Onze blog artikelen

Hoe verloopt een scheiding? Wat is alimentatie nu precies? Hoe zit het nu met de woning? Als jij ook met zulke vragen zit, lees dan vooral onze blogs. Natuurlijk kun je hier ook alle actuele berichten lezen; denk bijvoorbeeld aan een wijziging in de wetgeving. Wil je op de hoogte gehouden worden? Dan kun je je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Waarom steeds meer mensen gaan scheiden

Scheiden & Mediation - 14 september 2017

Bijna iedereen kent wel één of meer mensen die een scheiding achter de rug hebben. Het aantal is de afgelopen jaren flink gegroeid, zo blijkt uit cijfers van het CBS.

Lees meer

Omgangsregeling wijzigen

Kinderen & Ouderschap - 23 augustus 2017

Jullie hebben samen goede afspraken gemaakt die opgenomen zijn in het echtscheidingsconvenant. En nu blijkt de omgangsregeling niet werkbaar. Of zijn er dingen veranderd waardoor het nu niet meer werkbaar is. Kun je de omgangsregeling dan zomaar aanpassen?

Lees meer

Hoe vertel je je partner dat je wilt scheiden?

Scheiden & Mediation - 11 augustus 2017

Nu uren en uren gepiekerd te hebben, ben je eraan uit. Zo kan het niet langer. Je wilt scheiden. Maar je partner weet dit nog niet. Hoe vertel je hem/haar dit?

Lees meer

Wat is het verschil tussen een mediator en een advocaat?

Scheiden & Mediation - 04 augustus 2017

Jullie hebben besloten te gaan scheiden. En nu? Je ziet door de bomen het bos niet meer en wilt graag iemand die jullie daarbij helpt. Maar kies je dan een mediator of een advocaat? Wat is het verschil?

Lees meer

Daten na een scheiding

Scheiden & Mediation - 06 juli 2017

Je bent alweer even gescheiden en wilt weer gaan daten. Maar hoe doe je dat ook alweer? Hier wat tips.

Lees meer

Samenwerking: Nieuwe Stap

Scheiden & Mediation - 20 juni 2017

Meer weten over onze samenwerking met Nieuwe stap? Of weten wat Nieuwe stap nu precies doet? Dat lees je hier.

Lees meer

Erfenis en scheiding

Inkomen & Financiën - 19 juni 2017

Jullie gaan scheiden. Daar komt een erg veel geregel bij kijken. Maar hebben jullie ook gedacht aan jullie testament. Hier een aantal tips om deze bij een scheiding aan te passen.

Lees meer

Vrouwen vergeten pensioen bij scheiding

Inkomen & Financiën - 14 juni 2017

Een scheiding heeft niet alleen invloed op jouw woonsituatie, de kinderen, jullie bezittingen, maar ook op jullie pensioen. Hoe dit zit, lees je hier.

Lees meer

Vaderdag

Kinderen & Ouderschap - 08 juni 2017

Je bent gescheiden en nu komt Vaderdag om de hoek kijken. Hoe zit dat nu als je kind zijn/ vader niet meer ziet of als hij/zij juist twee vaders heft (jouw nieuwe partner en jouw ex-partner)?

Lees meer

7 tips voor het helpen van je kind tijdens de scheiding

Kinderen & Ouderschap - 02 juni 2017

Een scheiding is niet alleen moeilijk voor jullie, maar zeker ook voor de kinderen. Hoe kun je hen helpen de scheiding een goede plek te geven?

Lees meer