Uit elkaar met samenlevingscontract en koophuis
Wat gebeurt er als je uit elkaar gaat met een samenlevingscontract en je samen een koophuis hebt? Dit kan een ingewikkeld verhaal zijn. Veel hangt af van factoren, zoals wie de eigenaar van het huis is en de voorwaarden van het samenlevingscontract.
Uit elkaar met een samenlevingscontract, wat gebeurt er met het koophuis?
Wie krijgt het koophuis wanneer jullie besluiten uit elkaar te gaan met een samenlevingscontract? Dat hangt voornamelijk af van wie er in het Kadaster staat ingeschreven als de eigenaar. Zo kan het zijn dat er slechts één eigenaar ingeschreven staat. In dat geval heeft hij of zij het volledige recht op het huis en staat de ander op straat. Ook is het mogelijk dat jullie allebei als eigenaar van het huis staan ingeschreven. Soms staat er in het samenlevingscontract wat jullie met het koophuis moeten doen wanneer jullie uit elkaar gaan. Zo niet, dan kunnen jullie overwegen het huis samen te verkopen. Ook kan de één de ander uitkopen.
Zorgeloosch scheiden
- Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
- Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
- Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
- De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
- Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
- Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
- Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing
Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.