Uit elkaar met samenlevingscontract en koophuis

Wat gebeurt er als je uit elkaar gaat met een samenlevingscontract en je samen een koophuis hebt? Dit kan een ingewikkeld verhaal zijn. Veel hangt af van factoren, zoals wie de eigenaar van het huis is en de voorwaarden van het samenlevingscontract.

Koophuis bij scheiding

Uit elkaar met een samenlevingscontract, wat gebeurt er met het koophuis?

Wie krijgt het koophuis wanneer jullie besluiten uit elkaar te gaan met een samenlevingscontract? Dat hangt voornamelijk af van wie er in het Kadaster staat ingeschreven als de eigenaar. Zo kan het zijn dat er slechts één eigenaar ingeschreven staat. In dat geval heeft hij of zij het volledige recht op het huis en staat de ander op straat. Ook is het mogelijk dat jullie allebei als eigenaar van het huis staan ingeschreven. Soms staat er in het samenlevingscontract wat jullie met het koophuis moeten doen wanneer jullie uit elkaar gaan. Zo niet, dan kunnen jullie overwegen het huis samen te verkopen. Ook kan de één de ander uitkopen.

Zorgeloosch scheiden

  1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
  2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
  3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
  4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
  5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
  6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
  7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Fijne rustige benadering, om je door dit proces heen te begeleiden.
Er komt zoveel bij kijken, ook dingen waar je helemaal niks vanaf weet.
Goede uitleg en geduld voor als je iets niet begrijpt.
Je zit al in een emotioneel moeilijke periode, en dan is het fijn als er mee gedacht wordt.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Shabnam heeft ons waanzinnig goed begeleid. Zij wist ons op de juiste momenten te helpen door te wijzen op datgene wat je soms snel uit het oog verliest. Onze kinderen heeft ze op zeer vakkundige en liefdevolle manier door het proces geholpen. Door haar vakkundige hulp en tomeloze inzet is onze scheiding zonder 1 onvertogen woord afgewikkeld en kunnen wij met een traan en een lach terugkijken op een bijzondere ervaring.”
10