Onze blog artikelen

Hoe verloopt een scheiding? Wat is alimentatie nu precies? Hoe zit het nu met de woning? Als jij ook met zulke vragen zit, lees dan vooral onze blogs. Natuurlijk kun je hier ook alle actuele berichten lezen; denk bijvoorbeeld aan een wijziging in de wetgeving. Wil je op de hoogte gehouden worden? Dan kun je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mindfull eten maakt het leven lekkerder

Body - 14 februari 2019

Het is geen rocket science om mindfull te gaan eten. Gewoon een beetje nadenken bij wat je doet. En eigenlijk zijn er geen regels, dus je kunt het niet fout doen. We hebben wat leidraden uitgesponnen die je kunt aanhouden om ook bewuster te gaan eten.

Lees meer

In je eentje erop uit, maar dan met je kinderen

Soul - 31 januari 2019

Daar zit je dan: de scheiding is er door, partner écht weg, en jij zit met je bak ellende. En intussen hangen de kinderen om je heen. Wat moet je dan?

Lees meer

Hoi vissenbrein, zó ga je om met stress!

Mind - 30 januari 2019

Eigenlijk ben je een vis met iets complexere emoties. Helaas staan onze vissenreflexen ons moderne stressvolle leven af en toe een beetje in de weg. Hoe dat zit lees je hier.

Lees meer

Je geestelijk welbevinden verbeteren? Daar is een app voor!

Mind - 18 januari 2019

Ontstressen! Maar dan met een app. In dit artikel lees je meer over manieren om met stress om te gaan en welke apps dan van pas kunnen komen.

Lees meer

Weg keuzestress hier vind je antistress/feelgood-must-see-films

Soul - 10 januari 2019

Zo, na zo'n week heb je wel wat rust verdiend. Bijvoorbeeld met een filmavondje. En dan vooral films die je achterlaten met een fijn, warm gevoel. Positieve films dus. Marlon is onze filmconnaisseur en is betrokken bij de website I ❤︎ Cinema. Hij zocht deze 5 feelgoodfilms voor je uit.

Lees meer

Fit Uit je Scheiding, met Zorgeloosch als coach

Challenge - 10 januari 2019

Omdat in januari veel stellen besluiten te scheiden komt Zorgeloosch komt met een challenge; Fit Uit Je Scheiding. Met heel veel tips en achtergronden over alles wat met scheiden te maken heeft. En dat gaat nét even anders dan wat je van ons gewend bent.

Lees meer

Minister wil verplichte verdeling pensioen na scheiding

Inkomen & Financiën - 20 december 2018

Op dit moment moet je binnen twee jaar na scheiding bij het pensioenfonds aangeven dat je gescheiden bent en recht hebt op een deel van het pensioen. Hier wil minister van sociale zaken Wouter Koolmees verandering in aanbrengen.

Lees meer

Zorgeloosch geeft 100 kerstbomen weg, en wel hierom

Blog - 13 december 2018

Wat hebben 100 bomen en 100 dromen met elkaar te maken behalve dat het wel lekker rijmt? Dat lees je hier.

Lees meer

Feestdagen na de scheiding

Kinderen & Ouderschap - 26 november 2018

De feestdagen. Best een uitdaging als je net gescheiden bent. Heb jij de kinderen met kerst of gaan ze dan naar je ex? En hoe verdeel je dit nu goed?

Lees meer