Nieuwe hypotheek na scheiding

Je wilt een nieuwe hypotheek na jouw scheiding, maar weet niet zo goed hoe je bij een scheiding een nieuwe hypotheek moet afsluiten.

Het is in zo’n geval verstandig om je te wenden tot een deskundig bemiddelingsbureau als Zorgeloosch Scheiden. Onze medewerkers hebben de juiste kennis en ervaring in huis om jou een geschikte oplossing voor te stellen en jou te adviseren wat je het beste met een hypotheek kan doen na een scheiding. Op onze dienstverlening kun je rekenen, daar kun je op vertrouwen.

Nieuwe hypotheek na scheiding afsluiten: overname van hypotheek bij echtscheiding

Wanneer je te maken hebt met een echtscheiding en jullie een koopwoning op jullie naam hebben staan, dan zijn er een aantal opties mogelijk ten aanzien van jullie hypotheek. Eén van deze opties is de overname van de hypotheek bij echtscheiding door één van beide partijen.

Dit houdt in dat één van de ex-partners in het huis blijft wonen en de hypotheek op zijn of haar naam zet. Degene die in het huis blijft wonen koopt zijn of haar ex-partner uit. Wanneer jullie voor deze optie kiezen, dan zal een makelaar of taxateur een waardebepaling van het huis opstellen, waarna de hypotheekschuld overgeschreven wordt op de naam van degene die de koopwoning wil aanhouden.

Ook de financiering van de restschuld moet geregeld worden. Tot slot vindt de daadwerkelijke overname van de hypotheek bij echtscheiding plaats.

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Een nieuwe hypotheek opstellen na de scheiding brengt een aantal voordelen met zich mee

Voordelen van nieuwe hypotheek na scheiding opstellen

Een nieuwe hypotheek opstellen na de scheiding voor de ex-partner die in het huis blijft wonen brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo hoeft er bijvoorbeeld geen overdrachtsbelasting betaald te worden. Ook bespaart diegene kosten aan verhuizen, nieuwe meubels en klussen uit.

Het kan soms ook praktischer zijn als een van beide partijen in de koopwoning blijft wonen. Zeker als er kinderen bij de echtscheiding zijn betrokken. De leefwereld van kinderen verandert drastisch bij de scheiding van hun ouders. Wanneer ze in hetzelfde huis kunnen blijven wonen, in de buurt van hun school, sportclub en vriendjes, brengt dat een stukje rust in de hectische situatie.

Vragen over overname hypotheek bij echtscheiding

Heb je vragen over hoe de overname van een hypotheek bij een echtscheiding in zijn werk gaat en of jij daarvoor in aanmerking komt? Zorgeloosch Scheiden heeft het antwoord op al jouw vragen. Wij helpen je graag verder op weg, zodat jij snel met een nieuw hoofdstuk van jouw leven kan beginnen. Voor meer informatie over onze dienstverlening kun je bellen naar 088 1661 553.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen