Partneralimentatie

Wanneer heb je eigenlijk recht op partneralimentatie? En hoe bereken je het? Vragen waar de ervaren specialisten van Zorgeloosch Scheiden je antwoord op kunnen geven. Zij begeleiden jullie professioneel en vakkundig tijdens het gehele scheidingstraject van A tot Z. Van gesprekken begeleiden en advies geven tot de juridische afhandeling.

specialist scheiden partneralimentatie

Regels voor berekenen partneralimentatie

Ben jij op de hoogte van wat er zoal komt kijken bij partneralimentatie? Weet je bijvoorbeeld hoe je het kunt berekenen? Hoeveel alimentatie je krijgt, heeft te maken met je behoefte en dat wat je ex-partner kan opbrengen (draagkracht). Een alimentatiebehoefte ontstaat als je zelf niet voldoende inkomsten hebt en deze ook niet kunt verkrijgen. Eerst stel je het bedrag vast voor kinderalimentatie. Daarna volgt partneralimentatie. Dan moet de betalende partner nog wel voldoende draagkracht over hebben.

Er zijn verschillende regels voor partneralimentatie, bijvoorbeeld:

  • De periode dat iemand recht heeft op alimentatie verschilt
    Partneralimentatie geldt bij scheiding, maar ook bij uit elkaar gaan
  • Er is niet altijd recht op partneralimentatie
  • Bij vreemdgaan of overspel vervalt het recht op alimentatie juridisch gezien niet
  • Afzien van alimentatie is niet definitief
  • Afzien van alimentatie heeft gevolgen
  • Zowel mannen als vrouwen betalen partneralimentatie
  • Partneralimentatie is in sommige gevallen aftrekbaar

Ook bij het berekenen van alimentatie zijn er regels. Partneralimentatie berekenen gebeurt aan de hand van verschillende factoren. Bijvoorbeeld het inkomen van de ontvanger, maar ook de draagkracht van de gever.

“Niets anders dan een 10 voor Shabnam! Bewondering hoe Shabnam weet te schakelen tussen empathie en zakelijk. Ze heeft daar precies de juiste balans in. Shabnam reageerde altijd snel op vragen, wist ze juist en duidelijk te beantwoorden en nam daar de tijd voor. Je merkt duidelijk dat je hart hebt voor je werk. Bedankt dat je een fijne bijdrage hebt kunnen leveren in een minder leuke situatie.”
10
“Goed ervaringen mee gehad, alles tot in de puntjes geregeld echt ontzorgd!”
8