Scheiden van buitenlandse partner

Een stukgelopen huwelijk is doorgaans een droevige zaak. Ongeacht de huidige situatie is er altijd het verleden, waarin er volop hoop op een mooie toekomst was. Nu wordt het tijd om zaken te regelen. Lastig, en als je wil scheiden van je buitenlandse partner, of je woont allebei in het buitenland, nog een tikkeltje ingewikkelder ook.

scheiden gesprek mediator Zorgeloosch

Als je beiden in Nederland woont, gaat een scheiding van de buitenlandse partner via de rechter. Een van beiden moet nog in Nederland wonen en dat geldt ook voor de periode van minstens een jaar voor de aanvraag tot scheiding wordt ingediend. Heb je ook nog de Nederlandse nationaliteit dan is die termijn slechts 6 maanden. Op de echtscheiding van een buitenlands huwelijk is het Nederlandse recht van toepassing.

Als de scheiding in Nederland kan worden geregeld, kan Zorgeloosch jou of jullie bijstaan om alles in goede banen te leiden. De haken en ogen uitleggen en oplossen. We begeleiden het hele proces, zodat jullie niet meer hoeven te lijden onder de situatie dan nodig is.

Iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

Als je uit elkaar gaat is dat niet wat je had verwacht toen jullie je relatie begonnen. Het is geen fijne periode in je leven en uiteindelijk wil je zo goed mogelijk weer de draad oppakken. Wij doen er alles aan om jou zo goed mogelijk af te zetten in de volgende fase van je leven. Door alles goed te regelen voor jou, je ex-partner en de kinderen. Voor, tijdens en na het uit elkaar gaan. Zorgeloosch maakt het uit elkaar gaan zorgelozer. Onze missie: iedereen verdient een nieuwe kans op geluk.

  1. Uit elkaar gaan op de manier die jullie past: Mediation, Zelf Regelen of met een advocaat
  2. Specialist in hypotheek en uit elkaar gaan
  3. De kinderen staan bij ons op één, daarom hebben we speciaal oog voor hen tijdens jullie scheiding.
Partner vertellen over scheiding

Scheiden in het buitenland

Je kunt scheiden in het buitenland, ook als het huwelijk is voltrokken in Nederland. Dit kan onder meer in alle landen van de EU. In andere landen hangt het af van de regels van dat land. Het is in elk geval verstandig om je te laten adviseren en bijstaan door een lokale advocaat.

Als je in het buitenland bent getrouwd en je woont nog steeds in datzelfde land, heb je een lokale advocaat nodig voor advies en bijstand. Dit geldt ook als je in het buitenland bent getrouwd, maar jullie huwelijk niet in Nederland hebt laten inschrijven. Welke regels en procedures er gelden, verschilt per land.

Verblijfsvergunning

Wie is getrouwd met een buitenlander die een verblijfsvergunning moet hebben om in Nederland te mogen wonen, krijgt te maken met andere juridische aspecten. Dat geldt uiteraard ook als jij degene bent met een verblijfsvergunning. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) kan je informeren hoe een en ander na de scheiding in elkaar gaat steken. Hierbij zijn elementen als gezinsvorming, inburgering en economische zelfstandigheid van belang.

Kunnen jij en je buitenlandse partner nog samen door één deur en moet de scheiding in Nederland worden voltrokken, dan kan Zorgeloosch Scheiden als mediator scheiding (bemiddelaar) optreden bij de scheiding. Zeker als er kinderen in het spel zijn, is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt bij een scheiding van een buitenlandse partner.

“Er is zoveel wat er bij komt kijken waar wij geen weet van hadden! Dit wordt je gelukkig allemaal uit handen genomen.”
Mediator:
Nina Tillema
10
“Ik had er bij het eerste gesprek meteen een goed gevoel over dat de scheiding goed geregeld zou worden. Ik ben ook opgelucht dat ik niet alles tot in detail heb moeten uitzoeken en daar goede hulp bij had...”
Mediator:
Marco van Nus
9