Alternatieven die beter zijn dan slapen op de bank van een vriend of een vakantiepark

Onze eigenste Maxim mocht zijn zegje doen voor RTL Nieuws in dit artikel over woningnood en scheidingen. Daar blijkt namelijk nogal wat om te doen. Het is niet makkelijk om zomaar eventjes woonruimte te vinden als de situatie thuis door een (dreigende) scheiding onhoudbaar is.

 

Koophuis bij scheiding

Woning zoeken bij scheiding? Moeilijk!

Vooral in de Randstad is de vraag naar betaalbare woningen vele malen groter dan het aanbod. Dat leidt tot schrijnende gevallen waarin mensen genoodzaakt zijn om hun hele hebben en houden op hun rug mee te zeulen en hun heil te zoeken op vakantieparken, anti-kraakwoningen of de bank bij een vriend(in). Dus vandaar dat het voor ons van Zorgeloosch tijd wordt om wat alternatieven aan te dragen. Hou je vast. Daar gaan we… met een vleugje ironie.

 

Je eigen hut. In een boom. Boomhut

Laten we meteen met een vrij prestigieus project beginnen. Want zoiets als het bouwen van je eigen boomhut verenigd direct een oplossing voor een groot aantal moeilijke zaken rondom een scheiding.

Zo is de verdeling van het huis niet langer een al te groot issue. Je ex krijgt het huis, jij krijgt de tuin. En daarmee is het halen en brengen van de kinderen en passant ook een stuk makkelijker. Gewoon je touwladdertje afgaan en ze zijn weer bij mamma of pappa.

Maar zo’n boomhut is er natuurlijk niet zomaar. Zoiets moet je bouwen. En dan heb je het volgende voordeel te pakken: leuke activiteit met de kinderen! Wat is er voor hen nou leuker om met een échte hamer en zaag in de weer te gaan.

De kartonnen pop-upwoning van Ikea

Helemaal hip, helemaal 2019. Met respect voor mens en milieu. Modulair en uitbreidbaar en bovenal goedkoop. We komen superlatieven te kort als het gaat om dit onvolprezen nieuwigheidje. We voorspellen dat de pop-upwoningen van Ikea straks niet meer weg te denken zijn uit het straatbeeld.

O, we hadden natuurlijk nog niet verteld wat zo’n pop-upwoning inhoudt. Nou, zoals je weet komen de producten van Ikea in stemmig bruin verpakkingsmateriaal. Deze worden ook wel kartonnen dozen genoemd. Met een beetje creatief knip-en-plakwerk bouw je in een handomdraai je eigen paleisje.

Ook dit is weer een funactiviteit met de kinderen. En bovendien goedkoop. Een brede rol plakband, een kindveilige schaar en vooral een flinke dosis creativiteit. Wil jullie in een kasteel wonen? Maak torens, knip kantelen en wóón in dat kasteel. En een slotgracht is snel gegraven. Denk er alleen wel om dat karton niet stevig genoeg is voor een loopbrug.

 

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Een huis op wielen

Als de verdeling van het huis en de spullen achter de rug is en jij de auto toebedeeld hebt gekregen, zit je geramd om het romantische bestaan van een nomade te leven. Zo word je ’s morgens wakker in Amersfoort, lunch je ’s middags in Vlissingen en slaap je die avond in Den Helder. Your life is on the road. Nee, your life ís the road. Lees hier een handleiding van leven in een auto.

De hoeveelheid vierkante meters die je tot je beschikking hebt in je nieuwbakken huis hangt af van het merk en model van je bolide. Volvo-V90-bezitters hebben een streepje voor bijvoorbeeld, terwijl de cliobezitters er wat bekaaid af komen.

Een échte woonoplossing

Natuurlijk klinkt het allemaal leuk en aardig zo’n boomhut, kartonnen fort of een auto, maar als je grootste vijanden de wind of wespennesten, regen of files zijn en die het woongenot ernstig beperken, dan weet je dat je op zoek moet gaan naar een échte woonoplossing. En dat begint allemaal met het kijken naar je financiële situatie en mogelijkheden.

Bij Zorgeloosch is dat een grote prioriteit. Wij staan je bij bij het zoeken naar een oplossing voor het woonprobleem. Met onze snelwonenscan weet je al bij een eerste gesprek waar je aan toe bent en wat je mogelijkheden zijn. Op deze manier kun je de kinderen sneller een echt thuis bieden.

 

Meer over scheiden met een huis of hypotheek

Meer informatie lezen over wat er met je huis of hypotheek gebeurt na een scheiding? Onze experts hebben ook meer informatie geschreven over:

“Nina en haar team hebben ons goed ontzorgd in deze stress volle periode.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10