Partner uitkopen hypotheek onderwaarde

Als je bij een scheiding je partner wilt uitkopen, kan het zijn dat je hypotheek onder water staat. Dat heet ‘onderwaarde’. In dat geval is het verstandig een specialist in te schakelen voor vakkundig advies. Zorgeloosch Scheiden helpt jullie rechten en plichten op een rijtje te zetten en het maken van de juiste afspraken.

Partner uitkopen: wat te doen bij hypotheek onderwaarde?

Besluiten jullie te scheiden en hebben jullie samen een eigen huis? Dan zullen jullie samen moeten bekijken hoe jullie dat bezit gaan verdelen. Zorgeloosch Scheiden kan jullie daarbij helpen. In het algemeen heb je drie keuzes:

  • De koopwoning verkopen. Bijvoorbeeld  wanneer jullie de woonlasten alleen niet kunnen opbrengen.
  • Eén van jullie kan in de koopwoning blijven wonen. Degene die in de koopwoning blijft wonen, zal de partner uit moeten kopen.
  • Jullie behouden de koopwoning in voorlopige onverdeeldheid

Maar wat voor invloed heeft het uitkopen van een partner als er sprake is van hypotheek onderwaarde? En wat is hypotheek onderwaarde nu precies?

Onderwaarde wil zeggen: jullie woning is minder waard dan het resterende bedrag van de hypotheekschuld. Als je de woning verkoopt, dan houd je dus een restschuld. Die restschuld zullen jullie moeten verdelen bij een scheiding. Bij Zorgeloosch Scheiden bieden we je tips over wat te doen na een scheiding.

Advies op maat

Ga je scheiden en wil je je partner uitkopen, maar is er sprake van hypotheek onderwaarde? Zorgeloosch Scheiden geeft advies op maat. Wij bekijken jullie situatie en proberen daar zo goed mogelijk op in te spelen.

Geïnteresseerd in een intakegesprek? Dat doen wij gratis en vrijblijvend. Bel 088 1661 553 voor meer informatie.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen