Partner uitkopen hypotheek onderwaarde

Als je bij een scheiding je partner wilt uitkopen, kan het zijn dat je hypotheek onder water staat. Dat heet ‘onderwaarde’. In dat geval is het verstandig een specialist in te schakelen voor vakkundig advies. Zorgeloosch Scheiden helpt jullie rechten en plichten op een rijtje te zetten en het maken van de juiste afspraken.

Scheiden en huis vinden

Partner uitkopen: wat te doen bij hypotheek onderwaarde?

Besluiten jullie te scheiden en hebben jullie samen een eigen huis? Dan zullen jullie samen moeten bekijken hoe jullie dat bezit gaan verdelen. Zorgeloosch Scheiden kan jullie daarbij helpen. In het algemeen heb je drie keuzes:

 1. De koopwoning verkopen. Bijvoorbeeld wanneer jullie de woonlasten alleen niet kunnen opbrengen.
 2. Eén van jullie kan in de koopwoning blijven wonen. Degene die in de koopwoning blijft wonen, zal de partner uit moeten kopen.
 3. Jullie behouden de koopwoning in voorlopige onverdeeldheid

Maar wat voor invloed heeft het uitkopen van een partner als er sprake is van hypotheek onderwaarde? En wat is hypotheek onderwaarde nu precies?

Onderwaarde wil zeggen: jullie woning is minder waard dan het resterende bedrag van de hypotheekschuld. Als je de woning verkoopt, dan houd je dus een restschuld. Die restschuld zullen jullie moeten verdelen bij een scheiding. Bij Zorgeloosch Scheiden bieden we je tips over wat te doen na een scheiding.

Zorgeloosch scheiden

 1. Eén duidelijk aanspreekpunt voor alle zaken tijdens de scheiding.
 2. Tijdens eerste gesprek al duidelijk wat er financieel mogelijk is.
 3. Door onze totaalaanpak handelen we de scheiding sneller af.
 4. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
 5. Partnerschappen met banken als ING en Rabobank zorgen voor goede afwikkeling van hypotheek.
 6. Allebei financieel en emotioneel fit uit de scheiding.
 7. Kennismakingsgesprek is gratis.
Kies voor Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Alleen dan ben je in staat om alles goed te overzien. Zorgeloosch heeft als enige in de markt al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding.

Zorgeloosch Scheiden in 90 seconden

Een scheiding: hoe werkt dat nou? En wat kunnen wij jou bieden als je uit elkaar gaat? In 90 seconden leggen we je uit:

 • Wat er bij een scheiding komt kijken
 • Wat Zorgeloosch voor jullie kan betekenen
Zorgeloosch in 90 seconden
“Ze kwamen met oplossingen die wij nooit hadden kunnen bedenken. Zijn heel meelevend en zeker onpartijdig. Ze praten op een rustige manier zodat de onbekende wereld een stukje begrijpelijker wordt. Scheiden is echt rot maar ze maken het je wel een stuk fijner door je echt, zoals ze je beloven, de administratieve zorgen te ontnemen. Ik geef mijn leerlingen niet vaak een 10 maar die hebben jullie verdiend! Bedankt.”
10
“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8