Zorgeloosch geeft 100 kerstbomen weg, en wel hierom

Dé kortstondige trend van dit moment is je huiskamer voorzien van een prikkelig organisch instrument dat met zijn kenmerkende geur de betere kerstgedachte verspreidt. Dit instrument wordt ook wel een kerstboom genoemd. Die heb je in allerlei soorten, maten en vormen. Maar net als met andere dingen maakt de maat niet zo heel veel uit; het gaat erom wat je ermee doet. Of eigenlijk wat zo’n kerstboom symboliseert: Kerstmis, gezelligheid, tijd met de familie.

Kinderen in een scheiding

Voor ruim 70.000 kinderen in Nederland zal aankomende Kerst anders verlopen dan zij gewend zijn. Veel van hen brengen voor ‘t eerst deze dagen van licht, familie en gezelligheid door zonder dat hun beide ouders tegelijk aanwezig zijn. Want die zijn dit jaar namelijk uit elkaar gegaan. En hoewel een scheiding op zich al een ingrijpende gebeurtenis is, maakt Kerstmis dat allemaal weer nét even wat confronterender.

100 bomen

Voor ons is dat een aanleiding om een klein beetje verlichting te brengen tijdens zulke donkere dagen. Dat doen wij in de vorm van 100 kerstbomen voor mensen die dat nodig hebben. Althans, volgens hun vrienden, familie of kennissen dan. Zij kunnen hen nomineren via onze Facebookpagina.

Onze internetnotaris wijst vervolgens geheel willekeurig via een hi-tech algoritme de “winnaars” aan. Zij krijgen vervolgens bericht dat wij hun een gratis kerstboom komen aanbieden. De actie is overigens niet alleen bedoeld voor mensen die in een scheiding liggen, maar gewoon iedereen die wel een beetje verlichting kan gebruiken.

100 dromen

Zo’n kerstboom is op zich best fijn natuurlijk, maar daar laten wij het nog niet bij zitten. Want iedereen die een boom toebedeeld krijgt, krijgt ook de gelegenheid om zijn of haar diepere wens aan ons en de rest van de wereld kenbaar te maken. 100 bomen, 100 dromen dus.

Dromen over een goede toekomst voor de kinderen, wereldvrede of een grootverpakking Ben & Jerrys Chocolate Chip Cookie Dough. Of bepaalde klussen in het huis die écht gedaan moeten worden, maar waar je hoofd niet naar staat omdat je nou eenmaal even compleet in de rotzooi zit.

Voor het 2e jaar op rij

Vorig jaar gaven wij voor het eerst 100 kerstbomen weg. En dat was zó een groot succes, dat we het dit jaar allemaal nog eens dunnetjes over doen. En dat blijft niet onopgemerkt, getuige de vele nominaties op onze Facebookpagina. Maar… daar kan nog altijd wel wat bij. ?

Zo kun jij ook iemand nomineren

Ga vóór 20 december naar onze Facebookpagina en reageer op ons bericht met jouw nominatie en de reden daarvan. Naast de 100 bomen geven wij zelf ook nog eens 30 bomen weg aan onze klanten (mensen die in een scheiding zitten) en organisaties die zich inzetten voor scheidende stellen.

“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10