Zorgeloosch Scheiden

Zorgeloosch Scheiden helpt jullie bij het goed uit elkaar gaan. Dat doen we door alles goed te regelen voor jou, je partner en de kinderen.

 

Mediation: de beste afspraken samen maken

Alleen samen kunnen jullie tot de beste afspraken komen. Naast onze financieel adviseur schuift tijdens het eerst gesprek een mediator aan. Zij begeleidt jullie bij het maken van afspraken over bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen.

Financieel advies

De financieel adviseur bekijkt jullie financiële situatie voor, tijdens en na de scheiding. Een van de grootste zorgen ‘kan ik in het huis blijven wonen?’, tackelt hij al tijdens het kennismakingsgesprek.

Al het regelwerk

Het convenant indienen bij de rechtbank, de notaris, de bank, de verzekeringen, de belasting: al het regelwerk nemen we jou uit handen. Zo kun jij je focussen op het maken van goede afspraken met jouw partner.

Mediation met partner bij scheiding

Je maakt je onder andere zorgen over de kinderen én over de financiële situatie. De woning in het bijzonder en dan vooral de vraag of één van jullie in het huis kan blijven wonen en hoe dat geregeld moet worden.

De verdeling bij scheiden is best complex, zo ervoer Sarah ook. Gelukkig konden we door onze specialistische kennis helpen en kon ze ‘gewoon’ in haar huis blijven wonen.

Gratis Whitepaper Scheiden en Hypotheek

Deze gids is bedoeld om je snel inzicht te geven in welke mogelijkheden er zijn als je uit elkaar gaat en je hebt een koopwoning.

Scheiden en hypotheek

Wat zijn de opties voor mijn huis en hypotheek? Ontdek het in de whitepaper.

whitepaper scheiden en kinderen
Toestemming*

Het belangrijkste is dat jullie bereid zijn om samen afspraken te maken en er samen uit te komen. Jullie komen daarom allebei naar de kennismaking.

We hebben gegevens van je nodig. Bijvoorbeeld loonstroken, paspoort/ID gegevens en eventueel gegevens over jullie hypotheek.

We hebben regelmatig contact met je over de vorderingen van jullie scheiding. Tijdens de scheiding zijn er een aantal stappen waar we jou/jullie bij nodig hebben. Jullie account manager schakelt dan snel met jullie.

Alle stappen

1. Kennismakingsgesprek
Al tijdens het eerste gesprek maken jij en je partner kennis met de twee specialisten die jullie gaan begeleiden: onze financieel adviseur en de scheidingsbemiddelaar. Zij stellen vragen over de gezinssituatie, over wonen en de hypotheek, over inkomen, verzekeringen, pensioen, de onderneming en verder alles wat met de scheiding te maken heeft. Het doel is om zo snel mogelijk overzicht te creëren. Dit doen we door onze SnelWonenScan.

2. Financieel plan en Ouderschapsplan
Na het gesprek gaat de adviseur verder met de uitwerking van het financieel plan. Wat is de financiële situatie nu? Bij welke bank is de hypotheek ondergebracht en wat zijn overige financiële middelen? Allemaal vragen die de adviseur meeneemt in zijn financieel advies. De mediator gaat met jullie aan de slag om afspraken te maken over de verdeling van de zorg en opvoeding voor de kinderen. Maar zij kijkt ook samen met jullie naar de kostenverdeling (kinderalimentatie) en hoe jullie belangrijke zaken als schoolkeuze willen overleggen. Dit leggen jullie vast in een ouderschapsplan.

3. Convenant
Het uitgewerkte financieel plan en het ouderschapsplan vormen de basis van het echtscheidingsconvenant. Daarin leggen we ook de verdeling van jullie spullen en schulden vast. Het convenant is nodig voor de bank om de plannen voor de verdeling van jullie hypotheek en nieuwe hypotheek te accepteren.

 

 

4. Indienen rechtbank en gemeente
Jullie ondertekenen allebei het convenant. Onze huisadvocaat vraagt de scheiding aan bij de rechtbank. Binnen 2 weken wordt het vonnis bekrachtigd door de rechtbank en is de scheiding officieel. We voeren de scheiding door in de Gemeentelijke Basis Administratie.

5. De bank en de notaris
Nu de scheiding officieel is gaan we met het convenant naar de bank om de oplossing voor de hypotheek van jullie woning te regelen en eventueel een nieuwe hypotheek voor één van jullie. Uiteindelijk leggen we de wijzigingen vast bij de notaris.

6. Extra services
De belastingaangifte in het jaar na scheiding kan behoorlijk complex zijn. De Belastingdienst geeft aan dat 50% van de aangiftes bij scheidende stellen met een koophuis niet goed zijn ingevuld. Daarom hebben we de belastingservice die jullie helpt bij de aangifte. Als het nodig is kunnen we ook kijken of we jullie in contact kunnen brengen met een KIEScoach. Hij of zij helpt jullie kinderen bij de verwerking van de scheiding. We kijken ook naar jullie verzekeringen en bijvoorbeeld de no-claim korting.

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10
“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
8