8 tips voor scheiden zonder twijfels
Problemen, een ruzie of conflict komt in ieder huwelijk voor. Dat wil niet meteen het einde van jullie relatie betekenen. Maar wat doe je als ruzies de overhand nemen en jullie nog maar weinig gelukkige momenten beleven? Als de vlam is uitgedoofd of je zelfs verliefd bent op een ander. Veel mensen twijfelen over een scheiding. Vooraf, maar ook als de knoop al is doorgehakt. In dit artikel geven we je 8 tips voor scheiden zonder twijfels.
Bang om te scheiden
Een scheiding is niet iets waar je te licht over moet denken. Het heeft verregaande gevolgen, zeker als jullie kinderen hebben samen. En het veroorzaakt een hoop verdriet. Aan een huwelijk van vele jaren en aan vele mooie herinneringen komt een einde.
Merk je dat je al langer twijfels hebt over jullie relatie, en dat je de knoop maar niet kunt doorhakken? Zeg je op maandag ja tegen een scheiding en krabbel je op dinsdag weer terug? Onderstaande tips helpen je om te scheiden zonder twijfels.
Scheiden zonder twijfels
Of ben je ongelukkig? Dat is eigenlijk de hamvraag waar het allemaal om draait. En dan hebben we het niet over die aantal keren dat je je ergert aan je partner omdat er vuile kleding rondslingert of hij/ zij de vuilniszak niet heeft weggegooid. Nee, echt de fundamentele vraag of je je nog gelukkig voelt als je partner naast je op de bank zit. Dit is overigens een vraag die alleen jij kunt beantwoorden. En het is goed om hier de tijd voor te nemen. Kom je tot de conclusie dat je niet meer gelukkig bent? Dan is het tijd om de scheidingspapieren erbij te pakken.
‘We blijven bij elkaar voor de kinderen’ is een veelgehoorde reden om tóch maar niet te scheiden.
De vraag is alleen of dit wenselijk is. Vaak ligt er aan deze gedachte een andere reden ten grondslag. Namelijk de angst om alleen te zijn, angst voor de financiële situatie na de scheiding of angst om je kinderen minder te zien.
Het is goed om je te realiseren dat kinderen vaak feilloos aanvoelen dat het huwelijk van hun ouders geen rozengeur en maneschijn meer is. Ook al laten ze dat niet blijken. Een gezinssituatie waarin ruzies en conflicten de overhand nemen is zelfs schadelijk voor kinderen. Vraag jezelf dus af of het in jullie geval wel zo’n goed idee is om ‘voor de kinderen bij elkaar te blijven’.
Ook dit is een hele essentiële vraag. Seks en intimiteit zijn namelijk uniek voor een liefdesrelatie. Als je je niet meer aangetrokken voelt tot je partner en jullie huwelijk meer lijkt op een broer-zus band, is dat geen goed teken.
Misschien een wat confronterende vraag. Maar kan het zo zijn dat jullie huwelijksproblemen veroorzaakt worden door persoonlijke problemen van jou of je partner?
Psychische problemen, een dip, depressie of verslaving kunnen zwaar drukken op een relatie. En maken dat je gaat twijfelen of jullie huwelijk nog wel stand houdt. Bij persoonlijke problemen ben je bovendien vaak zo met jezelf bezig dat je de partnerrol niet goed kunt vervullen. Als dit het geval is, kun je ervoor kiezen om hulp te zoeken en jullie relatie nog een kans te geven.
In de sleur van alledag raken mensen elkaar wel eens kwijt. Je bent allebei druk met je baan, je sociale leven, de boodschappen en de kinderen van school halen. Maar maak je nog wel genoeg tijd voor elkaar vrij? Hebben jullie nog quality time samen? Of leven jullie compleet langs elkaar heen? Het is altijd mogelijk om meer tijd voor elkaar vrij te maken. Dat is namelijk een kwestie van prioriteiten stellen. Zijn jullie daar niet toe bereid? Dan moet je jezelf serieus achter de oren krabben.
Verliefdheid kan iedereen overkomen. Ook tijdens een huwelijk. De vraag is echter wat je hiermee doet. Natuurlijk is een nieuwe vlam spannender dan de partner naast wie je al 25 jaar slaapt. Maar is dat een reden om het leven dat jullie zo zorgvuldig hebben opgebouwd te laten varen? Ga ook bij jezelf te rade of je nieuwe vlam wellicht eigenschappen heeft die je mist bij je huidige partner. En hoe belangrijk is dat nu echt voor je?
Een mens heeft tijd voor zichzelf nodig. Tijd om dingen te doen die jij leuk vindt of die jij belangrijk vindt. Het is goed om naast je leven samen ook nog een gevoel van autonomie te hebben. Niets is zo funest als een huwelijk waarin je het gevoel hebt opgesloten te zitten. Is dat bij jou het geval? Praat over je gevoelens met je partner en neem de tijd om meer me-time in te plannen. Blijf je het gevoel houden dat je geen vrijheid hebt? Dan moet je je afvragen of het misschien beter is om je spullen te pakken.
De keuze om te scheiden gaat niet over één nacht ijs. Daaraan liggen verschillende gebeurtenissen of een heel sterk gevoel aan ten grondslag. Als je voor jezelf écht de keuze hebt gemaakt dat je wilt scheiden, blijf dan ook bij je standpunt. Niets is namelijk zo uitputtend dan een vicieuze cirkel. Ook is het erg verwarrend en frustrerend voor je partner en kinderen als je telkens van gedachten verandert. Natuurlijk doet de scheiding jou ook pijn. Maar als je echt achter je keuze staat, weet je dat je uiteindelijk de juiste beslissing maakt.
Gaan jullie scheiden? Schakel mediation in!
Ben je tot de conclusie gekomen dat scheiden de beste oplossing is? Dan is het slim om een onpartijdige professional in de arm te nemen in de vorm van mediation.
Tijdens een scheiding komt er veel op jullie af. Emoties, maar ook ontzettend veel praktische zaken die geregeld moeten worden. Een mediator scheiding bemiddelt tussen jou en je partner zodat er duidelijke afspraken worden gemaakt. Er is daarbij oog voor de belangen van beide partijen. Ook zorgt mediation ervoor dat alles keurig en op tijd geregeld wordt. Dat geeft een stukje rust in een onzekere en emotionele periode.
Zorgeloosch scheiden
- Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
- Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
- Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
- De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
- Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
- Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
- Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing
Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.
Zorgeloos scheiden met Zorgeloosch
Bij Zorgeloosch Scheiden regelen we jullie scheiding van A tot Z. Als enige mediator in Nederland krijg je bij ons niet alleen een mediator toegewezen, maar ook een financieel adviseur. Deze adviseur kijkt tijdens het scheidingstraject continu mee of jullie woonwensen en financiële toekomstplannen wel haalbaar zijn. Zo weten jullie allebei direct waar je aan toe bent.
Mensen die tijdens de scheiding goede afspraken hebben gemaakt kijken over het algemeen met een beter gevoel terug op de scheiding. Ze zijn meer tevreden over hun financiën en ook emotionele situatie na de scheiding. Mediation zorgt dus voor rust tijdens jullie scheidingstraject en voor een stukje zekerheid voor later. Wil je zelf ontdekken wat Zorgeloosch Scheiden voor jullie scheiding kan betekenen?