Hypotheek overzetten na scheiding

De hypotheek overzetten naar één van beide partijen is vaak één van de mogelijkheden na een scheiding. Maar hoe doe je dat, een hypotheek na een scheiding oversluiten, en waar moet je zoal op letten?

Voor het antwoord op al jouw vragen rondom de toekomst van de hypotheek na een scheiding kun je terecht bij Zorgeloosch Scheiden. Ons bedrijf is een deskundig bemiddelingsbureau dat jou tijdens een scheiding kan begeleiden en adviseren zoals jij dat wilt. Hoe kunnen wij jou helpen? Laat het ons weten, we zijn er ook voor jou!

Partner uitkopen woning

Hypotheek overzetten na een scheiding: de procedure

Jullie besluiten te scheiden en wonen momenteel in een koophuis. Er zijn verschillende scenario’s te bedenken wat je in zo’n geval kunt doen. Eén daarvan is dat één van beide ex-partners in het huis blijft wonen; het overzetten van de hypotheek na de scheiding is dan noodzakelijk. Maar het omzetten van een hypotheek na een scheiding, hoe gaat dat in zijn werk? Doorgaans volgt dan de volgende procedure. Allereerst zal een taxateur of makelaar de waarde van het huis bepalen, waarna de hypotheekschuld op de blijvende bewoner wordt overgeschreven. Vanzelfsprekend moet ook de financiering van de restschuld geregeld worden. Tot slot vindt het oversluiten van de hypotheek na de scheiding plaats.

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.

Hypotheek omzetten na een scheiding: de voordelen op een rij

Een hypotheek omzetten na een scheiding, op naam van degene die in het koophuis blijft wonen, heeft een aantal praktische en financiële voordelen. Zeker voor kinderen is het fijn als zij de mogelijkheid hebben om in hun huis te blijven wonen. Een scheiding heeft namelijk veel impact op kinderen en het is daarom juist voor hen beter als zij nog wel in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, naar school kunnen gaan en kunnen spelen met vriendjes uit de buurt.

Ook financieel gezien is het voor één van de ex-partners voordelig om in het huis te blijven wonen. Overdrachtsbelasting hoeft in zo’n geval niet betaald te worden en ook kosten voor nieuwe meubels, verf, behang en de verhuizing zelf worden bespaard. Het overzetten van een hypotheek na een scheiding kan de moeite waard zijn.

Meer informatie over hypotheek oversluiten

Wil je weten of je in aanmerking komt voor het oversluiten van de hypotheek op jouw naam na de scheiding? Zorgeloosch Scheiden kan dat voor jou uitzoeken. Wij kunnen gericht kijken of de hypotheek omzetten na de scheiding haalbaar is, met andere woorden, of jij de hypotheek alleen kunt afbetalen. Onze financieel adviseur zoekt het graag voor je uit. Neem contact met ons op door te bellen naar 085 0291 490.

Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9
“Scheiden is een emotioneel traject. In mijn geval ben ik 'wars' van alle administratieve rompslomp, omdat het emotionele de overhand neemt. De administratieve kant staat me tegen, al weet ik dat ik hier ook doorheen moet.

Met Zorgeloosch heb ik heel weinig met de administratie te maken gehad. Alles werd geregeld en uitgelegd, dus het is echt op een administratief zorgeloze manier scheiden.”
Mediator:
Nina Tillema
10