzes of verblijfsregelingen, betrek hen dan op een passende manier bij het proces. Laat ze weten dat hun mening gehoord en gewaardeerd wordt.
 • Vermijd conflicten:Probeer conflicten met je ex-partner te vermijden, vooral in het bijzijn van de kinderen. Houd gesprekken over de scheiding privé en vermijd negatieve opmerkingen over de andere ouder. Benadruk dat jullie altijd de ouders zullen blijven.

Een mediator kan jullie helpen en begeleiden bij het opstellen van een ouderschapsplan, waarin deze zaken worden vastgelegd.

Wat regelen bij een scheiding in Leeuwarden?

Als je gaat scheiden, komt er veel op je af. Natuurlijk de emoties, maar ook op praktisch vlak moet er veel geregeld worden.

Wanneer vertel je het aan je familie bijvoorbeeld? Welke papieren moet je verzamelen? En waar leg je afspraken vast? Omdat een scheiding al moeilijk genoeg is, hebben we de scheiden checklist voor je ontwikkeld. In deze checklist vind je alle to do’s die bij een scheiding komen kijken.

Download de gratis scheiden checklist hier.

Hoelang duurt een scheidingsprocedure in Leeuwarden?

De duur van een echtscheidingsprocedure verschilt per situatie. Het hangt namelijk af van verschillende factoren.

Zo speelt de complexiteit van de zaak een belangrijke rol, maar ook als er kinderen in het spel zijn, kan dit de procedure verlengen wanneer er discussie is over bijvoorbeeld de omgangsregeling.

Ook is de mate van communicatie en samenwerking tussen jullie als (ex-)partners van grote invloed. Maken jullie goede afspraken waar jullie beiden achter staan? Dan kan dit de doorlooptijd verkorten. Omgekeerd geldt natuurlijk ook dat wanneer er veel onenigheid en conflicten tussen jullie zijn, dit de procedure aanzienlijk langer kan maken.

Gemiddeld duren scheidingen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding 3 tot 4 maanden. Bij een eenzijdig verzoek tot echtscheiding is de gemiddelde doorlooptijd 9 tot 12 maanden, wat kan oplopen tot 18 maanden of langer.

“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Het was een prettige samenwerking”