Wij zijn Zorgeloosch, de alles-in-één scheidenoplossing

Bij een scheiding moet je drie zaken nooit, maar dan ook nooit scheiden: de mediator, de financieel expert en de jurist. Wij hebben als enige al die noodzakelijke specialisten in huis. En daarmee alles wat je nodig hebt voor je scheiding. Zorgeloosch maakt je scheiding zorgelozer.

Samenwerking met meer dan 20 banken

ING
Rabobank
Register Mediator
Feedback Company

Zorgeloosch Scheiden in 90 seconden

Je wil scheiden, maar hoe werkt dat? En wat kunnen wij jou bieden als je uit elkaar gaat? In 90 seconden leggen we je uit:

  1. Wat er bij een scheiding komt kijken
  2. Wat Zorgeloosch voor jullie kan betekenen

Lees ons artikel ‘scheiden en dan‘ voor meer informatie over de te nemen stappen wanneer je wil scheiden.

Dit is wat Zorgeloosch Scheiden allemaal voor je regelt.

Scheidingsconvenant

De mediator scheiding stelt een scheidingsconvenant en ouderschapsplan op in overleg met jou en je partner.

Goede regelingen

Samen komen tot een goede regeling over e.v.t. alimentatie en verdeling van vermogen, bezittingen en schulden.

Woonoplossing

Een woonoplossing voor beiden creëren zowel tijdens als na de scheiding.

Financiële zaken

Regelen van alles wat betrekking heeft op je hypotheek, zoals een notaris, aankoop van een e.v.t. nieuwe woning, taxatie, controleren van hypotheek- en leveringsakten en het opstellen van een financieel plan.

Aanvraag bij rechtbank

Aanvragen van de scheiding bij de rechtbank.

Echtscheidingsbeschikking

Inschrijving van de echtscheidingsbeschikking in de Basisregistratie Personen en bij de gemeente.

Communicatie belastingdienst

De belastingdienst op de hoogte brengen van nieuwe situatie, plus het aanpassen van de voorlopige aanslag/teruggave.

Belastingaangifte

Verzorgen van de belastingaangifte, ook na je 
scheiding.

Toeslagen

Aanvragen van eventuele toeslagen.

Verzekeringen

Verzorgen en wijzigen van verzekeringen inclusief polisopzegservice.

Pensioenverevening

Regelen van de pensioenverevening, het verdelen van het ouderdomspensioen van jou en je (ex-)partner.

Impact op kinderen

De impact van de scheiding op het kind/de kinderen proberen te beperken door kindgesprekken te voeren of je kosteloos in contact te brengen met een KIEScoach.

Weten wat jouw scheiding kost? Doe de scan

Als je uit elkaar gaat, dan wil je weten wat je moet regelen, hoe je dat doet en wat de kosten zijn. Begrijpen we.

Daarom hebben we een korte scan ontwikkeld (5 vragen) zodat je precies weet wat je moet regelen en welke kosten je kunt verwachten.

Specifiek voor jullie situatie.

Partners

We helpen jou om je scheiding zo goed mogelijk te regelen. Samen met onze partners begeleiden we je bij mediation, verzekeringen en jouw hypotheek.

We kunnen ons voorstellen dat je een hoop vragen hebt. Wij bieden een gratis telefonisch adviesgesprek waarin één van onze experts je helpt met jouw specifieke situatie, want iedere situatie is uniek.

Uiteraard kunnen onze experts ook in persoon met je afspreken. Van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht tot Eindhoven. Door heel Nederland kunnen wij je ondersteunen.

Hoe lang duurt een mediation traject?

Vaak zijn er 4 tot 6 gesprekken nodig om te komen tot het convenant (en ouderschapsplan). Hierna moet het ingediend worden bij de rechtbank. De afhandeling bij de rechtbank duurt door onze goede samenwerking vaak maar 2 weken. Gemiddeld duurt dit gehele traject zo’n 3 tot 6 maanden.

Is mediation rechtsgeldig?

Een mediator helpt jullie met het maken van afspraken. Hij/zij stelt ook een convenant (en ouderschapsplan) op, waarin deze vragen terugkomen. Het convenant moet hierna echter nog wel door de rechtbank worden goedgekeurd. Dit moet via een advocaat.

Bij Zorgeloosch Scheiden zit dit in onze dienstverlening. Nadat de mediator zijn werk erop zit, wordt het convenant gecontroleerd door een advocaat en ingediend bij de rechtbank. Als deze het convenant goedkeurt, wordt de scheiding ingeschreven in de Burgerlijke stand.

Is alimentatie verplicht?

Partneralimentatie is niet verplicht. Jullie kunnen namelijk samen beslissen om af te wijken van de standaard berekeningen. Je kunt ook afstand doen van je recht op partneralimentatie. Let op! Dat kan alleen in zeer uitzonderlijke gevallen alsnog worden opgelegd door een rechter.

Kinderalimentatie is echter wel verplicht. Je kunt geen afstand doen van het recht op kinderalimentatie. Wel kan de verzorgende ouder afzien van de mogelijkheid om kinderalimentatie te vragen. Het recht blijft wel bestaan.

Wat als mijn partner zich niet aan het convenant houd?

Probeer altijd eerst het gesprek aan te gaan. Geeft je ex-partner hier geen gehoor aan of houdt hij/ zij zich alsnog niet aan de afspraken, dan zijn er meerdere opties.

Gaat het om alimentatie? Dan kun je dit kosteloos laten afdwingen via het LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen). Gaat het om een ouderschapsplan, dan wordt het een stuk lastiger en zul je een advocaat in moeten schakelen en het via de rechter spelen.

Kan ik alleen komen bij een mediator?

Nee. Een mediator is een onpartijdige derde. Hij/zij bemiddelt tussen jullie, zorgt ervoor dat alle onderwerpen aan bod komen en helpt jullie bij het maken van afspraken. Het is dus niet mogelijk om een mediation traject alleen in te gaan. Het is daarnaast ook niet mogelijk om eerst zelf een gesprek te hebben met een mediator, voordat jullie samen het traject ingaan. De onpartijdigheid van de mediator komt dan namelijk in gevaar.

“Ik heb Marco ervaren als een prettige gesprekspartner, die doelgericht en systematisch de zaken bespreekt die aan de orde moeten komen tijdens de scheiding. Verduidelijkt waar nodig en focust op proces en overeenstemming.”
Mediator:
Marco van Nus
8
“Dagelijks help ik scheidende stellen die niet weten dat er ruimere regels bestaan bij banken als het gaat om scheiden en de aankoop van een woning. Wij kennen de banken én weten als specialist precies welke regels er zijn”
Mediator:
9