Convenant

Een echtscheidingsconvenant, wat houdt dat in? Een convenant is niets anders dan een overeenkomst. Als de afspraken in de overeenkomst gaan over de afwikkeling van een huwelijk, dan krijgt de overeenkomst de toenaam “echtscheidingsconvenant”.

Afspraken gemaakt na samenwonen, al dan niet met contract, staan in een vaststellingsovereenkomst.

Wij gaan uit elkaar en dan? Een convenant voor een echtscheiding opstellen

Of je nu een samenlevingscontract hebt of getrouwd bent, jullie moeten afspraken gaan maken. Over de kinderen en alle zaken die jullie bezitten. Maar ook over eventuele schulden, pensioenen en alimentatie. Dat is nogal wat.

Als jullie getrouwd zijn, dan zal het echtscheidingsconvenant aan de rechter worden voorgelegd. Ook als jullie geregistreerd partner zijn en minderjarige kinderen hebben, moet het convenant over jullie scheiding naar de rechtbank. Voor samenwoners gelden andere regels.

Wat staat er precies in een convenant over een echtscheiding?

Dat kan een hele korte lijst zijn, maar ook een hele lange. Wil je weten welke onderwerpen er in een convenant voor een scheiding staan, neem dan contact op met Zorgeloosch Scheiden.

Dat klinkt niet als appeltje eitje!

Dat is het ook niet. Maar al te vaak worden er in een convenant over een scheiding afspraken opgenomen die in de toekomst niet haalbaar blijken te zijn. Of staan er afspraken in het echtscheidingsconvenant die achteraf juridisch niet juist zijn of voor een vervelend bericht van de Belastingdienst zorgen.

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag door ons kunt laten doen.

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag door ons kunt laten doen

Meer lezen over scheiden?

Download nu onze gratis scheidengids.

Download gratis gids

Haal er voor jullie allebei het beste uit

Door samen en in overleg afspraken te maken, haal je er het beste voor jullie allebei uit.

Dat kan best lastig zijn in een periode dat jullie belangen uit elkaar lopen. Een mediator kan je daarbij helpen. Een mediator heeft inzicht in de juridische kant van jullie scheiding en begeleidt jullie gesprekken.

Hoe moet het dan met dat financieel en fiscaal gedoe?

Daar kunnen we je ook bij helpen. Door vanaf de start een financieel adviseur te betrekken bij het proces, worden jullie in staat gesteld afspraken te maken die haalbaar zijn in de toekomst en waar jullie allebei mee verder kunnen.

En het convenant over de echtscheiding?

Dat hoef je niet zelf te doen. Het convenant over de scheiding met daarin jullie afspraken stelt de mediator voor jullie op.

Vrijblijvende kennismaking inplannen?

Tijdens een vrijblijvende kennismaking leggen we het volledige scheidentraject uit voor jullie situatie.

Gratis kennismaking inplannen